Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 6 latki....

Córka mnie uderzyła - jestem załamana!!!

Polecane posty

Gość Patrycjamisia
Jedno gorsze zachowanie a Ty juz reagujesz biciem i nie wytrzymujesz nerwowo a wiesz ile jeszcze przed Tobą ,6 latka to nic zobaczysz dalej

Gość Mama 6 latki....
Widzę, że ktoś się bawi i podpisuje moim nickiem, no cóż...To, że zbiłam ją na kwaśne jabłko oznacza, że dałam jej klapsa w tyłek ręką, nie wiem jak wy rozumiecie tę przenośnię, chyba za bardzo dosłownie:)

Gość Tata 5 dzieci
To normalne dorośli nie potrafią sobie poradzić z emocjami ... Biją krzyczą wyrywają straszą gdy dzieci nie spełniają ich wymagań , ach tu może i jak może sobie poradzić z frustracja malutka sześciolatka nienwytzrymuje i bije mamę bo płakał ze chce bajkę a tu nic mur ..... Do przemyślenia sami się wkurwiamy kilka razy dziennie a oczekujemy od naszych dzieci żeby jak te robociki były bez emocji

Gość Kalifornijczyk
Skąd wiesz czy po takim temacie nie odwiedzi Cię opieka społeczna ? oczywiście nie życzę ale bicie jest zakazane i różnie teraz bywa

Gość Mama 6 latki....
Zbić na kwaśne jabłko to nie klaps. To lanie ! Wielkie lanie ! Najlepiej pasem !

wedlug mnie w tej sytuacji gorszy byl terror psychiczny niz klaps(bicie) Pisze jak to w oczach dziecka zostaje odbierane.O wiele bolesniejsza dla dziecka zostala zapowiedziana syt. jak wyrzucenie jej z domu do bidula,,niz nie wiem jak wielkie lanie.Psychika dziecka w tym wieku jest dosyc emocjonalna

Gość Mama 6 latki....
Moja córka nigdy nie dostała lania, nie mamy w domu pasa, mąż nie nosi pasków, ma wszystkie spodnie dopasowane, ja też nie noszę, rozumiem jej emocje, ale bez przesady, obejrzała kilka bajek, a potem włączyła się Tom&Jerry tłumaczę, wyjaśniam, że to nie jest dobra bajka i że nie będzie jej oglądać, że pora już spać bo widać, że była naprawdę zmęczona po dzisiejszym dniu, poszłyśmy do jej pokoiku, a ona się do mnie rzuciła!!!! Odłożyłam szybko młodsze dziecko do łóżeczka, dałam jej klapsa w tyłek, a ona zaczęła tak histeryzować, jak dwulatek w sklepie, trwało to chwilę, nic nie słyszała co do niej mówię, miałam więc w końcu dwójkę dzieci płaczących jak syreny. W końcu jak do niej krzyknęłam, to się nagle w sekundę uspokoiła...Nikomu nie życzę takiej sytuacji!!!

Gość Wrrr znowu
Autorko moim zdaniem córka jest zazdrosna o młodsza siostrę może czuje się odtracona może więcej czasu poświęcasz młodszemu dziecku a ona wszystko widzi , nie potrzebnie ją biłas mogłas spytać dlaczego to zrobiła i wytłumaczyć że tak nie wolno .moja córka uwielbia tom i jerry i niewidze w tej bajce nic złego

Gość Wrrr znowu
Autorko moim zdaniem córka jest zazdrosna o młodsza siostrę może czuje się odtracona może więcej czasu poświęcasz młodszemu dziecku a ona wszystko widzi , nie potrzebnie ją biłas mogłas spytać dlaczego to zrobiła i wytłumaczyć że tak nie wolno .moja córka uwielbia tom i jerry i niewidze w tej bajce nic złego

Gość Mama 6 latki....
Toksyczna kobieto chyba wyolbrzymiasz!!! O jakim terrorze ty piszesz??? Chyba za bardzo się nakręcasz, mojemu dziecku nie stała żadna krzywda, dostała w pupę, nakrzyczałam na nią, aby wiedziała, że nie wolno rozładowywać złości na rodzicach.

Mama 6 latki....-- a ja sie wcale nie opieram na twoim krzyku i klapsie, opieram sie na twojej zapowiedzi do corki ,że ma sie pakowac a ty w tym czasie dzwonisz na policje aby wyrzucic ją do bidula.To uwazma za najbardziej drastyczne posuniecie w calym twoim zachowaniu.Dlaczego? z takiej racji, ze rodzic jest konsekwentny w swoich slowach, a jesli dziecko od malunkiego z takich widokiem rosnie, a ty jej to zapowiedzialas to autentycznie przerazająca kara w oczach dziecka

Gość jak dziecko
podnosi rękę na rodzica - odsyłam do psychologa, dziecko w ten spoisób okazuje poczucie NIESPRAWIEDLIWEGO TRAKTOWANIA a ty jesteś matką, która nie chce porady, tylko zeby ktoś napisał ci, że dobrze robisz.

Gość jak dziecko
zabawni są niektórzy - dajcie radę, ale taką, żebyście pisali że ja mam racje, a cały świat - nie!!! ha ha, to jest właśnie dziecinne myślenie...

Gość Ks. N t d
Jeszcze aż Żydach

Gość Mama 6 latki....
kocyk był slsiki... wpadła mi....... :(