Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usune ciaze

Aborcj- trudny temat, ale nie mam wyjscia

Polecane posty

Gość bambarryla147
a kiedy poronila, bo jesli do 12 tyg. to nie bylo czego zbierac.... I jeszcze pewnie napiszesz, ze ochrzcila, bo przeciez inaczej ksieza nie chca odprawiac mszy.....oj iaww...skad ty sie wzielas?

Gość iaww
W Kościele, wśród ludzi zawsze będzie grzech, bo Kościół tworzą ludzie; grzeszni ludzi, których Bóg czyni Świętym Kościołem. To nie Ktoś z góry wymyśla wojny, molestowanie, ale ktoś z dołu-Bóg zaś pomaga nam nieść cierpienie, wyzwala, uwalnia, uzdrawia, podnosi, przyjmuje do Nieba. Nie ma niepotrzebnego życia, jeśli Bóg je komuś dał, to było ono potrzebne-jestem pewna. A dzieci matek morderczyń dostały Niebo... Seks oralny, analny, masturbacja są sponierwieraniem godności obojga. To jest brak szacunku dla swoich ciał; uprzedmiotawiające ich wykorzystywanie w celach całkiem innych niż zostały one stworzone. Penis służy do umieszcznia w pochwie-nie wiem, czy zauważyłyście, ale facet ma go na wysokości pochwy a nie ust-bynajmniej w przybliżeniu. To jest biologia-do stosunku seksualnego służą narządy płciowe. Tak jesteśmy stworzeni. I to działa w każdym dniu cyklu:)

Gość nie rozumiem:(
a od kiedy to jak kobieta poroni robi się pogrzeby? no bez przesady.

Gość iaww
Zmarłych się nie chrzci.

Gość iaww
Widzisz, ona poczęła dziecko z miłości i je kochała. Dziewczynka miała imię. Miała pogrzeb. Po ludzku.

Gość iaww
SKĄD SIĘ WZIĘŁAM? Z MIŁOŚCI BOGA I RODZICÓW!

Gość nie rozumiem:(
i jeszcze jedno Kościół nie jest przeciwny piesztotom oralnym o ile mąż zakończy stosunek w żonie . Tak nas uczyli na naukach przedmałżeńskich (które prowadził ksiądz ) i w poradni rodzinnej .

Gość do iaww a co jeśli kobieta
Miejsce penisa jest w pochwie , a nie w ustach. Usta służą do czegoś innego.

Gość bambarryla147
To idz z bogiem z tego watku i ze swoimi zasciankowymi pogladami.... co do tego pogrzebu, moja kolezanka urodzila i kilka godizn po porodzie dziecko zmarlo i niestety ale nie mialo mszy, bo nie bylo ochrzczone!!!!!

Gość niebieskakarolcia
jak mozna zrobic pogrzeb skrzepowi krwi????

Gość ,,,,,,,,,
.,..

Gość iaww
Skrzeo krwi to masz, jak sobie strupa rozdrapiesz a nie, jak mąż Cię zapłodni-biologii się naucz.

Gość iaww
do nie rozumiem: Czyli zgadzamy się co do miejsca docelowego plemników. Ja zamierzam z przyszłym mężem uprawiać seks pełen miłości a nie wykorzystywania...

Gość heheheheheh:)
iaww - ty jesteś NAWIEDZONA i bzdury wypisujesz. seks oralny jest ok tylko mąż musi złożyć nasienie w żonie .

ciekawe jak wielką chęć przejawiała kiedy ją chrzczono pewnie miała pełną świadomosć celebracji chrztu bedąc niemowlakiem buhaha autorko jeśli usunęłaś daj znac jak się czujesz zdrowia życzę

Gość heheheheheh:)
Narazie to ty pewnie chłopaka nie masz wiec nie pisz już co twój mąż będzie chciał a czego nie będzie chciał. Seks oralny jest bardzo przyjemny i pokazuje ze druga strona akceptuje moje ciało. I powiem ci szczerze ze nie znam faceta który nie lubi seksu oralnego :)

Gość mama dziewczynki
Ja tylko chciałam dodać ze poroniłam w 11tc i w życiu ksiądz by pogrzebu nie zrobił . W sumie to ja tez bym nie odstawiała takich cyrków.

Gość bambarryla147
widac, ze wlasnie ty nie znasz sie na biologi...poronienie w pierwszych 9 tyg to wlasnie skrzep.....ktorego sie spuszcza w kibelku....

Gość tasia 600
Ludzie a ja myslalam ,ze temat dawno zamkniety.Juz po wszystkim i nie ma co tego ruszac,kazdy niech sam odpowiada za swoje czyny.Przykre to jest ,ze autorka jednak dokonala aborcji i nie trzeba rozgrzebywac tego.Dla mnie 6 tydzien to czlowieczek i zycie !!!A reszta niech sobie uwaza jak chce. Iawww bzdury gadasz naprawde przesadzasz , gorzej niz ksiadz.Ja z tej metody co ja stosujesz tzw. DNI NIE PLODNE mam dwojke dzieci .I co roku moglabym miec :) Mam znajoma co tylko dwa razy w zyciu sie nie zabezpieczyla i te dwa razy to dwojka dzieci.Sa kobiety bardzo plodne, wiec antykoncepcja jest wazna!!!!

Gość ,,,,,,,,,
.............

Gość tak z ciekwosci ???
iaww- czy ty jesteś z jakiejś s sekty?

Gość iaww
Może i seks oralny jest fizycznie przyjemnyy, ale jest właśnie wyrazem braku szacunku dla ciała mężczyzny. Kobiety też. Kto powiedział, że mój mąż nie będzie chciał, bym go szanowała???? tasia, właśnie pisałam, że powinno się robić tyle, ile to jest godziwe, jeśli się już nie planuje dzieci-czyli kalendarzyk a w reszcie zaufać Bogu. Antykoncepcja jest poza granicą godziwych sposobów...

Gość iaww
do mama dziewczynki: Jak za czterdzieści lat umrze Twój mąż, to pogrzeb też nazwiesz urządzaniem cyrku???? A pytałaś księdza o pogrzeb, że twierdzisz, iż by go nie zrobił?

Gość no i???
"może i seks oralny jest fizycznie przyjemnyy, ale jest właśnie wyrazem braku szacunku dla ciała mężczyzny. Kobiety też." Ty naprawdę jesteś nawiedzona . Jaki brak szacunku ? gdzie to masz napisane albo kto ci takich bzdur naopowiadał. Na na naukach przedmałżeńskich uczą ze pieszczoty oralne sa ok. Tylko mężczyzna musi złożyć nasienie w kobiecie. Ty chyba naprawdę jesteś z sekty :(

Gość mama dziewczynki
iaww - co to za głupie porównanie ? tak pytam już kiedyś na naukach przed ślubem czy jak kobieta poroni to robi się pochówek .Ksiądz odpowiedział ze nie!

Gość lelolelo
iaww nie stosuje kalendarzyka. Bo nie musi :) Jest jeszcze dziewicą i jeszcze nie ma mężczyzny. Iaww, życzę Ci szczęścia mimo wszystko :)

iaww błagam cię nie truj już ja też nie znam faceta który by nie chciał orala i nie zachwycał się tym nawet jak jest w jakiejś sekcie i bóg mu zabrania to marzy o tym i zapewniam cię że nie jest to brak szacunku dla faceta haha

Gość iaww
Na pewno ksiądz nie powiedział, że połykanie spermy albo spuszczanie się gdziekolwiek poza pochwą jest dobre, bo to jest tak samo złe, jak prezerwatywa.

Gość o bogu iaww
Iaww, wygłaszasz swoje opinię z pewnością siebie nastolatki, która świat postrzega płasko i czarno-biało, uważa że wszystko jest taaakie proste i na wszystko znaodpowiedź... A później życie uczy taką pokory, zwykle dosc brutalnie i twardo.. I już nie ma czarno-biało, są odcienie szarości, sądy nie są tak kategoryczne, więcej jest współczucia i zrozumienia dla losów innych ludzi. Życie nas uczy pokory, iaww, ciebie jeszcze nie nauczyło... I w sumie to mi ciebie szkoda.