Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joojooo

czy nie za lekko dzis ubrałam dziecko?

Polecane posty

Gość joojooo

dzisiaj u nas bylo 20 st. mojej corci ubrałam body na krótki rekaw i welurowy pajac , czapka bawelniana. wydawało sie ze jest dosc duszno ale teraz martwie sie czy nie za cienko. kocyk tez miałam. mała była ciepła.

Gość joojooo
moje pierwsze dziecko nie wiem jak ubierac...zagladam wszystkim matka w wózki i wciaz wydaje mi sie ze moja ma albo za cieplo albo za zimno.

A ile ma msc? Po jaką cholere w taką temp czapke zakladasz? ja dzieciom w zadnym wieku nie zakladalam czapki ,jesli temp byla wiosenna, a zwlaszcza 20 st to juz zupelnie, niemal letnia temp.Nie pojmuje tego szalu czapeczek,kiedy na sloncu nawet dochodzi do 25 st.

Gość moja ma 2 lata
Ubrana dziś w koszulkę z krótkim rękawem, cienkie rajstopki, jeansowe spodenki krótkie i kapelusik od slońca. Miala balerinki na nogach ale już je zdjęła i siedzi własnie w piaskownicy bez butów.

Gość nowa niedoswiadczona
no to witam w klubie:)) synek ma 8 tyg i tez niewiem jak go ubierac. teraz mam go w samym pajacu na balkonie i cienkiej czapeczce. ja jestem zmarzluch i ciezko mi okreslic czy jemu jest dobrze

Gość hickaryy
U nas bylo 10-12 i moja 8 miesieczna miala dlugi rekaw i na to lekka kurteczke. I czapke bo wialo.

Gość rommusia
Dobrze ubralas. a czapke to ja tez ubieram -od slonca,bo nosze dziecko w nosidle

Gość no nie przesadzaj
za lekko? chyba za grubo:D moja dziś była ma krotki rękaw i spodenki, 22 stopnie

Gość a ja mam w nosie
malucha powinno sie ubierac o jedna warstwe wiecej niz siebie tzn o to body albo podkoszulke.Czapka przy 20? chyba ,ze z daszkiem zeby chronic przed sloncem.Zaluz sobie jakas czape albo beretke i pospaceruj przy 20 ;)

Gość a ja mam w nosie
mam oczywiscie na mysli malucha ktory siedzi jeszcze w wozku.Taki co biega powinien ubrany byc tak jak my.Nie rozumiem tych rajtuzek pod spodniami ,czapek,polarow pod kurtkami w wiosenne dni :/

Gość kasia mammunia
mi się wydaje że za grubo. welur jest dość gruby. Mój trzylatek wracał z przedszkola w krótkim rekawku, było bardzo ciepło.

Gość trop
A TERAZ SPADNIECIE Z KRZESŁA: Ubrałam córkę wiosennie( bawełniane body + spodenki+ cienka czapka bawełniana). Przyszła moja teściowa i do mnie mówi, że za cienko ubrałam. OK. Aby nie kłócić się założyłam córce wiosenną lekką kurtkę. Ale, nie! Teściowa chciała abym dziecku założyła zimową kurtkę !!! Pomijam fakt, że nie podobał jej się fakt, że córka siedziała na 2 kocach rozłożonych na trawniku !

Gość dsvfgbnhjmk
byłam dzisiaj w przychodni załatwić jedną sprawę a tam niemowlę kaszlące nieziemsko. a dlaczego? bo ubrane jak na zimę. dziewczynka, kiedy była w pomieszczeniu, miała trzy warstwy- body, śpiochy i jeszcze jakieś wdzianko. jak siedziała u mamy na kolanach to włosy miała całe mokre. po wizycie mama zapakowała ją w zimowy kombinezon i przykryła kocem. a stopni było ponad 20 :O

Gość dsvfgbnhjmk
moje dzieci (roczniak i kilkulatek) biegały dzisiaj w koszulkach z krótkim rękawem, cienkich spodniach i bez czap- a na słońcu i tak strasznych wypieków dostawały i ewidentnie się męczyły

Mój (5msc) miał dzisiaj body z długim rękawem, spodenki, skarpetki i "buciki". Ze spacerku przed chwilą wróciliśmy więc niby słońce już mocno nie grzało, ale fajnie mu było. Położył się pierwszy raz w spacerówce i każdy miał wgląd do niego to znajome jojkały, że mu się spodnie podwijają i gołe nogi od kolan ;-)

Gość ooooo jestem jaka jestem
moja ma 8mc ubrana była tak: body na krotki rekaw jeansy cienkie, skarpetki bluzka bawelniana na dlugi rekaw czapeczka cienka wlasnie z ta czapka nie do konca wiem czy zawsze musi byc u malucha?? doradzcie bo jestem zielona w tym temacie :/

Dzeciom w zyciu czapek w taka pogode nie zakladalam Ludzie wezcie sie ogarnijcie z tymi czapeczkami, a zwlaszcza na sloncu potrafi tak przygrzac, a wy jeszcze mu czapki na glowe zaklkadacie :o W wiosne nie bylo nigdy zakladania czapek (jesli byla temp wiosenna)

Gość dsvfgbnhjmk
ja mojemu młodszemu dziecku w zeszłym roku zdjęłam czapę jak miało miesiac- bo akurat ładne pogody się trafiły. była to gdzieś połowa marca. czapka nie jest konieczna. nie rozumiem tego parcia na zakrywanie głowy.