Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita28

monitoring cyklu

Polecane posty

Gość julita28

Witam Dzisiaj byłam na monitoringu cyklu,lewy jajnik 18 mm. Mam 9 dc. Wspolzylismy w 7 dc. jest możliwe, że doszło do zapłodnienia? Staramy się o córkę. Może wie ktoś kiedy może taki pęcherzy peknac? Proszę piszcie i swoich doświadczeniach.

Gość królik skaczee
Chyba nikt ci nie odpowie dokładnie. Pęcherzyk może pęknąć jak ma 18 mm a może pęknąć dopiero przy 26. Osobiście sądze że nie za duża jest szansa po stosunek był dwa dni temu a owu może być gdzieś za 2-3 dni? Ja miałam 18 mm i owu była za 3 dni a i tak nie zaszłam

Gość jak dla mnie to od
dzisiejszego dnia powinniście współżyć co 2 dzień, np. dziś i w niedzielę. Ja jestem w 20 tygodniu ciąży i z takiego właśnie współżycia będzie córcia :) PS. Jak Twoim zdaniem miało dojść do zapłodnienia, skoro pęcherzyk jeszcze nie pękł??????????????

Gość julita28
No wszystko jest możliwe. Jak np. Dzisiaj będę współżyć to może dojść do pęknięcia i co? Gin. powiedziała mi,ze może dojść do pęknięcia nawet dzisiaj. No a plemniki mogą trochę przeżyć prawda? Jak będzie ciąża go ok, a jak nie w tym miesiącu to też dobrze, bo lepiej będzie jak poczekamy jeszcze trochę. Po cesarce jestem 10 miesięcy i gin. doradziła mi żebym poczekała jeszcze 2 mies. No i jak teraz nie zaszłam to sprobuje w czerwcu. Szukam opinii kobiet, które były w podobnej sytuacji i zaszły w ciążę.

Gość julita28
W którym dc. Zaszlyscie w ciążę?

Gość julita28
Wczoraj byłam na tym monitoringu, a dzisiaj pojawił się zabarwiony śluz oraz ból podbrzusza i ukłucie z lewej strony. Czy to mogło być pęknięcie pęcherzyka? Wczoraj lewy pęcherzyk miał18 mm. Jeżeli dzisiaj byliby teoretyczne pęknięcie, a w srode przed 24- ta było współżycie to możliwość ciąży chyba jest prawda?

Gość julita28
Nie ma nikogo która zaszła w 7 dc?

Gość julita28
Mam pytanko, czy owulacja moze wczesniej sie pojawic? Np. w 10 dc.?

Gość bialamasajka
Oczywiście że tak. Używam komputera cyklu (Cyclotest) i już parę razy mi się zdarzyło że owulacja była przesunięta. Pamiętaj, nie jesteśmy robotami :)