Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikarka23

paniczny strrach przed burzą

Polecane posty

Gość panikarka23

Bardzo prosę o pomoc jesstem bardzo przestraszona bo przeczytałam w internecie że w majówkę mają być bardzo gwałtowne burzę a ja się ich panicznie boję (od lipca 2012) nie mam praktyczznie życia codziennie w lato wchodzę i czytam jakie i kiedy burzę płaczę przy tym a zimą tylko jaki będzie sezon burzowy . Nicch kto mi z tym pomozee do psychologa nie pójdę bo nie mam 1 lat a rodzice mówią mi tylko żebym się nie bała . jk tylko widzę burze jestem przerażona biegam po domu wyłaczam wszytkie urządzenia i zmykam okna

Gość ile lat by isc do policji
też to mam, poczytaj sobie o BRONTOFOBII... fobia przed burzą, ja wyczuwam burze nawet 1,5 godziny przed gdy nic tego nie wskazuje

Gość lkjlll
to ja mam odwrotnie czekam na niszczycielskie burze włączam radary jak wiem że coś sie będzie działo i potrafie samochodem jechac za burzą i wjechac w najgorsze

Gość wrewrwerewr
serio? Ja przepadam za nimi! spróbuj je polubic, są piekne. w domu jak pozamykasz okna nic nic nie grozi

Gość panikarka23
ja potrfię przeczytać w niedziele że burza będzie w sobotę i cały tydzień z tego powodu płakać w wakacje jestem nie do życi ajk o tym słucham lub czytam o burzach i ich skutkach to wszyscy mnie denerwują i płaczę wiem że mam fobię ale tam isze że żeby ją wyleczyć trzeba do psychologa iść a ja nie npójde i nie mam siły już douże z tym walczyć a to dopiero początek sezonu burzowego a ja już rycze od 2h bo w majówkkę sione burze czy bez psychologa są szanse na wylleczenie????????????

Gość panikarka23
nigdy jej nie polubię za duże spustoszenia robi >jest bardzo zła i przepraszam ale nie rozumiem ludzi którzy ją lubią pzecież yle ludzi traci przez nią dorobek swojego życia

Gość panikarka23
może ktoś zna jakiś sposób żeby się jej pozyć ? nie mogę jej polubić ponieważ z każdym grzmotem i błystkiem przed oczami stoją mi najczarniejsze scenariusze .

Gość lkjlll
ja ja lubię bo to piękne zjawisko, nisko wiszące chmury błyskawica wiatr coś pięknego i nigdy nie wiadomo co się stanie

Gość dmtj
Gdy jest burza siedzę w piwnicy, z naładowanym laptopem zakładam słuchawki i słucham muzyki, to mój sposób nie widze strasznych błyskawic i huku piorunów!

Gość wrewrwerewr
ale dlaczego burze są złe? To normalne zjawisko atmosferyczne, jak deszcz... Deszcz tez jest potrzebny, zeby rosły rosliny... no i swoja drogą znacznie mnei osób cierpi od burz, więcej np. od zalania wodą, podczas powodzi... słyszałam tez taką ciekawostkę: podobno ludzki mózg podczas burzy lepiej pracuje, jak sie ma egzamin to burza poprawia wyniki odrobinę, robiono eksperymenty

Gość panikarka23
nikt nie zna sposobuj żeby ją pokonać?

Gość Heniek 1944
Ten temat to kolejny dowód na to, że kobiety to zwierzęta. Mój pies zachowuje się tak jak wy.:classic_cool:

Gość wrewrwerewr
a czemu sie ich boisz akurat od lipca 2012?? :p

Gość panikarka23
poprostu tak mi się do glowy wbiło mam praraniczny stracz ale nie potrafię go pokonać bo on się pogłębia z prognozami pogody i skutkami na burzach naprawdę chcialabym pokochać burzę !! ale przeraza mnie to że mój dom i gostpodarstwo nie ma piorunchrona mieszkam na wsi na tzw. koloni mam daleko do sąsiadów i. Uważacie ze brak piorunoochrona może być powodem mże jakiegoś nieszczęścia?bo tego się najbardziej obawiam

Gość panikarka23
o wtedy na początku było dużo takich potęnych burz i z nią związanych trąb gradobić i akurak mi się to do glowy wbiło w lipcy 2012 nwet nie wiem dlaczego ale od tamtego momentu boje się paniznie kiedyś tak nie miałam

Gość wrewrwerewr
to moze po prostu kup piorunochron??? chyba to prostsze nic chodzic do psychologa... Ja tez nie mam go...

Gość wrewrwerewr
ja jestem z wielkopolski i własnie ok. 1 lipca zeszłgo roku była faktycznie fantastyczna burza, co sekunde sie błyskało przez kila godzin. cud, miód.... :) ale byla w całej polsce, sledziłam ja na mapie burz

Gość panikarka23
moi rodzice nie kupią iorunoochrom bo musieli by kupić 5 a to za drogo wy nosi zawsze w sezon burzowy siedzę na http://burze.dzis.net/?page=mapa i to przynajmnie trochę mi pomaga . ale pranoja alej jest myślałam że może ktoś miał już to pranoje i ją pokonał i mi napisze jak ją zwalczyć ale trudno bo tu są tylko miośnicy brz bardzo bym chciała pokonać paranoje i nie z pacze tylko z radością z radością czekać na burze to je marzenie

Gość panikarka23
I właśnie wtedy ta burza lipcowa mnie tak przestraszyło zę strach i to taki paranoiczny nie odpuszcza mnie od roku nie żęyczee tego nigdy nikomu od lipca min. raz dzinnie sprawdzam burze