Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka----o

sport w ciąży

Polecane posty

Gość ciezarowka----o

Powiedzcie mi jaki sport uprawiałyście w ciąży a było to coś co pozwoliło wam utrzymać dobrą kondycję i szybko później mogłyście zrzucić zbędne kilogramy - basen wykluczam bo boję się grzybicy i innych takich.

Gość sportowa mamamamm
spacer spacer i jeszcze raz spacer, albo bierz meza pod pache i idzcie gdzies na godzinke dwie albo jak masz pieska to z nim maraton po miescie ;)

Gość ja w ciazy
chodzilam dwa razy w tyg na basen,grzybicy nie dostalam potem fitness dla kobiet w ciazy

Gość spokojnie spokojnie
zajecia aerobowe dla ciezarnych, basen, spacer, nordic walking,

Gość basen jest super nie rezygnuj
chodzenie z kijkami czyli nordic walking jest rewelacyjne a basen na kręgosłup to super sprawa i ja w życiu bym z niego nie zrezygnowała - wystarczy, że zaczniesz zażywać probiotyk, ja akurat provag i grzybicy ani infekcji pobasenowej w życiu nie miałam - a to, że możesz tam się zrelaksowac to już inna bajka.

Gość kalllola
W ciąży dużo spacerowałam i chodziłam na basen dwa razy w tygodniu. Jeżeli Twoja ciąża nie jest zagrożona, dobrze się czujesz i lekarz nie widzi żadnych przeciwskazań to bez problemu możesz korzystać z pływalni. Tylko pamiętaj żeby się zabezpieczyć przed bakteriami i grzybami. Przed pływaniem zakładałam sobie invag, po myłam płynem z kwasem mlekowym i naprawdę przez cale 9 miesięcy nie miałam żadnych problemów intymnych

Gość b.e.a.t.a
Regularnie to tylko hula hop. Na basen wciaz sie wybieralam i nie moglam dotrzec, z rolkami to samo - ze 3-4 razy jezdzilam.

Szukając także sportu na ciażę - zaczelam uprawiać Nordic Walking. Rewelacja!!!!!!! Ale polecam zapisać się najpierw na szkolenie, bo trzeba znać technikę chodzenia, aby maksymalnei skorzystać z tej formy rekreacji. Uprawiałam takze jogę. Z tym, ze ja jogę ćwiczyłam już dużo wcześniej. Jak nrzuszek był mały to pozwalałam sobei jeszcze na dość intensywne zajęcia - na poczatku byłam nawet na intensywnych tygodniowych warsztatach (bo wtedy nie wiedziałam jeszcze, ze już jestem w ciazy). Jak brzuch rósł i było mi ciężej, to zapisałam się juz na jogę dla kobiet w ciazy.