Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olivia 24

Cesarka i problem z narzeczonym nie zgadzającym się na jej wykonanie

Polecane posty

Gość aaaa on ma racje
pewnie ze sn jest lepsze statystyki mowia o tym ...jest mniej komplikacij.Mojej znajomej szwy zaczeli ropiec,bol straszny i infekcja sie wdala

Gość Będzie blizna pod brzuchem
Ale co widać? Blizne jedynie może widzieć małżonek i ewentualnie ginekolog podczas badania. A tak kto chodzi bez majtek? Są też opinie i takie,że facetom nie podoba się poród sn pod względem zmiany krocza,ale czy to prawda,nie wiem,tylko gdzieś czytałam :D

Gość onabezogona29
jestem po 2 porodach SN, i nigdy nie dałabym sobie wmówić że 3 raz tez urodzić mam SN. Jak mąż ma jakieś wątpliwości co do tego to zapytaj czy za przeproszeniem zesrał się kiedyś z bólu.

I prawda jest taka,że cc faktycznie jest stosowane gdy jest problem z urodzeniem dziecka sn. A to można tak na życzenie cc? Myślałam,że podstawa to sn....

Gość Olivia 24
czarująca para młoda ale jak go przekonujesz ?Dla mojego nie ma żadnych argumentów stojących za CC :( U lekarza wykrzyczał, że nie będzie patrzył jak jego dziecko rodzi się operacyjnie tylko przez moje "widzi mi się" :( Zabolały mnie Jego słowa i paskudnie się poczułam tym bardziej, że nie byliśmy sami....

Gość Olivia 24
ja chodzę prywatnie do ginekologa i będe rodzic w klinice więc mogę mieć CC na żądanie .Nie mieszkamy w Polsce....

Gość aaaa on ma racje
a co dla dziecka to niby lepsze rozwiazanie bzduuuuryyy moja znajoma polozna opowiadala mi o tragicznych sytuacjach.Sn jest najbezpieczniejsza metoda jak dotad.I dlatego swiat sie zmienia a kobiety jak rodzily tak i rodza naturalnie.Jakby bylo lepsze i bezpieczniejsze rozwiazanie to juz dawno kobiety by nie rodzily sn.

Gość ból straszny ale to nie powod
brać cięcie na żądanie bez potrzeby

Gość jednak rozumiem chłopaka
jako stomatolog ma pojecie o medycynie - powody "psychiczne" to, mowiac brutalnie- histeria. Jesli nie ma medycznych przeciwskazań, moze po prostu sie na ciebie wkurzyc, bo malo kto lubi zyc z histeryczką. Poród to jednodniowy incydent, a zdanie o tobie wyrobi sobie na cale zycie. To rozne podejscie do zycia nie rokuje za dobrze, jesli chodzi o wasz zwiazek, taka prawa, czy ci sie podoba, czy nie.

Ale skoro nie masz przeciwwskazań do sn to po co chcesz cesarkę? Gdyby coś było nie tak to wtedy jak najbardziej cc,a mąż niech się buja.

Gość Olivia 24
a mój narzeczony ma również kolegę ginekologa i Jego żona rodziła SN .Ale prawda jest taka , że większość żon ginekologów rodzi poprzez cesarskie cięcie Ale co to ma do mojego tematu ? Różni są ludzie i nie każdy "medyk" postępuję tak jak Twój znajomy

Gość onabezogona29
poród SN to jednodniowy incydent? Jak mnie przy pierwszym porodzie ponacinali to przez kolejnych 8 tyg na d.. nie mogłam usiąść!!!! Pomijając fakt że zszyta potem byłam za ciasno i szwy ściągali mi po 3! tygodniach (w szpitalu. )I nie każdy poród SN jest tak idealny bo wymuszona pozycja w szpitalu do porodu daje w kość.

Gość Olivia 24
Pisałam , że mam uraz psychiczny i panicznie boję się porodu naturalnego . I nie chodzi mi jedynie o ból...

Gość Olivia 24
Pisałam , że mam uraz psychiczny i panicznie boję się porodu naturalnego . I nie chodzi mi jedynie o ból...

Gość jesli cc byłoby lepsze i
bezpieczniejsze, to bogatsze i dbajace o kobiety kraje - typu Szwecja, Norwegia, dawno wprowadzilyby je zamiast sn na masowa skale. Jak widac - lepsze nie jest.

Gość aaaa on ma racje
pierdolisz to ty .... to ze Ciebie nic nie spotkalo po cc nie oznacza,ze kazdy tak ma. A to naprawde tepe myslenie,ze jak mi nic nie bylo to jest rozowo i kolorowo.Wiekszosci lekarza nie zalezy na Tobie placisz za cc to w czym problem.Pewnie,ze Ci ja zrobia kase z tego maja dobra.A co do naciecia krocza.Ja mialam nacinane i jakos moglam chodzic kilka godzin po,czulam sie dyskomfortowo a nie ze bolalo .Siadac tez siadalam i nie bolalo tylko komfortu nie czulam .A te co narzekaja to pewnie placza rowniez bo paznokiec sie zlamal i boli.Nie jestesmy z cukru.

Gość Xxxbbbxxx
Ja miałam cc bo pojawiły się komplikacje przy sn i żałuję... Bo połóg po cc jest okropny!!! Widziałam dziewczyny z mojej sali po sn już na drugi dzień normalnie funkcjonowały a ja i druga kumpela po cc leżałyśmy trupem i w sumie dopiero niedawno całkowicie doszłam do siebie a jestem 4 tyg. po porodzie. Więc jeśli miałabym wybór to wolałabym naturalny poród (który i tak po części przeszłam zanim zadecydowali, że będą ciąć), pomęczyć się ale potem lżej przechodzić połóg. Więc zastanów się dobrze :) ale mimo wszystko to Twoje ciało i Twoja decyzja a innym nic do tego.

Gość aaaa on ma racje
ale bzdury.. mieszkasz w Szwecji rodzilas tam?????

Gość onabezogona - ty mialas kompli
kacje po sn, a jeszcze wiecej kobiet ma po cc. Licza sie jednak statystyki i opinia wiekszosci lekarzy.

Gość o maj gaaad
to ty rodzisz a nie on wiec niech sie

Gość onabezogona29
do poprzedniczki. a brałaś pod uwage to że każdy ma inny próg bólu? Jak możesz wszystkich swoją miarą liczyć? Poród to na szczęście wybór kobiety. Jeśli się boi co z resztą jest naturalne bo nikt normalny nie czeka na to myśląc że bedzie to przyjemność. Ciesz się że rodziłaś krótko, jakbyś pomeczyła się tak z 36h to bys wiedziałą czego autorka ma prawo się bać.Jakie te baby niektóre złośliwe. Szok

Gość onabezogona29
Wg lekarzy to nie były komplikacje tylko normalne następstwa porodu, ale dopiero po 2 porodzie wiem co to jest trauma i pierwszy poród to był pikuś.

Gość majeranek76
Olivko przecież wskazania do cc to również blokada psychiczna! Ja rodze za miesiąc i juz wszystko mam załatwione jesli chodzi o cc , mój lekarz zgodził sie na cc bo tak mu jęczałam i trułam,wyłam , jestem totalnie zablokowana po pierwszym porodzie naturalnym ,że nawet mnie do psychologa wysłał.Dostałam zaswiadczenie o moim stanie psychicznym i blokadzie , Nie wyobrażam sobie porodu naturalnego, moje 1 dziecko urodziło sie w zamartwicy ! Teraz jestem spokojna mam juz skierowanie na cc i wyznaczony termin . I wiem z doswiadczenia ze powinnas robic to co uważasz i co czujesz! WIĘC JEŚLI CHCESZ CESARKĘ TO POWINNAŚ POSTAWIĆ NA SWOIM. TO TWOJE ŻYCIE I CIAŁO . A wszystkie moje kuzynki miały cesarki na zyczenie i sa przeszczęśliwe i zadowolone, a blizn prawie nie widać.

Gość aaaa on ma racje
xxbbbxxx brawo dla mnie to naturalne ze kobiety rodza i nie ma w tym nic niezwyklego,ale z tego co widze to takie bezmyslne pokolenie mamusiek poszlo masakra.Nie mysla o dziecku tylko o swojej dupie.Oj mamusiu bo boli ,zenada.A jakie bohaterstwo teraz rodzic wooow, pomyslec tylko

Gość a życie sobie płynie
Ale jak dziewczyna ma się zestresować i dostać histerii w trakcie porodu sn i na koniec popaść w jakąś depresje( nie wiemy jak bardzo wizja porodu naturalnego ją przeraża)to może niech sobie zafunduje cc. Uważam że pan tatuś opinię swoją wyrazić może, ale tylko na opinii się kończy decyzja należy do Ciebie. Zarówno przy sn i cc mogą wystąpić komplikacje nie ma reguły. Dla mnie poród zarówno sn i cc to hardkor :) Dlatego jak ja będę kiedyś rodzić to będzie cyrk :) już współczuję uczestnikom tego zdarzenia :)))) A autorce życzę szczęśliwego rozwiązania

Gość I facet ma rację
ponieważ, rodząc dziecko przez kanał rodny przygotowujemy je do łagodnego przyjścia na świat - dziecko w trakcie porodu odwrażliwia się dotykowo, a przy cesarce (nie wspominając o powikłaniach) dziecko przeżywa "szok". Więc jeżeli nie ma przeciwwskazań to lepiej sn.

Gość zauwazam, ze jest coraz
wieksza histeria na temat porodów- a to najnormalniejsza fizjologia. To,ze od jakiegos czasu rodzi sie w szpitalu nie znaczy, ze porod to choroba, po prostu jest sie tam " na wszelki wypadek",zeby zniwelowac ryzyko jakichkolwiek ewntualnych powiklan. Jesli cos jest zdecydownie nie tak - robi sie cc - ale ludzie - porod to czesc normalnego zycia! Nie wojn, nie kataklizm!

Gość onabezogona29
aaaa on ma rację.... no tak bohaterstwem jest za to robienie z siebie matki polki i udawadnianie tym po CC że są gorszymi kobietami bo się nie zesrały z bólu, nie mają popękanej cipki i nie męczyły się wyjąc godzinami z bólu :-D