Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytyhthghg

Macie 60zl jakie zakupy zywnosciowe byscie zrobily?

Polecane posty

Gość ytyhthghg

j.w

Gość a to wiaodmo przecież
oczywiście pieczywo, masło, ser zółty, ogorek zielony, kurczak cały, kilka marchewek, pietruszka, seler, makaron, kasza, koncentrat pomidorowy, kilkanaście plastrów szynki, woda mineralna, kapusta pekińska. Robię zazwyczaj zakupy w netto. Myślę, że 60 zł ze spokojem starczyłoby, a pewnie i na pomidorki by jeszcze starczyło

Gość a to wiaodmo przecież
o ryżu zapomniałam

Gość paplitos
Zakładając że mam jakąś bazę w domu- bo np. masło, ziemniaki, cebulę, makaron, ryż, kaszę, cukier, takie rzeczy mam zawsze, to: - owoce (jabłka obowiązkowo plus to co niedrogie, często tanio np. ananasy wychodzą) - pieczywo - ryby do pieczywa, wędzone albo w puszkach - jajka - warzywa- sałata, marchewka, por, brokuły, pomidory - kefir, mleko, sery - coś na rosół (u nas baza do zup) plus coś na zupę- warzywa świeże albo mrożonka - szpinak mrożony - jakieś bakalie I to też zakładając że zakupy mają być rozsądne, a nie że mam 60 zł. i kupię coś na co akurat mam ochotę. W Biedronce można spokojnie za to zrobić niezłe zakupy.

chleb, bulki- 5 zl mleko x 2- 4 zl platki- 3zl maslo- 3 zl wedlina, ser- 10 zl jablka- 5zl maka- 2 zl ziemniaki- 5 zl makarony- 5 zl ketchuo- 3 zl jogurty- 3 zl czekolada- 2 zl

Gość amelka am
A ja bym kupiła: NA ROSÓŁ: - kurczaka, włoszczyznę,makaron NA DRUGIE: - ziemniaki, paczkę schabowych, marchewkę+jabłko na surówkę NA ŚNIADANIE/KOLACJE: - chleb, trochę wędliny, masło, opakowanie żółtego sera, 2 pomidory, 4 jogurty INNE: - jabłka, - olej, - pomidory w puszce, ryż (po 2 dniach można rosół na pomidorową przerobić) - mąka,kilka jajek, drożdże, barszcz czerwony w paczce (mięso z rosołu można zmielić i zrobić pyszne paszteciki) Wszystko w biedronce lub lIdlu.

Gość doo doo i fi foo
hmmm to zależy czy mam cos w domu czy kompletnie nic. Bo jak mam podstawowe rzeczy jak chocby olej, przyprawy to juz jest git

Gość lkjlkjhgf
fajki czteropak piwa prezerwatywy

Gość rwrwerewrew
piwo, marihuana, hasz... :p