Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja:)

Chodzenie maluszka na paluszkach....?

Polecane posty

Mój mały w lutym skończył rok i od tamtego czasu zaczą chodzić... do tej pory (już prawie 3 miesiące) chodzi na palcach.. czy to normalne?? czy powinnam sie udać do lekarza?

Gość ja bede pracowała
a chodził w chodziku?

Gość ja bede pracowała
dzieci czasem chodza w chodziku na palcach właśnie bo to siedzenie troszke za wysoko jest i od chodzika moze być taki kłopot właśnie. Ja bym poszła do lekarza. Widziałam kiedyś w tv, że dziekco nie powinno tak chodzić. Lepiej sie skonsultować

Gość Lubisa
Moja córka chodziła tylko na palcach do 4 lat teraz ma 5 i jeszcze czasem się zdazy , podobno temu że tak się nauczyła od początku ale do 2 lat ma prawo chodzić .

Gość olk
Moje dzieci tez chodzily na palcach ,mlodszy jeszcze niedawno ma prawie 2, 5 roku nie uzywaly chodzika ,mojej kolezanki córka dlugo chodzila tak ,w niczym to nie zaszkodzilo ,chyba taki etap maja dzieciaki

Gość ernix1993
zdecydowanie idz do lekarza. moja kuzynka 2 latka chodzi ciagle na palcach przez co ma klopoty z lewa noga i to tez po chodziku

Moja tak dużo chodziła, teraz ma prawie 5 lat i nadal jej się zdarza. Konsultowane z lekarkami wszystko ok. Jest prosta, nie ma wady postawy ani nic. Jakiś czas tylko upominałam, żeby tak nie chodziła, ale poszła do szkoły tańca i tam mają takie kroki czasem to na nic już moje upominanie bo "w szkole mnie tak nauczyli" i twierdzi, że po prostu chodzi baletowym krokiem ;)