Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka,mariolka

pierwsza pomoc przy urazach i wypadkach z udziałem dzieci jak powinna wyglądać..

Polecane posty

Gość jolka,mariolka

Witam wszystkich mam nadzieję że na forum są lekarze, pielęgniarki i ratownicy medyczni do których będzie się można wiele dowiedzieć lub rozszerzyć swoją wiedzę bardzo proszę o wpisy:) Temat zakładam ponieważ wczoraj byłam światkiem potrącenia przez rowerzystę 3 latka dziecko miało rozbitą głowę,silne krwawienie, płakało czas przyjazdy karetki ok 15 minut w tym czasie zatamowaliśmy krwawienie mama trzymała go na rękach w pozycji pół siedzącej i starała się aby się nie ruszał i nie wyrywał ale chłopiec zasypiał lub tracił przytomność tego nie umiem stwierdzić budziliśmy go aby miał z nami kontakt. Ta sytuacja uświadomiła mi że jestem tak jak chyba wielu z nas laikiem niby coś czytałam i coś wiem a jak przychodzi do konkretów to nie jestem pewna czy aby na pewno wszystko zostało dobrze wykonane i nie przyniosło więcej szkody niż pożytku. Dlatego moje postanowienie przede wszystkim profesjonalny kurs pierwszej pomocy i zdobycie jak najwięcej dodatkowych informacji. Dlatego jeśli ktoś ma taką wiedzę proszę o wpisy

Gość idż na kurs
i przestań biadolić