Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tkgmtjgtwmd

pomocy! Alkohol na roczku

Polecane posty

Gość tkgmtjgtwmd

Kobiety pomozcie! :( Moj facet jest nieugiety. Wodka ma byc, bo jego ciotka nie stawia alkoholu na imprezach i jego rodzina uwaza ja za pomylona. Dodam, ze jego rodzice nie sa z tzw. Wiochy, wrecz przeciwnie wyzej s... Niz d... Maja. Ehh... Jak go przekonac?! :(

Gość u mnie podobnie
rozmawialiśmy o chrzcinach. I oczywiście moj ojciec i brat stwierdzili, że alkohol musi być. Bo jak to bez alkoholu? a ja nie chcę i już. Ostatnio byli na chrzcinach u dziecka kuzynki i nie było olkoholu i juz później podczas omawiania tych chrzcin uznali to za ogromny minus. Cholera jasna czy nie można takiej imprezy zrobic bez alkoholu? przeciez to jets impreza dziecka a nie jakieś wesele. Wnerwić sie idzie naprawdę

Lubię wypić sobie wypić alkohol na uroczystościach.....ale wóda na roczku,chrzcinach czy komunii to dla mnie głupota :o Zapytaj się partnera kogo to są urodziny.Jego czy dziecka! To jest przecież uroczystość dziecka a nie libacja.

Gość Michalina005
a w czym Ci przeszkadza trochę alkoholu na imprezie urodzinowej? Dlaczego ma być tak jak Ty chcesz, w końcu to też jego dziecko

Gość tkgmtjgtwmd
slyszlam tez argumenty, ze wyjde na skompiradlo... Ja rozumiem imieniny, bo solenizant stawia butelke, ale moja corka ma stawiac dziadkom i wujkom gorzalke? To jej swieto. Rozumiem szampana, wino, nawet po jakims kolorowym drinku, ale wodka?! Moze jeszcze zamiast slodkosci dla dzieci podam zimna plyte i sledziki...

to przeciez swieto dziecka i impreza dla niego to jemu tez polejecie ?? :/ u mnie nie było alkoholu na ur dzieci, na chrzcinach i na innych uroczystosciach im poswieconym (do momentu az sami nie beda mogli wypic;)) nie bedzie. Nikt nawet nie wpadl na taki pomysl, ze alkohol powinien byc :/

Gość zebra 2011
alkohol na "roczku" to patologia!

Gość ala270691
Spróbuj faceta przekonać na wino. Kazdy wypiję po lampce i nie bedzie problemu:)

A niech inni mówią co chcą :D Najważniejsze byś Ty i partner mieli takie same zdanie! U mojego dziecka na chrzcinach,roczku alkoholu nie było.Za rok komunia i też niczego nie będzie. W ciągu ostatnich 2-3 lat w rodzinie mam mnóstwo chrzcin,roczków i komunii i tylko RAZ na komunii prawie na całym stole stały rózne butelki wódki,win itd. A gospodarze namawiali do picia co było cholernie żenujące.

Gość u nas na chrzcinach
alkoholu nie bylo, bo to jakby nie bylo uroczystosc koscielna, sakrament ale na roczku byla wodka, wino- z tym ze nikt sie nie schlał, przeciez alkohol nie musi zaraz oznaczac libacji jezeli wiesz, ze Twoi goscie potrafia sie zachowac to co Ci szkodzi postawic alkohol na stole, ale jesli wiesz ze przyjada sie nachlac, to badz stanowcza- albo nie ma wodki, albo nie ma roczku

twój mąż ma głupią rodzinę. moi teściowie też tacy popierdzieleni żeby tylko na imieninkach, urodzinach, chrzcinach się gościć i chlać na potęgę. ja miałam chociaż męża po swojej stronie, ty też jakoś swojego przekabać.

Gość bhjjkjhh
Głupia pizdo to w końcu urodziny twojej córki,niezapomniany dzień Wiec może do huja pana wypadałoby postawić flaszkę,wino i piwo oraz śledzie i. ogórki na zakąskę. Będzie chociaż co wspominać a tak bedziecie siedzieć jak jakieś sztywniaki,alkohol was troche rozluźni. Czemu ty kurwa jesteś taka uparta,twój fagas ma racje flacha musi być.To polska tradycja.

Gość iehdbf
U nas zawsze jest alkohol i nikt nie pije jak dzika swinia,kuzwa jakie wy rodziny macie?

Gość b.e.a.t.a
Mozecie zaproponowac gosciom piwo albo jakies wino deserowe. Wodka przy takich okazjach to nieporozumienie.

Gość Wiecej optymizmu
Wodka nie absolutnie,ale szampan czy winko czemu nie? u nas zawsze takie trunki sa na rodzinnych uroczystosciach typu urodziny chrzciny czy komunia,przeciez dzieci tego nie pija tylko dorosli, dla dzieci sa soczki.

Gość 88**99**0
Co to za święto bez alkoholu.Przecież będzie nudno dzieciak będzie spał a wy co? a tak to sie chociaż napijecie.Zaplanuj około 0.5 l na głowę to nie będzie dużo.

Gość Wiecej optymizmu
No wlasnie kurcze to nie sa libacje na ktorych sie ludzie upijaja,a tylko symbolicznie kieliszek wina czy dwa wypijaja :) kto nie chce nie pije i nikt nikogo do alkoholu nie namawia

Ja tam zawsze wale wóde a babie jak nie pasuje to nauczyc porządku kto rzadzi w domu

Gość okoorqa
Jak ja nie lubie takich zjebanych ludzi wódka to przesada,no kurva mać to co lepiej siedzieć o suchym pysky Bo wino to nie alkohol tylko napój alkoholowy Gdyby któś mnie zaprosił na urodziny i nie było by tam czystej wódki to wyśmiałabym go.

Gość musztardon
Mozecie zaproponowac wino albo piwo, wodka to nieporozumienie.... :-) A wino i piwsko, to kulturka, nie? Skad sie biora takie kmiotki?

Gość tkgmtjgtwmd
najlepsze jest to, ze jak powiem tesciom w oczy, ze nie bedzie alkoholu to bedzie ok, ale jak moj bedzie z nimi sam to mu kazanie na temat co ludzie powiedza beda prawic. Nigdy nic wprost tylko smarowanie dupy.

Gość krzytewasa
Najlepiej najebać się wódą i upuścić dzieciaka będzie o czym mówić w tv. Autorko czy wy jednej imprezy nue wytrzymacie bez kielucha?

Gość ale co wy macie
do alkoholu? wszystko zalezy w jakich ilosciach. przeciez wino do obiadu,albo piwo mozna postawic. Ale jesli o picie,typowo po polsku wodki,to jestem przeciwna! Nie wyobrazam sobie na urodzinach dziecka zrobic popijawe;D A co do mezow-wspolczuje...

Gość tkgmtjgtwmd
wino rozumiem... Butelke jakiegos do obiadu, bo mam zamiar podac. Na piwo tez sie nie zgodze, bo to nie mecz w tv

Gość Wiecej optymizmu
Ludzie wezcie sie ogarnijcie,kto tu mowi o chlaniu do nieprzytomnosci? Wy to naprawde jacys dziwni jestescie.Zreszta uwazam ze ten temat jest bez sensu,bo kto chce to postawi ten alkohol na stole a kto nie to nie postawi i tyle,kto bedzie chcial sie upic to sie upije a kto nie to nawet tego kieliszka wina nie tknie.Idac Waszym tokiem myslenia to na weselach tez alkoholu nie powinno byc? Bo przeciez tam tez sa dzieci :)

Gość jdfhhdbj.cxbk
A co złego jest w typowo polskim piciu wódki przecież to urodziny dziecko nic z nich nie zapamięta. Moim zdaniem powinnaś postawić wódke,kilka rodzajów wina,piwo i szampana.Jak świetować to na całego,sama wódka to za mało

Gość b.e.a.t.a
Ale wino nie kazdy lubi, do tego czesc Polakow uwaza je za babski trunek, wiec jako alternatywe mozesz zaproponowac piwo z lodowki - nie musi stac na stole, nie musisz kupowac calego kontenera.

Gość Wiecej optymizmu
Dokladnie :)