Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

marsz lemingów czyli wyborcza wychodzi na miasto

Polecane posty

Gość jedną nogą w rowie
Głupota polityczna tych ludzi (mam na myśli artystów i ludzi bliskich sztuce) jest porażająca. Ale kto ma ich nauczyć, co jest dla Polski dobre, co jest złe? Nie ma politycznej elity, bo ją wymordowano i zdeptano. Ja mam coraz mniej nadziei, że my z tego wyjdziemy. Rosja wobec Polski jest coraz bardziej agresywna, bezczelna. Polska przez politykę Sikorskiego/Tuska/Komorowskiego, oddaje wszelkie atuty, zarówno wobec wschodu, jak i zachodu. Nie ma czym walczyć o swoje interesy. Generalnie artyści są bardzo często poza swoją dziedziną, kompletnymi idiotami. To widać po ich życiu osobistym i politycznych wyborach. Robinie z nich autorytetów w dziedzinach o których bladego pojęcia nie mają, jest nadużyciem. Ale tak się dzieje wszędzie. Cały ten sztab artystów popierających Obamę, przecież to polityczni durnie, którzy zazwyczaj żadnych poglądów nie mają. Pozdrawiam

Gość trelebumbum
"Generalnie artyści są bardzo często poza swoją dziedziną, kompletnymi idiotami. To widać po ich życiu osobistym i politycznych wyborach. Robinie z nich autorytetów w dziedzinach o których bladego pojęcia nie mają, jest nadużyciem." zgadzam się w 100%, właśnie u artystów jest najwięcej zaburzeń, nałogów, mają nieudane życie osobiste, nie radzą sobie z życiem. Jak taki "artysta" może być autorytetem w kwestii polityki? Co mnie do ciężkiej cholery obchodzi na kogo głosuje, jak taki artysta głosuje na PO czy Ruch Palikota to co mam brać z nich przykład i też na nich głosować? Szkoda tylko że młodzi podążają za swoimi "artystami". Młodzi byli zawsze podatni na pranie mózgu...

Gość 3/4 ludzi z kafe to lemingi
więc na pewno z chęcią pójdą na ten marsz pokazać jakimi "fajnymi i uśmiechniętymi" Polakami są.

Gość hftydrtyiguigvtuftrdrt
Nienawidzący patriotyzmu Kondrat, zdegustowana i ponoć prześladowana przez Polaków-katolików Maria Peszek, Pszoniak, który Polskę widzi może raz w tygodniu i to pewnie nie więcej niż centrum Warszawy, i złoto usty Hołdys. Zbieranina ludzi dla których polskość to ciężar a patriotyzm to faszyzm. "Polacy" którzy Polskę widują z ostatniego piętra hotelu Marriot, wakacje spędzają na lazurowym wybrzeżu lub Bangkoku, bo polskie wybrzeże,góry czy lasy są dla nich zbyt plebejskie i pewnie zbyt polskie. Kogo oni reprezentują,Polaków, wspaniałą III RP, w której w roku rodziny kobieta w ciąży musi miesięcznie wydawać 150 zł na wizyty u ginekologa (nie licząc dodatkowych badań) bo NFZ albo nie podpisał umowy z ośrodkiem zdrowia albo limity są tak niskie że kobiety w ciąży do rejestracji muszą się ustawiać w kolejce o 4 rano (autentyczna sytuacja z południa Polski). Czy Polacy są ponurakami,nie sądze, są realistami, potrafią się cieszyć czasami z drobnych rzeczy, ale zawsze jest to radość szczera, w tej błazenadzie pseudo celebrytów tej szczerości nie widzę, polskości zresztą również.

ludzi o poglądach takich jakie reprezentuje..jedną nogą w rowie..potrzeba jaknajwięcej. Pozdrawiam

Gość nick nie ma znaczenia
O co zakład że wielu z tych ludzi myśli naprawdę coś innego.Przerażeni wizją grania tylko w teatrze za psie pieniądze ,oderwania ich od dotacji i reklam a przede wszytkim seriali które są kopalnią pieniądza wbrew sobie stoją przy władzy.Jeśli uważasz za artystę Karolaka, Szyca to gratuluję.Mnóstwo ludzi sztuki ,tych anonimowych ale tworzących ją oddolnie i nie dla profitów myśli zupełnie co innego niż ci z Pudelka.Dla mnie arysta to pan np Gajos.Kiedy on stoi przy Komorowskim to ja wierzę że dlatego iż poprostu podziela akurat poglądy PO a nie liczy na profity i ja to szanuję.A takie płotki które pójdą z babanem na twarzy przez miasto by uczyć maluczkich jak ma się świętować to plankton i nic więcej.Wolałabym by wielcy artyści nie angażowali się zbytnio w takie akcje bo są oni dobrem wszystkich Polaków a nie wybiórczych grup dla których o zgrozo liczy się bardziej grill i i impreza w klubie .

Gość jedną nogą w rowie
Młodzi z natury swej są wrażliwi na błyskotliwą propagandę. To oni często są wehikułem (no! może jednym z jego kół), na którym wjeżdżają na salony władzy demagodzy. Komunizm, faszyzm korzystał z powszechnego udziału młodzieży. To co mamy teraz, uwielbia młodzież, bo ona wpatrzona jest w mniej lub bardziej uzdolnionych artystów, którymi inteligentni politycy sprawnie manipulują, traktując ich jak pas transmisyjny, przekazujący ich słuchaczom, co i jak mają myśleć. x Ten kult artystów, to jest w ogóle bardzo ciekawa sprawa. Przybierał on różne formy, od po prostu uwielbienia dla geniuszu Paganiniego i szacunku dla ludzi pióra, którym nie można było odmówić intelektu, jak Hugo, Dostojewski, Żeromski (tak lecę po tych bardziej nobliwych nazwiskach) i społecznego zaangażowania, po prymitywny zachwyt Presleyem i wszystkim tym co po nim nastąpiło. Nie żebym nie lubił rocka, wręcz go wielbię w pewnych postaciach, ale od uwielbienia dla twórczości i twórcy jako artysty, do pełnej akceptacji jego całej postaci, jest droga jak się okazuje wcale nie taka długa :D ale prowadząca w zupełnie innym kierunku. x Artyści to ludzie jak inni. Też jedzą, piją i mają swoje brzydkie sprawki. Wielu z nich wykorzystuje nimb jaki ich otacza, do ukrywania tych brzydkich spraw, lub wręcz odwrotnie, do czynienia z nich przejawów swojego geniuszu i wręcz świętości, bo artyści to tacy laiccy święci. Ich się kocha i już! Przecież nie przez przypadek nazywa się ich "idolami". Bo oni taką funkcję pełnią w zlaicyzowanej kulturze, gdzie jaśnie oświeceni analfabeci, oddają hołd miernym ludzkim postacią, mając za zacofanych ludzi religijnych :D Ot, ciekawostka! x To jest bardzo ciekawy temat i wart przemyślenia. Dystans pomiędzy tym co mówią artyści, filozofowie, uczeni a co robią jest często olbrzymi. Nie warto sobie ich brać za świętych, wzorce bo poza przebłyskami talentu, którymi ubarwiają nasze życie i swoje postacie, nie różnią się od nas niczym.

Gość Karolak,Hołdys,Kondrat
sprzedajne kurwy{cool]

Gość errrtrtttyty
tego*

Gość jedną nogą w rowie
nick nie ma znaczenia O co zakład że wielu z tych ludzi myśli naprawdę coś innego. :D Nie mam wątpliwości i co jakiś czas, coś tam nawet przecieknie. Niemniej lewicowa wizja świata i to jeszcze w specyficznie naiwnej formie (kochajmy się wszyscy!) jest mocno zainstalowana w głowach większości artystów. Im ten obraz świata, generalnie pasuje i mocno trzyma się głowy. Artyści są od robienia filmów, od teatru, muzyki, plastyki, ale nie od robienia polityki. Rzadko zdarza się tak wybitny artysta i jednocześnie polityk, swego rodzaju twarz Polski, jak Paderewski. Nie był on jednak politykiem wybitny, ale zacnym i oddanym ojczyźnie człowiekiem, który swój sukces użyczył Polsce. Chwała mu za to! I tak właśnie :D swój sukces użyczają "poglądom normalnym europejskim", tabuny lepszych i gorszych artystów. x Rzecz generalnie polega na tym, że artysta musi wiedzieć, kto trzyma władzę, to tam się zwraca - bo tam jest kasa i splendor. Jeśli władzę trzymają polityczni dyletanci i de facto zdrajcy, to taki artysta, śpiewa tak jak mu ta władza zagra. Nie oszukujmy się, grałaby patriotyczną nutę, to wielu by skakało aż miło :D Taki Tuwim, przed wojną sobie w Ziemiańskiej z sanacyjnymi oficerami przepijał i wcale mu to nie przeszkadzało, że za mordę trochę trzymali, a po wojnie Bierutowi rękę podawał i już nic dobrego nie napisał. I co? Artystą był prześwietnym, ale człowiekiem zwykłym, słabym i zwyczajnie był biedny w tym Nowym Jorku i się skusił. I tak samo kuszą się na te splendory i kasę, dzisiejsi artyści.

Gość jedną nogą w rowie
errrtrtttyty Wiesz, staram się myśleć racjonalnie i wychodzi jak wychodzi. Nasi przodkowie w 1912 też byli racjonalistami (nie wszyscy:D) a 18 lat później powstała Polska :) Może nie będzie tak źle, ciągle mamy wiele atutów, to nie jest rok 39, ciągle nie jest! Głosuję konsekwentnie na PiS, przy całej świadomości licznych wad tego ugrupowania. Ma ono jednak też kilka istotnych zalet, jak niezłomność, autentyczny patriotyzm, świadomość czym jest Rosja (to bardzo ważne!) i czym są Niemcy, po prostu zwykła uczciwość - ukradli tylko tego dorsza. :D Oraz co ostatecznie przesądza sprawę, tylko oni są realną opozycją, czy się to mnie podoba, czy nie, tylko oni mogą ująć władzę, więc nie chcę marnować swojego głosu. Wszystkim polecam książkę Jacka Trznadla: "Hańba domowa", o roli literatów i literatury w stalinowskiej Polsce. Dawno to było? :D Niestety nie! Mechanizmy korumpowania i wyniszczania artystów pozostają te same, tylko inna skala i metody nie tak drastyczne. Skutki tamtych represji, demoralizacji widać do dziś w naszych współczesnych artystach. Oni mentalnie wywodzą się z PRLu. Oczywiście nie wszyscy.

Gość errrtrtttyty
ja tez glosuje na PIS, kaczynski ma w sobie cos cieplego, widac ze to porzadny czlowiek, a jesli nawet żyd, to co z tego, ja mysle, że on jesli nawet jest żydem to z tych dobrych zydów... natomiast jak patrze na tuska to czuję taką odrazę niewytlumaczalną, jakbym patrzyla na jakiegos gada w skorze istoty ludzkiej... natomiast komorowski to taka kukla dla mnie, bez wlasnego zdania, on robi tak jak tusk mu każe. ogolnie POwcy wzbudzają we mnie odrazę, ktorej nie potrafie wytlumaczyc, i od poczatku tak bylo. a teraz widac, ze mialam dobrą intuicję, bo jak jest za rządami PO każdy widzi, coraz gorzej :( ale ja mysle niestety, ze PIS nie ma szans wygrac, wiesz czemu? bo teraz ludzie są tak oglupieni, nie mają zadnych wartosci moralnych, liczy sie dla nich glownie seks i kasa, nienawidzą kosciola, nienawidzą wartosci moralnych, zyją na kocią łapę, nie chcą slubow, ogolnie upadek moralny i to widac bardzo, a tacy ludzie na PiS glosowac nie będą, bo pis to partia katolicka. a Polacy teraz nie chcą byc katolikami tylko cchą pieprzyc sie z kim popadnie, nie chcą slubow, tolerują wszelkie zboczenia typu homodewiacje jakies, anale, chcą in vitro, chcą aborcji... ech

Gość jedną nogą w rowie
:D Już mi to ktoś, osobiście powiedział :D Jeszcze tu trochę pogniję i za jakiś czas spadam, bo życie mi na to nie pozwoli, aby się tu marnował ;) Książkę gorąco polecam, jeśli nie znasz! :)

Na szczęście tworzy się powoli bo powoli krąg prawicowych hipsterów.Dziś konserwatysta to niekoniecznie babcia w moherowym berecie(z całym szacunkeim dla babć)Niedługo przeminie era ludzi 30 plus -tych od grilla i klubowych dżamprezek i przyjdzie czas na 20 plus którzy nie są emablowani przez jedynie słuszne środowiska a wiedze czerpią z enklawy prawdziwej wolności słowa-internetu, z możliwości podróży i co ważne mają w końcu swoje pisma-Sieci ; Do rzeczy a starsi , bardziej konserwatywni obyczajowo Nasz dziennik i Gazetę Polską.

to dobrze , GW to mądra gazeta nie dla czytelników fakt , trochę kultury motłoch ma okazję zaznać , bo pewnie darmo bedą w ramach promocji GW rozdawać. takiej okazji element wyborczy przepuścić nie może.

Gość errrtrtttyty
a ile TY masz lat? Bo naprawdę jesteś bardzo mądry, ciekawa jestem z jakiego przedzialu wiekowego jestes. i jakie studia skonczyles?

Gość jedną nogą w rowie
Masz wiele racji, ale jest jeszcze jedna strona tej sprawy. Ja właściwie jestem ateistą/agnostykiem. Właściwie to ja żyję na kocią łapę z pewną panią :D która nienawidzi PO tak jak ty i ja. Oboje mamy bardzo zdystansowany stosunek do KK, ale nie czujemy się jak to teraz jest modne, "prześladowani", wręcz przeciwnie widzimy jak wierzący są traktowani, coraz gorzej. Mamy też świadomość tego, że KK to część polskiej tożsamości i w pełni się do tej tożsamości przyznajemy, bez względu na wybory w życiu osobistym. Osobiście mam wielki szacunek, respekt dla chrześcijaństwa, bo to nasze korzenie i potęga myśli, idei. Nie mogę też nie szanować Chrystusa, Matki Boskiej, gdy trzymając w rękach medalik z Nimi, ginęli nasi przodkowie. Ta hańba na Krakowskim Przedmieściu, mnie się w głowie nie mieści. Mnie bardzo, ale to bardzo ujęła i zrobiła na mnie wrażenie, rola jaką odegrał śp Lech Kaczyński w Gruzji. Bez względu na siłę polityczną tego aktu (to może być dyskusyjne) w tym momencie, to znak ten był dla Moskwy i zaprzyjaźnionych stolic JASNY! Razem oprzemy się imperialnej Rosji! To była inicjacja wspólnej polityki przeciw Rosji. Według mnie to działanie na wschodzie i uderzenie w skorumpowaną elitę IIIRP, to było to, co wzbudziło lęk rezydentów Moskwy w Polsce. Patrząc trzeźwo, Polska stawiająca wyraźną tamę neoimperialnej polityce rosyjskiej (tarcza, gaz łupkowy i obrona nawet dalekich sąsiadów - Gruzja!) byłaby poważną przeszkodą w powrocie do dawnej rosyjskiej strefy wpływów, która z niewielkimi przerwami trwała nad Wisłą aż 200 lat (właściwie nawet 300)! I o to tutaj chodzi w zakresie relacji z Rosją i o nic więcej.

Gość errrtrtttyty
fajny podszyw :D usmialam sie

Gość errrtrtttyty
szarpałabym cie jak reksio świeże mięsko

Gość a Kaczyński jest żydem?
WTF?

Gość errrtrtttyty
oj to niestety rozczarowales mnie, robi z siebie takiego Polaka patriote i katolika a pieprzy się z kobietą na kocią łapę... jednak jestes zaklamany, sorry cofam wczesniejsze slowa o twojej inteligencji, ty jednak jestes zwyklym ruchaczem, bo porzadny Polak katolik by sie ozenil a nie pieprzyl na kocią łapę, sorry cofam to co napisalam 🖐️ swoją drogą co za obluda :D zyć jak szmata, jak zwierzę, a robic z siebie wielkiego chrzescijanina :D ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiac... co za dwulicowosc :] spadam stad, pa 🖐️

ta/ten z 11.34 daje właśnie próbkę swojej lemurzej yntelygencyi.Argumentów nie ma za to wiedzę o dupie i dupczeniu posiada znakomitą:classic_cool:

"ja tez glosuje na PIS, kaczynski ma w sobie cos cieplego, widac ze to porzadny czlowiek," CIEPŁEGO? nie lubię Tuska ale Kaczora tym bardziej. Ciepły człowiek? gdyby Kaczor odszedł z polityki na pewno więcej ludzi głosowałoby na PIS. Zarówno PO jak PIS pierze ludziom mózgi i manipuluje.

Gość jedną nogą w rowie
Podszyw zacny :D Mam 40 lat, studiów nie ukończyłem bo się nie złożyło, bo to i tamto, bo musiałbym tu opowiadać o moim życiu osobistym... Moi rodzice to patrioci, szczególnie Ojciec, mający dużą wiedzę i antykomunizm we krwi :D Ale ten patriotyzm, to nie były nigdy jakieś oderwane od rzeczywistości wydumania. Na przykład do Powstania Warszawskiego, mój Tato, miał zawsze bardzo ambiwalentny stosunek. No cóż ten ogrom przelanej krwi, przeraża! Po prostu swoich interesów trzeba pilnować, bo nikt tego za NAS nie zrobi. Bohaterów szanować, bo szanując ich, szanujemy samych siebie! O historii rozmawiać, bo z niej można wynieść nauki na przyszłość. I powiem, że postępowanie PiS wobec Gruzji, to była dobrze odrobiona lekcja historii z zakresu relacji z Rosją.

"oj to niestety rozczarowales mnie, robi z siebie takiego Polaka patriote i katolika a pieprzy się z kobietą na kocią łapę... jednak jestes zaklamany, sorry cofam wczesniejsze slowa o twojej inteligencji, ty jednak jestes zwyklym ruchaczem, bo porzadny Polak katolik by sie ozenil a nie pieprzyl na kocią łapę, sorry cofam to co napisalam" aleś ty głupia kobieto :O to się w pale nie mieści...

ta/ten 11.44 daje pokaz swojej lemurzej yntelygencyi.Na pokaz nowoczesny,w głębi ducha zacofany wsiur mentalny:classic_cool: