Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cyśka22

Ochrona przy antykoncepcji

Polecane posty

Gość Cyśka22

Biorę tabletki antykoncepcyjne od około 2 lat i w sumie nigdy wcześniej nie zastanawiałam się czy powinnam jakoś dodatkowo chronić siebie przed skutkami ubocznymi. Ostatnio coraz rzadziej mam ochotę na seks, już nie jestem taka podniecona jak byłam (jestem z moim obecnym facetem już 1,5 roku ale do tej pory wszystko było super, dalej bardzo go kocham i bardzo mi sie podoba), jak zaczęłam czytać to znalazłam informacje, że może to być skutkiem właśnie brania tabletek antykoncepcyjnych. Czy to możliwe? Miałyście też takie problemy, brałyście może jakieś preparaty ochronne?

Gość Rozdarta1122
Nie musi to być spowodowane tabletkami antykoncepcyjnymi. Ja jestem ze swoim chłopakiem zaledwie pół roku, jednak był taki okres, że kompletnie nie miałam ochoty. Nie było to spowodowane brakiem pociągu, podobał mi się i podoba nadal. Może czymś się martwisz, albo to okres przejściowy, jak u mnie ;)

Gość gość
Może być to spowodowane tabletkami, ale nie musi, może to okres przejściowy i niedługo wszystko wróci do normy :-). Natomiast jeśli chodzi o ochronę to ja przy tabletkach biorę harmonelle, to tabletki, które chronią naszą wątrobę i serce i mają walczyć ze skutkami ubocznymi hormonów. Dla mnie ważne jest to, że w składzie maja prawdziwe witaminy i pozytywną opinię Polskiego Instytutu Badań nad Miażdżycą. Zresztą poczytaj i zdecyduj- http://www.harmonella.info/

Gość gość
Przy tabsach ochraniać trzeba tylko c**kę,aby była nie za sucha.

Gość gość
Już 1,5 roku? Chyba dopiero.

Gość gość
A nie powinno się co 2 lata robić jakiejś przerwy w braniu tabletek?

Gość gość
Nie, nie powinno się jeśli tabletki służą a badania wypadają w porządku. Ja przez 6 lat brałam Cilest i panikowałam przy zmianie jak mi go zlikwidowali. Na szczęście przy nowych też jest wszystko w porządku.

Gość gość
Trzeba robić przegląd c**ki co roku

Gość gość
nie ma cudownych leków które chronią przed wszystkimi skutkami tabltek antykoncepcyjnych.Jak coś jest do wszystkiego nie pewnie nie działa na nic.Mój lekarz zalecał jedynie probiotyki jako osłona przed infekcjami i zaburzeniami flory pochwy-co ponoć jest częste przy tabsach. Brałam wtedy cyklicznie provag i wit.b.

Gość gość
Tabletki albo ciążą.******** nie można odstawić,gdyż pica swędzi.

Gość MonikaRatownika
No jaki problem ja zmienilam na globulki dopochwowe i juz nie mam problemu z ochota na seks a wrecz odwrotnie! Teraz polubilam tez anal i jest z***biscie! Odstaw dziewczyno to gowno! Pieprzyc hormony!

Gość gość
Zmieniłaś tylko dziurki i to się liczy.A co z zębami.

Gość gość
U mnie jest tak, że siostra po tych samych anty dobrze się czuła a ja nie więc wniosek prosty i taki jak zawsze nie każdy organizm reaguje tak samo na dane pigułki. spadek libido to chyba skutek uboczny, który dotyczy największej ilości kobiet stosujących taką antykoncepcję. Ponoć nic się z tym nie zrobi. Ja na szczęście tego nie mam ale miałam problem z częstszymi infekcjami bakteryjnymi pochwy i dlatego też teraz non stoper ten wspomniany provag biorę i coś w tym musi być bo na razie jest dobrze. Stanowi też ten probiotyk ochronę układu pokarmowego więc to 2 w 1.

Gość gość
Jak zażywałam tabletki antykoncepcyjne to miałam częste bóle głowy i rzadko miałam ochotę na seks. Przerzuciłam się na krążek dopochwowy, mam ochotę na seks, nawilżenie pochwy jest dużo lepsze. Czasem po dwóch tygodniach noszenia krążka odczuwam swędzenie w pochwie, wtedy wyciągam krążek, myje go i zakładam razem z invagiem, który szybko przynosi mi ulgę i chroni przed infekcjami.

Gość gość
Myślę że nie ma co się oszukiwać że jakieś tabletki podniosą nasze libido przy antykoncepcji hormonalnej. Natomiast warto mieć świadomość jej skutków ubocznych, dlatego za namową ginekologa zaczęłam stosować harmonellę, która jest rekomendowana przez Polskie Towarzystwo Badań nad Miażdżycą. Ponadto poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci, a zawarty w niej kwas foliowy przyda się jeśli przydarzy nam się wpadka.