Gość metakssssa Napisano Kwiecień 21, 2013 Witam kochane, mam 20 lat, jakiś rok temu zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy, pare dni temu odebrałam wyniki kolejnych badań- tsh się ładnie zbiło(choć oczywiście leki będe brać nadal) ale tym razem 21-krotnie wyższe pokazało się anty-TP, czyli Hashimoto. Skaczę już z radości, że życie jest tak łaskawe ale do sedna- moje cykle zawsze się spóźniały, trwały ok 35 dni, a same miesiączki były bolesne lecz krótkie. Ostatnio zaczęły pojawiać się pare dni przed upływem 30 dni i trwały o pare dni dłużej aż wreszcie przyszedł dzień, że okres trwał dwa tygodnie... potem dwa tygodnie przerwy i znowu dostałam miesiączke! Byłam załamana. Ta miesiączka trwała 3 tygodnie... zmieniłam dawke euthyroxu i co? tydzień przerwy i znów mam okres... i właśnie w tym momencie teraz jestem. Czekam na wizyte u lekarza ale nie moge już wytrzymać z tym okresem. Może któraś z Was wie jak wyregulować miesiączke przy hashimoto? W internecie same ogólniki, właściwie nic(na wypadek gdybym się dowiedziała, że "mam sobie 'wyguglować' "). Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach