Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uciec stąd gdzies indziejj

w Polsce to tylko ludzie zarabiający min.3 tys.na rękę mają szansę na godne życi

Polecane posty

taka prawda :( Pozostali to ludzie żyjący na granicy ubóstwa, którym ledwo starcza na opłaty i jedzenie. Jak można pracować po 8 godzin i zarabiać tyko tysiąc złotych?? Dlaczego w Polsce są takie niskie płace?

Gość hjgj
płace sa niskie bo koszty pracy sa bardzo wysokie, założ firme i zatrudnij kogos, zapłać zus, podatki i inne koszty i zobaczysz jak to jest...

Gość jeśli ktoś ma mieć pasorzyta
na utrzymaniu w postaci kobiety to faktycznie 3000 to za mało

to głosuj sobie na kogo chcesz i tak pójdziesz na dno razem z nimi :) No dobra, ale dlaczego w jednej firmie pracownikom płaci się po 5 tysięcy, a innym po tysiąc? Przecież w firmach, gdzie ludzie zarabiają po 5 tysięcy, pracodawca tez opłaca zusy i inne, więc twoje usprawiedliwienie nie ma sensu.

A myślisz, że bez dużego doświadczenia i umiejętności pracując zaledwie 8 godzin dziennie zarobisz 3 tys? Chyba sobie kpisz. Może Ci się uda jeśli mieszkasz w Warszawie - ale i tak większość z Twoich zarobków pójdzie na koszty utrzymania. Jeśli chcesz coś osiągnąć musisz dużo pracować. Ja zarabiam powyżej średniej krajowej ale też pewnym kosztem,. Wolnego czasu.

Gość dfdfdfdffg
nie osmieszaj sie trolu, to czemu teraz siedzisz na forum? wlasnie ci co robią najmniej zarabiają najwiecej, bo kradną i wyzyskują tych co na nich robią.

Gość hjmnh gjbnk,m
Ja zarabiam powyżej średniej krajowej ale też pewnym kosztem,. Wolnego czasu. " v kosztem kafeteri :D x

Gość słodka blondynka na wakacjach
Płace są niskie,ponieważ polacy na to pozwloili i tak jest-"po co mamy płacić więcej skoro wszędzie tak płacą".Myślicie,że te olbrzymie fabryki zarabiające miliardy zysku w ciągu roku nie stać na większe pensje dla pracowników:)

Gość gfhh
to wszystko naprawde zalezy od firmy, od lokalnego rynku itp, większe firmy zazwyczaj daja wiecej zarobic choc nie jest to regułą, ale jak ktos prowadzi małą firme na rynku lokalnym to wiadomo ze też jest inaczej...

Gość fdgdgfhh
ja akurat zajmuje się księgowością firmy, płatnościami itp, przed tym też tak myślałam jak autor tematu dopiero teraz widze jakie są ogromne koszty zatrudnienia, jeszcze jak chcesz dac pracownikowi dobrze zarobić to już wogóle, poza tym to co odchodzi z pensji brutto to nie jest wszystko bo pracodawca dopłaca jeszcze ze swojej kieszeni pozostałe składki więc to że ktoś zarabia np 5000 brutto to to nie jest całkowity miesięczny koszt zatrudnienia bo pracodawca dopłaca jeszcze dodatkowo więc to nie jest tak różowo jak myślicie

Jest przecież sobota ;) Trochę odpoczynku się należy. I tak pracowałam dzisiaj 7-14. Teraz znowu zabieram się do nowego projektu. Na tygodniu pracuję 10-15 godzin dziennie. To niemało.