Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tendencja nadawania imion

No i z Alicją robi się to samo co z Julią :/

Polecane posty

Gość obserwuj i ocen
wiktoriów masa. julia:(

Gość onabezogona29
tak ale mama małej Amelii, woła Mela :)

Gość the new
Mi sie bardzo podobalo imie Nadia (zanim zrobilo sie tak bardzo popularne) , ciagle baaardzpo podoba mi sie Katia, ale maz w zyciu sie na to nie zgodzi :( Z kolei mojemu mezowi bardzo podoba sie imie Celinka

the new Mnie też się podoba Katia:) Miałam koleżankę ukrainkę o tym iminiu, w sumie bez zdrobniem to Kataryna, nasza Katarzyna.Celina średnio mi się podoba, ale nie ładne co ładne, ale co się komu podoba:)

Gość MartynaMM
Mnie imie Alicja bardzo sie nie podoba jest tak tandetne

u nas szal na Elizy .Sama osobiscie rowniez znam 4 Nicole,4majki,3 julie,3 oliwie i 2 maje.Poza tym 2 antoniny i 2 agaty :) wiecej dzieci nie znam ;)

Mela to Melania moja córka ma popularne i wypisywane tutaj imię,ale wali mnie to wiele,wiele lat temu to imię mi się bardzo podobało jak jeszcze nie było popularne i wtedy mówiłam sobie,że dziecku tak dam na imię no i dałam

Gość obiektywna ;-)
Dziekuje za poparcie na poprzedniej stronie. Jak widac nikt inny od poczatku nie przeczytal i nie wzial pod uwage, bo juz na tej stronie jest znowu dyskusja, ze Nadia takie ladne, a Katia jeszcze lepsze. Dobrze jdnak zauwaza ta sama osoba, ze Katia to skrot or Katieriny, Kataryny, Jekatieriny, czy innych form imienia Katarzyna w niektorych jezykach slowianskich. NIE polskim!!! Nie ma w Polsce Katii, jest Kasia!! I nie ma Nadii - jest Nadzia, Nadziejka! Zeby jednak bylo jasne. Jesli cos krytykuje, to tylko brak swiadomosci jezykowej rodzicow, a nie gust czy nawet popularnosc danego imienia. Nie rozumiem tez glupich argumetow typu "znam jedna wredna Alicje", bo ktos inny moze znac 10 cudownych i wspanialych Alicji, i co? O czym to swiadczy? Nie twierdze tez nigdy, ze dziecko tak czy inaczej nazwane jest jakies glupie, pokrzywdzone albo z patologii. To juz jest osobne zagadnienie, bo jesli inne dzieci beda sie smiac z czyjegos imienia, TO ONE maja problem, a nie dziecko nazwane tak czy siak. A raczej - problem maja rodzice, ktorzy wychowuja dziecko w klimacie szyderstwa i pogardy dla innych osob, za rzeczy od nich niezalezne. Dzieci same z siebei nie wiedza, ze Zyraf to dziwaczne imie, a Roksana "kojarzy sie z prostytutka", takie rzeczy slysza od rodzicow i wynosza z chalupy. Jestem tez przekonana, ze kazde dziecko wychowane w milosci i szacunku, otwarte i zadowolone, nie bedzie nigdy miec kompleksow, niewzne czy bedzie dwudziesta Julia czy tez jedyna Poziomka.

Gość sexii
UWAGA!! SZMAL i 2 inne osoby z reprezentacji Polski trafili do szpitala.Doszlo do wypadku zaraz po meczu gdy wracali do hotelu.Wjechal w nich pijany kierowca.Stan Szzmala jest ciezki ma zmiazdzona noge.Wiecej informacji oraz zdjecia z wypadku znajdziecie na http://kfd.pl/s/4qvm

Moja córka będzie mieć na imię Melania i prawdę mówiąc mam w nosie czy to się komuś kojarzy z czymkolwiek. Podoba się mi i mężowi.

Gość oj taaaaaak
Wiktoria, Agata i Lena i mamy połowę szpitala w Leśnej Górze :D Do tego Alicja - ich koleżanka z Torunia :D

Gość inga wikinga
Agatek malych nie znam wcale. Szymonow tez nie, choc wiem, ze to modne imie. Alicji jest tak srednio duzo, zawsze mialam wrazenie, ze natalek zrobilo sie zatrzesienei. Jak bylam mala to tylko moja siostra byla Natalia.

Gość jolak jolk a
ale dziewczyny to powiedzcie jak nazwac te dzieci ;Natalia,Bartek,Szymon,Alicja zle ,a Kornela(nie znam zadnej ponizej 35 lat)-tandetnie?wiec jak nazwac te dzieci?Sama jestem na etapie wyboru imienia dla chlopca i mam mentlik w glowie ;Krzysztof,Dariusz,Mariusz ,Konrad jakos srednio mi sie podobaja do tego chce zeby fajnie brzmialo z imieniem -wydaje mi sie ze zawsze tak bylo ze byl czas dawania imion Jan ,Jozef,Maria,Joanna,Barbara itp....i tez wtedy bylo mnostwo osob ktore nosily te imiona.Ja uwazam ze najwazniejsze zeby sie rodzicom podobalo ,fajnie brzmialo ,nie osmieszało .U mnie w okolicy np.ostatno modne dla chlopca jest Tobiasz

Gość jolak jolk a
i nie podoba mi sie dawanie zdrobnien.....

Gość nnnnnnnn
ja mam trójkę dzieci i na całą szkołę mojego syna jest tylko 2 Wojtków. Dziewczyny są małe i nie chodzą do szkoły, ale w okolicy nie znam żadnych innych dzieci o tych imionach.

Gość nefigeifu
a imię Marcelina? mało popularne

obiektywna ;-)- ja mam wrazenie ,ze to tylko polacy w ten sposob podchodza do imion.Nie mieszkam w polsce i jeszcze nikt nigdy nie skrytykowal imienia moich corek ani zadnego innego tak naprawde.dzieciaki w szkolach nie wyzywaja sie borodzice ich tego nie "ucza"Ludzie przyjmuja imiona innych z szacunkiem do ich imion i ich samych.Byc moze tak jak piszesz i calkowicie sie z toba zgadzam, ta bezsensowna "krytyka" moze wynikac tak naprawde z braku znajomosci imion ich historii czy pochodzenia.

Gość mama zakochana ,
a ja mam Marcelinę, ma ktoś jeszcze?

Gość Dożartek
A ja nie rozumiem, co komu przeszkadza, że jest x Julii a Y Alicji. Moja córcia też ma być Julcia i mam w nosie, że jest to popularne imię. Mam dawać na przymus jakieś inne, tylko temu, że jest mało popularne??

Gość huigyudtrstrydful;hj
:)

Gość violka fasolka
a moja corka ma na imie Vanessa i jest tylko jedna w przedszkolu:)):P

Gość a ja mam w nosie
violka fasolka w sumie to sie nie dziwie ,ze tylko jedna ;) a tak na powaznie to kazde pokolenie ma swoja mode na wszystko,imion to nie omija.wiec nie ma sie co dziwic ,ze mamy taki wysyp Julek czy Oliwek.Mamy Julek czy oliwek sa zazwyczaj Magdalenami,Agnieszkami,Malgorzatami itp. Nie dziwiwe sie ludziom ,ze nadaja imiona te ktore im sie podobaja mimo ,ze jest ich tak wiele juz no bo przeciez dlaczego Kowalski i Malinowski moze miec swoja upragniona nikole a gozdzikowa mialaby zmieniac to imie zeby nie bylo ich za duzo ;)

Gość violka fasolka
Tobie sie moze nie podobac a innym tak:), a tak wogole to nie rozumie tych gupich tematow o imionach bo co kogo obchodzi jak kto ma na imie,jak dla mnie moga byc same Alusie i juleczki i mi to kolo nosa lata,nie widze problemu chyba nie macie nic ciekawego do roboty skoro obchodza was takie glupoty.....

Gość a ja mam w nosie
Najwazniejsze ,ze tobie sie podoba :)

Gość aja mam
natalke i patrycje natka i patka :)

Gość gdsgsdgsd
melanie są ladne, a celinka jest sliczna.

VANESSA ----- oh Lord.. brzmi jak tania ruska kurwa.. coś jak Roksana heh. później za parę lat pójdzie taka vanessa szukać pracy i na dzień dobry straci przez tanie dziwkarskie imie

byłam wczoraj na spacerze....... co chwilę tylko słyszałam SZYMON. Wszedzie pelno szymonów Ale najgorsze imię jakie słyszałam ostatnio to MARCEL jeeeeeeeezu jak można tak skrzywdzić dziecko