Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

merkaba

marsz lemingów czyli wyborcza wychodzi na miasto

Polecane posty

Gość jedną nogą w rowie
Co osiągnął? Między innymi radykalnie postawił (bardziej jego brat, ze względu na pełnioną funkcję) sprawę suwerennej polityki wobec neoimperialnej polityki Rosyjskiej. To mało? Chyba dla kogoś, kto nie ma pojęcia czym jest zagrożenie rosyjskie wobec Polski. Mało, bo zostało to ucięte. Mało bo rządzili chwilę i polityki antykorupcyjnej nie mogli skutecznie prowadzić. To było tylko bardzo krótkie preludium i nie będzie z tego wiele, jeśli PiS lub ktokolwiek o podobnym podejściu do tych spraw, nie dojdzie do władzy. Fundamentalnie się nie zgadzam z wizją, że obie strony są jednakowo złe dla Polski. Ktoś kto tak twierdzi, po prostu ma problem z interpretacją faktów. Co więcej, ludzie którzy myślą, że przyjdzie trzecia zdrowa siła, są naiwni, bo nic nie dzieje się w próżni. Do tej siły zaraz dołączą najcwańsi i najgorsi z najgorszych, pokroju Palikota, który jest w stanie zmienić poglądy z dnia na dzień, gdy zajdzie potrzeba. Naiwni i szlachetni zostaną zepchnięci i nowa siła będzie de facto starą, tylko z nowym pięknym szyldem. Wolę więc te stare, przynajmniej są w jakimś sensie szczere w swoich intencjach, jeśli kto je potrafi odczytać. już na serio nie mam czasu :D

Gość 987x
Smoleńsk to dla ciebie równość dla naszej suwerenności? :D Litości... Ty nadal nie widzisz swojego zafiksowania? Przykładów większych i mniejszych "osiągnięć" PiS i innych partii jest aż nadto w prasie. Sięgnij to się dowiesz. Co do patriotyzmu-jest jego wiele rodzajów i nie tobie rozsądzać,który jest lepszy. Ty możesz najwyżej stwierdzić,który ci się podoba. Tak jak ja. Mnie np. taki głęboko wiejski patriotyzm się nie podoba,bo się opiera nie na rozumie ale na wierze. Możliwość manipulacji nieporównanie większa. Materiał dużo podatniejszy. I mówię to żalem,bo ja też ze wsi pochodzę i te klimaty lubię. I może na tym zakończę udział w tej dyskusji-nie idzie ona do przodu,zatem szkoda mi na nią czasu. Pozdrawiam. :)

Gość nick nie ma znaczenia
do klem klem klem XXX Bardzo łatwo przychodzi stygmatyzowanie ludzi,stosowanie kalki-ten co glosuje na PIS to biedota,to wieś,to ciemnota zasłuchana w to co powie ksiądz. X X X Mam wrażenie że zabieg który stosujesz jest typowo socjotechniczny?Chcesz obrzydzić PIS potencjalnym młodym ,ukazać jako coś wstecznego Świadomie robisz tarło.Zasmucę cię-te zabiegi mają się już ku końcowi.Ludzie nie będą sie przejmować co tacy jak ty myślą o wyborcach PIS.Ja,mój brat maturzysta ,moi 50letni rodzice jesteśmy całkowitym zaprzeczeniem tego co wysrywasz ze swojej ograniczonej głowy.Ani my wieś(a gdyby nawet, to co byłoby w tym zlego,przecież cała Warszaw(k)a-to jedna wielka wiocha:D),ani brzydcy-pracuję m.inn.jako fotomodelka,brat również)ani ciemni(dobre studia_)ani klerykalni-owszem religia jako Sacrum ale nie chylę czoła przed proboszczem.Jednak jak tak się zastanowię to jeśli ty uważasz tych prostych ludzi ze wsi i miasteczek za nic nie wartych-za ciemnotę to nie świadczy to o nich ale o tobie.Wyrwałaś się prawdopodobnie z jakiejs" wiochy",łyknęłas trochę świata i jak to zwykle bywa z nuworyszami prostota zaczęła ci "śmierdzieć". Nie zapominaj że to dzięki tym prostym ludziom siedzisz dzis na forum, dzięki którym masz wolność słowa i poglądów.Dużo bardziej razi nie ich prostota a twoje prostactwo,ta niczym nieuzasadniona pycha że jesteś z lepszej gliny .Ja nie mam poczucia lipy że stawiasz takich jak jak z prostymi w szeregu. Zdaje się że o ty masz jakis problem ze swoja tożsamością-uwiera ci słoma w butach i nie dajesz sobie ztym rady

Kiedyś dawno dawno temu za PiS urządzali jakąś demonstracje. Przyszły 2 osoby. DWIE OSOBY :) Dziś mają ileś tysięcy urzędników, kto wie może pójdzie więcej hihi

Gość jedną nogą w rowie
nick nie ma znaczenia Właśnie tak to widzę! Pogarda dla części narodu, bo rzekomo zacofany i głupi. Mądrze napisane, miło czytać :) x 987 Co do patriotyzmu-jest jego wiele rodzajów i nie tobie rozsądzać,który jest lepszy. :D Ależ mnie rozsądzać i mnie podobnym, skoro za wzór bierzemy sobie Patriotów w rodzaju Paderewski, Dmowski, Piłsudski (tak wiem, że się zwalczali ale nie w sprawach fundamentalnych dla niepodległości), rotmistrz Pilecki, księża Popiełuszko, Skorupka i niezliczone dziewczyny i chłopcy z AK, WiN, NSZ... Zatem takie wzorce do czegoś zobowiązują, także do radykalnej postawy wobec fałszu i rozwadniania spraw oczywistych, jakimi jest miłość Ojczyzny albo jej brak, obojętność. A kogo ty masz za wzór?

Gość prawda jest taka że istnieje
odwrotna zależność między inteligencją a wiarą, tzn. przeciętnie im ktoś bardziej wierzący tym ma niższe IQ... Wśród ludzi nauki jest zdecydowanie więcej ateistów/agnostyków. Ludźmi mocno religijnymi łatwo manipulować. Każdy inteligentny człowiek zauważy że PIS też jest złem, nie tylko PO.

Gość prawda jest taka że istnieje
@nick nie ma znaczenia- wybacz ale z Twojego postu wnioskuję, ze to ty jesteś jakiś zakompleksiony. "pracuję m.inn.jako fotomodelka,brat również"- brat pracuje jako fotomodelka? nieźle.

Gość tu som same oszołowomyf
rgg

Gość nick nie ma znaczenia
Po pierwsze-jestem kobietą XXX Po drugie ,bardzo się cieszę ze nie wierzyszw Boga tudzież bożków i dzięki temu masz wysokie ajkju które niestey nie ma przełożenia w praktyce bo nie potrafisz wysunąć wniosku że piszesz z kobietą choć wyrażnie to zaznaczyłam kolowialnie mówiąc jak krowie na granicy. Po trzecie nie mam ci już nic do powiedzenia.Muszę się przygtowywać do pracy podczas gdy ty będziesz tu przegrywać życie by nabijać popularności Tuskowi i spółce a ja niewykształcona i prostaczka bedę pracować i jednocześnie dżamprezować:P Ty,jedyne co możesz to powtórzyć za Dyzmą"co miałem /am powiedzieć przeczytałam/em " Łączę sie w bulu i nadzieji że twoje wysokie ajkju pomoże ci zrozumieć aluzję