Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

esyela

pierwszy taniec

Polecane posty

Witam . Mam problem, wybrałam na pierwszy taniec już piosenke Krawczyk- Kochaj mnie w niepogodę, podoba mi się tekst itd po długim namyślę własnie na tą piosenkę zdecydowałam się z narzeczonym, jednak teraz poszliśmy na kurs tańca i zdecydowaliśmy,że będziemy tanńczyć walc angielski, Problem jest taki ,że martwię się o to czy piosenak pasuje do takiego tańca. Chciałabym zaczerpnąć opini osób,które tańczyły walc angielski do jakiejś "swojej ulubionej " piosenki a nie stereotypowo do melodii walca angielskiego. Pomocy! :(

Gość wrzesniowy ślub marzeń
przeciez ta piosenka sie absolutnie nie nadaje do walca. sluchu nie masz? :|

Gość a ile u was kosztuje
godzina tańca z instruktorem?

Gość wrzesniowy ślub marzeń
poza tym te wszystkie uklady ukladziki sa mega sztuczne i okropnie to wyglada jak para nie ma pojecia o tancu.nawet jak sie wyuczycie to to i tak bedzie beznadziejnie wygladalo. Lepiej juz tak naturalnie niz jakis wyuczony ukllad... fe

wrzesniowy ślub marzeń przeciez ta piosenka sie absolutnie nie nadaje do walca. sluchu nie masz? :| po pierwsze to chyba wyraznie napisalam ze najpierw wybralam piosenke a potem poszlam na kurs i wtym jest problem :| po drugie ni pytalam cie o twoje zdanie na temat kursow i tancow jakie ci sie podobaja tylko o konkret . JAK JUZ NAPISALAM JA POTRZEBUJE OPINI KOGOS KTOS SLUB BRAL TANCZYL WALC ANGIELSKI I WIE O CZYM MOWI A NIE WYMADRZANIA SIE OSOB KTORE PEWNIE SA SAMOTNE ALBO MAJA PO 16AT I NIE MAJA POJECIA O CZYM MOWA

nie place za godzine tylko za kurs skladajacy sie z 6 lekcji czyli ogolnie 6h - 260 zl

Autorko troche wiecej luzu;) Po pierwsze nie jestem samotna,bo mam kochanego meza:) Po drugie nie mam 16l a znacznie wiecej:) A po trzecie to grzecznie zapytalam,czy nie lepiej zrezygnowac z walca a w zamian nauczyc sie jakis fajny uklad do tej piosenki:) Jesli instruktorzy sa dobrzy to i dobrze pewnie Was przygotuja:)

demorelo nie napisalam tego do Ciebie:) poprostu mnie wkurzyl komentarz ponizej, co do Twojego no to wlasnie jestem na etapie zastanawiania sie czy zmienic taniec czy piosenke to nie jest proste stas szukam pomocy

A jak Twoj narzeczony czuje sie na silach by zatanczyc czy to walca czy ogolnie jakis inny uklad? My z mezem mielismy polska piosenke do ktorej tak spontanicznie zatanczylismy i wszystko wyszlo tak fajnie naturalnie,wiec bym stawiala bardziej na naturalnosc i jesli tak bardzo wam zalezy na tej piosence to postawila bym na jakis fajny uklad,ale nie walc:( Moze tutaj cos znajdziesz dla Was http://www.piosenkinawesele.eu/piosenki/pierwszy-taniec/ http://supersluby.pl/piosenka-na-pierwszy-taniec-weselny-a66.html

Narzeczony nie bardzo potrafi tanczyc... dlatego poszlismy na kurs zeby go nauczyc jakis podstaw. Napisze Ci jak to wyglada. Nie bardzo potrafimy tanczyc wiec sie zapisalismy na kurs bo bylo napisane ze nas naucza podstawowych krokow tam kilku tancow m.in tez tych zwyklcyh 2na 1 itd... Posliszmy na pierwsza lekcje (na razie na jednej tylko bylismy) i instruktor powiedzial ze bedzie nas uczyl na pierwszy taniec walca angielskiego i dodatkowo podstaw innych tancow, my nie bardzo wiedzielismy na co sie piszemy rozumiesz? A piosenke wybralam juz dawno i znalazlam sie w takiej sytuacji przypadkowo i nie wiem jak z niej wyjsc. Nie wiem czy jak nauczymy sie jakis podstaw innych tancow to zatanczymy byle co do NASZEJ piosenki czy skoro juz wydalismy pieniadze to wybierzemy inna piosenke ale zostaniemy przy walcy ktorego nas uczy instruktor.. :/ mysle ze zaczekam dwie lekcje jeszcze i zdecyduje , chcialam ogolnie sie dowiedziec jak robily inne pary ...

To ja bym na waszym miejscu zagadala z tym instruktorem czy by mogl odpuscic sobie jakies tam walce a w ramach tych godzin nauczyl was podstawowych krokow wlasnie 2na1,zrobil jakis uklad i do tej piosenki mozna naprawde fajnie tak na luzie i naturalnie zatanczyc:) Moze da rade sie z nim dogadac,powiesz mu ze wybraliscie piosenke do ktorej chcecie zatanczyc a walc nie bardzo do niej pasuje. Ja bym od tego zaczela....

Ja też nie lubię tych wszystkich walców wyuczonych na kilku lekcjach, z liczeniem kroków ;] Na walca mogą się porywać ludzie, którzy tańczą przynajmniej w formie hobby, a nie totalni laicy, którzy pierwszy kontakt z tańcem mają przed ślubem na kilku spotkaniach ;] Ale skoro już zapłaciliście, to głupio nie chodzić na kurs. Ja bym jednak postawiła na uczenie się walca tak ooo, a skupienie się na czymś naturalnym, skoro mają nauczyć Was podstaw. Przecież możecie ćwiczyć też w domu.