Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tendencja nadawania imion

No i z Alicją robi się to samo co z Julią :/

Polecane posty

co za beznadzieja.

Gość jesli ktos lubi
I do tego dodaj Pole ;)

Ta.... filmów się naoglądali :/ Jeszcze Agatę niech w to wciągną.

Gość nie zauważyłam aby było
szaleństwo z Alicjami...miasto Wrocław

Gość ale to fakt niestety
bo matki myślą sobie, że Julia to takie popularne więc może ALA? i tak faktycznie małych Alicji od usrania jak małych Julii;) moja kumpela też dała Ala, bo jej najbliższa przyjaciółka już ma Julkę

Gość ale to fakt niestety
hehe a ja właśnie jestem z Wrocławia;)

No a jednak Alicja zajmuje obecnie 5 miejsce, a w 2009 9 i dalej.

Gość co druga to ma dysortografie
ja ostatnio widze szal na Zuzie, w sumie to dziewczynki nie ma co pytac o imie, bo na 90procent Zuzia, Maja albo Oliwka :D Alicje kojarze jedna tylko

Gość jesli ktos lubi
SaaS wlasnie agata :) zapomnialabym. Sama osobiscie znam 2 I zadna nie ma jeszcze roku ;)

Gość jesli ktos lubi
I Klara powoli wchodzi na " salony" ;)

a tak z ciekawosci jakie imiona chlopcow sa u Was najczesciej spotykane? Jestem ciekawa czy imie syna sie pojawi

Gość Cieszę się :)
Ja nie znam żadnej małej Alicji a mieszkam niedaleko od Wrocławia

Gość taka jedna Alicja
ja jestem 76 r. i w mojej szkole podstawowej bylam jedyna Alicja na cala szkole. w lo w roczniku tez nie bylo zadnej ani rok nizej i rok wyzej tez nie. ale widze ze teraz przybywa Alicji:-)

Gość kwietniowa mamusia
O tak jak sie ludzie uwezma na jakies imie to tluka je i tluka...Byly juz Wiktorie,Amelki Julki wlasnie teraz Zuzie masakra jakas Dla chlopcow Kubus,Bartus,Filip az zygac sie chce

Gość fenomen jakis
Antos do tego jeszcze :)

Gość nie zauważyłam aby było
u nas królują Kubusie i Filipy (do wyrzygania tak samo jak te Julki- ludzie ile można?)

Gość a ja mam właśnie
Agate 8lat i Filipa 3lata :D i mozecie wierzyc ale Agate znam tylko jeszcze jedna a Filipa żadnego.u nas jest za to mnostwo bartusiow,kubusiow,julki i oliwki

Gość teraz jest szał na Lenki
LENKA SRENKA, już jak to słysze to mi sie chce rzygam. lenka i lenka, coś obrzydliwego. ostatnio znajoma urodziła piękną córeczke i pytam jakie imie, a ona że Lenka, myślałam że rzygne jak stoje. nie znosze tego wieśniackiego imienia

Gość a ja mam właśnie
wybierajac imiona kierowalismy sie wlasnie tym by nie bylo ich za duzo tzn by nie nosilo takich imion co drugie dziecko...no i u nas te imiona sa rzadkie

Gość obiektywna ;-)
Wsrod moich znajomych kilku Leonow/Leonardow, bo mialo byc takie "inne niz wszyscy". LOL To samo z pretensjonalnym Wiktorem. No i standard Kubusiow (niektorzy maja dokladnie wpisane w metryke KUBA, a nie Jakub), Frankow, Antosiow i Stasiow tez od cholery. Nie rozumiem czemu jedne imiona "stare" ucjhodza za ladne, inne za obciachowe, bo skoro Stas jest dobry to czemu Wladzio juz nie? Przeciez tez piekne imie z tradycjami? Nie znam ani jednego malego Wladka, czesia, Zenia, Poldka..tylko jednego Henia i 2 Jurkow. O dziwo Lukaszkow cos nie ma tyle co w moim roczniku (78).

Gość Alicja Julia
A ja mam Alicja Julia, rocznik 1978. Kto by pomyślał... :)

Gość a ja mam właśnie
a i u nas królują jeszcze kacperki

Gość gthtrhtr
no i co z tego że jesteś Alicja rocznik 78? Alicja to popularne imię żeńskie w Polsce, wiesz ile ja znam Alicji z bardzo wielu roczników? mam dwie ciotki, jedna rocznik 48, druga rocznik 67, i mnóstwo koleżanek o tym imieniu

a ja mam wlasnie Bartka... U nas kroluja imiona Antek, Stasiu, Bartka znam jednego duzo starszego, wiec teraz to sie zdziwilam ze to imie takie popularne o Lenie zapomnialam, tez wlasnie popularne

Gość gthtrhtr
a Julię też znam, rocznik 1980

Gość obiektywna ;-)
Ja w ogole nie toleruje imion-zdrobnien. Zamiast imienia pelnego - skrot albo zdrobnienie. Nie ma LENY, jest Helena, nie ma tez Poli, jest Apolonia. Pola Negri to Apolonia Chalupiec z domu, no litosci! I nie ma w Polsce Nadii, jest Nadzieja, Nadzia. Nadia to skrot od Nadiezda, wiec jak ktos nie ma meza z Rosji to u kiego diabla znalazl Nadie? Albo Nina? W Polsce jest Janina, tez fajne imie, po co wam skroty? To tak jakby Rosjanin wzial i wpisal dziecku Tania zamiast Tatiana i Svieta zamiast Svetlana, i tak jakbyscuie chcieli wpisac Katarzynie - Kaska, a Monice - Monia. I tak, jako urodzona obiektywna, nie odbieram nikomu prawa nazywania jak chce. Ludzie moga nawet nazwac dziecko Guzik czy Brzezinka jak Cyganie. Nic mi do tego. Wyrazam tylko swoje zdanie na temat: - moich obserwacji co do popularnosci niektorych imion - braku poprawnosci jezykowej niektorych imion ( a jestem jezykoznawca...zreszta niewazne, bo kazdy sam moze sprawdzic w zrodlach jakie imiona istnieja i maja tradycje, a ktore sa wymyslone lub tez sa skrotami, czesto od imion obcojezycznych).

Ja mam na imię Agata i nigdy nie czułam, żeby to imię było jakoś specjalnie popularne, a teraz znam jedną Agatkę, która ma 4 lata. A moja córka będzie miała na imię Zuzanna i mam w nosie, że jest to popularne imię. Podoba mi się od lat. Zresztą nie zauważyłam, żeby było dużo dziewczynek o tym imieniu w mojej okolicy. ;-) Gorzej jak urodzę chłopca bo nie mam ŻADNEGO pomysłu. Jakieś propozycje?

Gość ja z łodzi i tutaj...
Pracuję w 3 przedszkolach w Łodzi, najwięcej jest: dziewczynki: Wiktoria, Natalia, Zuzia, Maja, Julia, Amelia chłopcy: Bartek, Mateusz, Jaś, Kuba a najwięcej zdecydowanie jest Bartków i chyba Natalek.

Gość kasiaasiabasia
I to mnie dziwi tyle jets tych imion a jak sie zapra to Majki Julki Zuzie Filip Bartek Kuba .Ja ma corke ma 2 lata i ma na imie Patrycja.I jak kolezanka uslyszala to stwierdzila,ze juz sie takich imion nie daje.