Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pseudonim1234567

Prośba o poradę

Polecane posty

Gość Pseudonim1234567

Witam, Chciałam poprosić o radę, chociaż zdaję sobie sprawę z tego,że przez internet nikt ciąży nie stwierdzi. Jednak będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Od 4 miesięcy przyjmuję regularnie tabletki antykoncepcyjne Yasminelle. W tym cyklu zapomniałam siódmej tabletki z pierwszego tygodnia. Oczywiście po zorientowaniu się przyjęłam zaległą tabletkę, jednak czas zwłoki znacznie przekroczył 12h (+/- 23h opóźnienia). Ostatnia miesiączka zaczęła się 29.03.2013. Tabletkę pominęłam 08.04, zażyłam ją 09.04. Po zapoznaniu się z ulotką udałam się do lekarza, który mimo wszystko zalecił mi przyjmowanie tabletek do końca opakowania. Ważną informacją jest fakt,że w tygodniu poprzedzającym zapomnianą tabletkę miały miejsce trzy pełne stosunki - jeden w środę oraz dwa w sobotę. Od czasu zapomnianej tabletki nie kochałam się z moim partnerem. Wczoraj rano (ok.14 dni od ostatniego stosunku) zrobiłam test ciążowy na obecność Beta Hcg w moczu (test płytkowy). Wyszedł negatywny. Wiem,że testy te lepiej wykonywać w dniu spodziewanej miesiączki (u mnie powinna wystąpić 26-27.04 ), jednak z nerwów nie mogłam już wytrzymać. Przekopałam cały internet, obsesyjnie wyszukując różne informacje, jednak postanowiłam założyć własny wątek, opisujący konkretną sytuację. Wiem,że test z krwi dałby mi na tym etapie 100% pewność, jednak perspektywa ciąży w obecnej sytuacji niesamowicie mnie przeraża i paradoksalnie boję się wykonać test z krwi. Oczywiście widzę absurdalność tej sytuacji, ponieważ prędzej czy później (Zapewne w ciągu tego tygodnia) sytuacja się wyjaśni.. Jeśli chodzi o objawy - zdaje siobie sprawę,że mogą być urojone. Jednak od tygodnia odczuwam ból w podbuszu, kłucie jajników, zmęczenie i zwiększony apetyt. Reasumując: Czy w opisanej przeze mnie sytuacji ryzyko zajścia w ciąże jest duże? Czy test mógł się pomylić i 13/14 dni po stosunku to za wcześnie na wykonanie go? Wiem,że nikt nie ma szklanej kuli,by wywróżyć mi ciąże, ale będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość Pseudonim1234567
Przepraszam, omyłkowo umieściłam wątek w niedpowiednim dziale.