Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m4554

tesciowa prosi o upieczenie ciasta a ona bedzie siedziala z corka

Polecane posty

Gość mamamalcychlopcowdwoch
No straszne! Ja jestem codziennie na nogach od 6 do 24 mam 2 małych dzieci i od zawsze radzilam sobie sama. Gotuje obiady 2 daniowe piekę cista, sprzątam robię zakupy, piorę i jeszcze zajmuję się dziećmi. Jak mnie wkurza takie narzekanie młodych mamusiek noworodków i niemowląt które są wiecznie zmęczone bo mają przeciez małe dziecko które je i śpi... ciąża l4 macierzynski ponad rok trwa, niedługo nie bedziecie robic nic poza siedzeniem na dupie...

Gość mamamalcychlopcowdwoch
a twojej biednej tesciowej wspollczuje, odnosze wrazenie ze problemy z tesciowymi to sobie same dziewczyny stwarzaja...

Gość jukkkaa
no właśnie, na innym topicu pewnie sie żali jaką to ma wredną teściową a sama robi to co robi. ja myslę że ciebie bardziej boli fakt że ona bedzie zajmowac sie TWOIM dzieckiem w tym czasie a nie to głupie ciasto.

Gość djnjckdercf
dobre (i zle tez) uczynki wracaja autorko...

Gość japapapa
Ja bym teściowej upiekła (niestety, teściowa nie żyje), ale ja jestem wariatka i lubię piec i sama się czasem zabieram o 21 za robienie jakichś dobroci :) Ja właśnie takie ciasto jakie Ty miałabyś upiec podzieliłam sobie na dwa etapy i jednego dnia upiekłam biszkopt a następnego upiekłam drugie ciasto i zrobiłam krem i przełożyłam. Następnego dnia tylko przyozdobiłam :) Może teściowa chciała wymyślić jakiś pretekst żeby posiedzieć z małą? Nie dziwię się, ja rodzę we wrześniu a moi rodzice już nie mogą się doczekać malucha :)

Gość nie znosze robic ciast
jestem świetna w daniach obiadowych, ale ciasta to porażka hehe wiec raczej by moja teściowa nie chciala inna kwestia przy niemowlaku jest troche pracy i wcale sie nie dziwię ze nie masz wizji na jakieś przekładańce problem leży w zachowaniu tesciowej - skoro synowa odmowiła, no to ok nie widzę powodu zeby teściowa się obrażała , może upiec w kuchni autorki albo kupić ciasto

Gość Lena204
jak chcesz to ja z miłą chęcią upiekę to ciasto za ciebie

Gość My mamy średnią syt
Ale po co tyle ceregieli, strachu przed odmową i tym podobne, przeciez ta nieszczęsna teściowa to chyba człowiek prawda? Chyba zrozumie po ludzku jak ktoś odmówi i się nie obrazi jak mimoza. Ja otrzymałam kiedyś podobną prośbę ale chodziło o inną potrawę więc mówię "mamie" przez telefon " Mamo, niech mnie mama nawet o takie rzeczy nie prosi bo raz że nie mam teraz do tego głowy a dwa kuchnia stoi otworem jak mama potrzebuje więc zapraszam :D" Kobieta odrazu powiedziała że przyjdzie na nastepny dzień to sobie porobi. Dostała dobrą kawę i ciasteczka, pogadałyśmy , obie ogranęłyśmy potem kuchnię i jeszcze dostały nam się pyszne pierogi ;). Trzeba śmiało i normalnie bez krygowania się i robienia problemu.

Gość czak wspak niczym rak
a jak kiedyś zechcesz, żeby teściowa z dzieckiem posiedziała to będziesz oczekiwała, że przyleci w błyskawicznym tempie, z prezentem dla dziecka i uśmiechem na twarzy

Gość nie znosze robic ciast
no nie sądzę gdy teściowa powie ze nie może tym razem zająć się wnukiem bo jest np zmęczona, albo żle sie czuje, bądź ma inne plany to nikt się nie obrazi skończcie z tymi fochami