Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zielona nie wiem nic

chrzest dziecka pomocy

Polecane posty

Gość jestem zielona nie wiem nic

zeby ochrzcic dziecko to chrzestni musza miec bierzmowanie to wiem a co z matka dziecka tez nusi niec .... ??? mam tylko chrzest i czy ojciec obowiazkowo musi byc wychowuje dzieco sama ojciec jest w papierach ale nie jestedmy po slubie nie ma mozliwosci zeby byl ojciec na chrzcie pomocyyy

Gość the new
idz do ksiedza i sie zapytaj, w kazdej parafii jest troche inaczej. U mnie chrzcza dzieci, ktorych rodzice nie maja slubu, ale nie wszedzie tak jest

Gość Adertyk
Nie musisz miec ale czasem ksieza sie czepiaja

Ja nie mam bierzmowania i dziecko ochrzciliśmy ( a nawet sama mam dwoje chrześniaków). Ojciec być nie musi, mam dwie koleżanki z partnerami niewierzącymi i chrzciły same jak i dwie albo i więcej samotnych mam

Gość wifigdansk
matka dziecka nie musi być bierzmowana ojciec dziecka nie musi być obowiązkowo zresztą wszystko zalezy od proboszcza osobiscie radze ci-przed pojsciem do proboszcza-czesto pokazywac się w kosciele i to w 1 ławce tak zeby cię ksiądz widział ze chodzisz na mszę,regularnie,spowiedz,komunia itd... no i wazne zebyś przyjmowala księdza po kolędzie bynjamniej pisze z własnego doswiadczenia a jak jest gdzie indziej to niewiem:)

Gość nehsvayahd
Sprawdź co znaczy słowo bynajmniej!!!!

Gość emiiiiiiiii
nie musisz miec ja tez nie mialam

Gość katooolikkkk
nie musisz mieć bierzmowania ... ale chrzestni muszą być wierzący i powinni mieć bierzmowanie ... ty też powinnaś do niego przystąpić jeśli chcesz dziecko wychowywać w Wierze Kościoła Katolickiego ... a jeśli nie chcesz to i chrzest dziecka jest bezcelowy ...

Gość Słońca hgvhfc. Kg
Zaraz wpadnie Jagoda i kotka i zrobią ci pranie mózgu.