Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdradzonaEmocjonalnie

Zdrada emocjonalna. Co robić?

Polecane posty

Witam! Piszę tutaj pierwszy raz. Normalnie nie wypowiadam się na forach, ale nie wiem co robić. Wczoraj mój chłopak, z którym jestem od prawie 2 lat i mieszkam od 1,5 roku wyjechał na 3-dniowy wyjazd. Poprosił mnie, żebym wysłała coś z jego skrzynki e-mail, bo on nie miał czasu tego zrobić. Wysyłając maila nie mogłam się oprzeć pokusie, żeby zerknąć w jego skrzynkę. Okazało się, ze od samego początku naszej znajomości kontaktuje się e-mailowo ze swoją byłą. Pisze jej, że o iej śni i myśli każdego dnia. W jednym mailu napisał jej, że zawsze ją będzie kochał i jeśli da mu szanse to rzuci wszystko i KAZDEGO z kim teraz jest i wróci do niej. Ona mu szczerze odpowiedziała, że dla niej ich związek to przeszłość, ale nadal się ze sobą kontaktują. Czuję się potwornie zdradzona i oszukana. Wydaje mi się, że ostatnie dwa lata mojego życia były zbudowane na kłamstwach, a ja w to wszystko wierzyłam jak głupia. Ale najgorsze jest, że nadal go kocham, i czuje w głębi siebie, że chcę znaleźć najmniejszy powód, zeby dać mu jeszcze jedną szansę. Powiedziałam mu o wszystkim, i oznajmilam ze odchodze. On (oprócz tego, że miał czelność ochrzanienia mnie za przeglądanie jego skrzynki) zaczął płakać, przepraszać, przysięga, że wszystko co między nami było, było prawdziwe, tylko dopadła go rutyna życia i z nostalgii pisał do tamtej. Nie wiem co robić. Wiem, że nie powinnam mu wybaczać, szczególnie, że mnie nie traktował najlepiej przez cały ten czas, kiedy byliśmy razem. Ale nie potrafię sobie wyobrazić życia bez niego i po prostu nie wiem.... Pomocy....

Gość fhfgjfg
Myślę, że możesz dać mu drugą szansę ale nie tak od razu. Powiedz mu, że chcesz sobie od niego zrobić przerwę, może jakiś miesiąc, przemyśl wszystko na spokojnie, nie kontaktuj się z nim w ogóle. Potem jak ochłoniecie porozmawiacie i zobaczysz czy jest sens to ciągnąć.

@fhfgjfg Dziękuję za odpowiedź. Sama zastanawiałam się nad takim wyjściem. Może rzeczywiście to najlepsze rozwiązanie.

Moim zdaniem powinnaś być twarda i stanowcza. Co to ma znaczyć, że on pisze do swojej byłej, że rzuci wszystko jeżeli da mu szansę! Gdzie szacunek dla Ciebie i gdzie wiara dla jego słów, bo pewnie zapewniał Cię niejednokrotnie, że Cię kocha. Wiem, że na początku serce pęka i ciężko wyobrazić sobie życie bez kogoś komu poświęciło się tyle czasu z kim wiązałoi przyszłość... Skoro kocha ją i rzuci wszystko to gdzie miejsce dla Ciebie? Szkoda mi Ciebie bo z doświadczenia wiem, że jest Ci bardzo trudno. Trzymam kciuki i nie daj się brać na litość :)