Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam.bo.nie.wiem.

Czy 100 tys. wystarczy????

Polecane posty

Gość pytam.bo.nie.wiem.

Witajcie Może ktoś mi odpowie. Chcecmy zrobic z mężem remont domu. 160 powierzchni mieszkalnej, podpiwniczenie, parter i piętro w poddaszu. Chcemy wymienic dach, okna i zrobic elewacje. Chcę żeby ten dom sie wyróżniał i był naprawdę piękny. (podpiwniczenie obsadzone płytami gipsowymi ala kamień, obramowania wokół okien, kute barierki od balkonu itp.) czy 100 tys. wystarczy??? Ma ktos rozeznanie?

Gość pytam.bo.nie.wiem.
*160m

Gość matylda258
dachówka 25tys plus robocizna, okna 20tys lub więcej

Gość pytam.bo.nie.wiem.
ale czy zamknę sie w 100 tys...??

Gość Troche doradze
To obsadzenie podpiwniczenia gipsowymi plytami, ala kamien jes moim zdaniem zlym pomyslem.Gips nie nadaje sie na elewacje, bo chlonie wilgoc. lepiej poszukaj cos podobnego , ale zrobionego z betonu. Tez sa takie plyty dostepne w sprzedazy.

Gość Troche doradze
Dach moze pochlonac 1/3 czesc z ogolnej kwoty.

Gość pytam.bo.nie.wiem.
cos tak czuje że jeszcze z 50 tys. będzie potrzebne żeby było wszystko na tip tp... :/ oprócz dachu te bajery najwięcej kosztują, barierki kute, ala kamień w podpiwniczeniu. A ja jeszcze chciałam okna te brązowe z złotymi "liniami" w środku (nie wiem jak to sie fachwo nazywa...)

Gość Troche doradze
To sie nazywa fachowo "szprosy"

Gość internetowy poeta
co za debilne pytanie. Zapytaj firmy wykonawczej o wycene ale przede wszytkim zorbcie jakis projekt wnetrza. itd. Ewentualnie sami zbierjacie materialy reklamowe fotki i pokarzcie wykonawcy, tylko nie mow frmie jaki masz budzet, ewentualnei go zaniz. z 20k Ja robie lazienki za 2 x razy taka cene wiec sama widzisz,ze zalezy co i gdzie i komu.

Gość Troche doradze
Barierki kute mozna kupic w castoramie w czesciach i samemu pospawac, jezeli ktos potrafi:)

Gość pytam.bo.nie.wiem.
Dziękuję za odpowiedzi :) no napewno sporo zaoszczęśdzimy na robociźnie, bo mój mąż sam chce połozyć dach i elewacje z jakims kolegą, barierki pewnie też sam zespawa jeśli jest możliowść kupienia i samodzielnego montażu, także troche w kieszeni zostanie, a narazie nie chciałam iść do firm i prosic o wycene bo nie wiem czy mamy z czym startować, nie chce tego robic 10 lat tylko jak juz zacząć to konkretnie wszystko

Gość Troche doradze
Jezeli Twoj maz potrafi sam wiele zrobic i nie bedziecie musieli wydawac na robotnikow i firmy, to ta kwota powinna Ci wystarczyc:)

Gość pytam.bo.nie.wiem.
może ktoś jeszcze sie wypowie??? :)

Gość pytam.bo.nie.wiem.
:) :) :)

Gość Khadi
a jaki masz dach tz. ilu spadowy jakiego materialu chcecie uzyc czy dochowki czy blachy ala dachowka, co pod tym dachem(belki,jakies ocieplenie, specjalna folia itp) ale mysle ze 100 tys sie zmiescicie tym bardziej ze twoj maz duzo sam zrobi to duza oszczednosc. A i zrezygnuj z gipsu na zew.domu

Gość internetowy poeata
@pytam.bo.nie.wiem. - no to trzeba bylo od razu mowic, ze szukasz frajer zeby ci policzycl. Zasuwaj po sklepach ilicz material jak wie co robi to wie co potrzeba proste. :/

Gość mamamegi5555
NIE STARCZY. MY ZA GENERALNY REMONT MIESZKANIA 120 M ZAPLACILISMY RAZEM Z ZABUDOWA KUCHNI 90 TYSIAKOW

Gość pytam.bo.nie.wiem.
chcemy blachodachówkę grafitową, celagier zostaje jaki jest, dach jest spadzisty z jedną kukułką. ja nie proszę o pełen ksztorys tylko określenie ceny konowej tak mniej więcej... moze ktoś robił takie remonty.