Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aud90aiudiopd

brak sluzu plodnego?

Polecane posty

Gość aud90aiudiopd

Witam mam pewien problem... Otoz przez ostatnie miesiące miałam dużo stresów, przez to miałam bardzo rozregulowane cykle (od 24 do 36 dni), jednak kiedy w ostatnim miesiącu trochę się uspokoiło, okres dostałam dokładnie 28 dnia - 9 kwietnia. Problem polega na tym, że dziś jest już 22 a ja nadal nie mam śluzu płodnego, po miesiączce pojawił się biało-żółty śluz zasychający na bieliżnie, teraz jest biały o konsystencji kremu. Badam śluz codziennie i w ciągu tego czasu tylko 2 razy udało mi się rozciągnąć śluz pomiędzy dwoma palcami, inaczej nie dało rady. Nie wiem co mam o tym myśleć, czy to oznacza brak owulacji? Dziś już odczułam wilgoć tak jak podczas dni płodnych, jednak śluz dalej jest biały i nierozciągliwy. Jaki jest powód czegoś takiego, czy owulacja mi się po prostu opóźnia? Dodam że rzadko uprawiam seks, jednak jeśli już to drugiego dnia boli mnie pochwa w środku, do tego zdarzają się upławy o nieprzyjemnym zapachu (również 1 dzień po stosunku), po czym wszystko ustępuje. Czy powinnam się martwić? Pomocy :(

Gość aud90aiudiopd
up.. nikt nie pomoze?

Gość marryjuana
Ciężko mi się wypowiadać na takie tematy, nigdy nie badałam swojego śluzu, nie bardzo też umiem obserwować swoje ciało, owulację usiłuję przewidzieć testami, takimi jak ten: http://allegro.pl/testy-owulacyjne-owulacyjny-10-szt-5-test-ciazowy-i3146666980.html Łatwe, dosyć tanie, zobaczymy jak nam z tym wyjdzie :). W tym miesiącu wskazały owulację wtedy, kiedy faktycznie powinna być - kreska testowa grubsza i ciemniejsza od kontrolnej. Na próbę zrobiłam sobie też teraz, tj. w dni, które powinny być niepłodne i istotnie, pokazała się tylko jedna kreska.

z tego co wiem, u niektórych kobiet ten śluz występuje w bardzo małych ilościach i pomimo tego owulacja u nich występowała, bo zachodziły w ciążę.

Gość aud90aiudiopd
z tym że u mnie zawsze był taki jak powinien być, przjerzysty, rozciągliwy, jak białko kurzego jajka, i było go dużo. Tylko tym razem jest taki jak pisałam, niby jest go dziś więcej, ale jest biały, nierozciągliwy, jak krem :/

Gość 11112233999
Kup test owulacyjny i rob go przez najblizsze kilka dni- bedziesz wiedziala:)

Gość marryjuana
Nie minie kilka dni, ja zamawiałam z tego linku, który Ci tutaj podesłałam, dostałam na drugi dzień listem priorytetowym :). Sprzedawca wysyła to natychmiast, ledwo przyszło potwierdzenie odebrania przez niego zapłaty, a już dostałam maila, że towar wysłany, także polecam.

Gość marryjuana
A jeśli chcesz sprawdzić JUŻ, to w każdym Rossmanie powinno być opakowanie z pięcioma testami owulacyjnymi, które robisz codziennie o tej samej porze mniej więcej w terminie spodziewanej owulacji, z tym, że droższe, bo zapłacisz za nie ok. 20zł.

Gość aud90aiudiopd
ok dzieki wielkie :) a czy ktoras z was miała kiedys cos takiego, ze dni płodne się opóźnily? W poprzednim miesiącu miałam podobnie, śluz płodny wystąpił po dłuższym czasie niż powinien, a mimo to miesiączka przyszła normalnie. (Czas od początku cyklu do śluzu płodnego był o wiele dłuższy niż od śluzu do kolejnej miesiączki)...

Gość maternika
od stresu czesto mozna sie nabawic suchosci pochwy, nazywa sie to fachowo dyspareunia. Tak jak ci radza sprawdz testami owulacyjnymi czy owulka nadeszla. Jezeli tak a starasz sie o dziecko w aptekach czy na allegro znajdziesz lubrykanty dla par starajacych sie o dziecko, ktore nie blokuja plemnikow jak zwykle zele.

Gość autorko topiku....
ja raczej bym się martwiła ostatnią częścią twojego postu... powinnaś porozmawiać o tych dolegliwościach po stosunku z ginekologiem, jakaś endometrioza może być lub infekcja.

Gość bialamasajka
Zamiast testów możesz sobie też kupić mikroskop owulacyjny. Jest wielokrotnego użytku więc bardziej się opłaca, szczególnie jak masz nieregularne cykle

Gość aud90aiudiopd
Już spotkałam się z opinią że może to być nadżerka. Szczerze mówiąc, to nie wiem. Nie martwiło mnie to, dopóki następnego dnia po stosunku nie wydobywał się ten śluz o przykrym zapachu :/ Głupia byłam bo zbagatelizowałam to (w końcu po 1 dniu ustępowało), a nie miałam czasu przejść się do gina. Co do śluzu to stał się bardziej wodnisty i lekko rozciągliwy, czy to znaczy że dni płodne się opóźniły i dopiero się zaczynają? Czy to możliwe że przez zmianę klimatu, stres, chorobę można opóźnić nie samą miesiączkę, ale owulacje?

Gość aud90aiudiopd
podejrzewam że dni płodne mi się trochę "opóźniły" bo śluz zaczyna powoli się zamieniać i lekko "rozciągać" między palcami. A czy podczas śluzu o konsystencji "kremu" można zajść w ciążę?

Gość aud90aiudiopd
Dziewczyny prosze o pomoc :( Co do śluzu to jest rozciągliwy ale tylko wtedy gdy nabiorę go dużo (czyli bardzo rzadko), inaczej jest biały o konsystencji kremu. Kilka dni temu na majtkach zauważyłam taką większą plamkę przejrzystego śluzu, rozciągał się. Czy to możliwe że dni płodne już nastąpiły a śluzu było bardzo mało, że go w ogóle nie zauwazyłam? :/

Gość Triple
Wiesz, takie pytanie się na forum to Ci nic nie da. Podejdź do Invimedu do ginekologa i niech Cię przebada. Na invimed.pl masz spis placówek.

Gość akakaraka
Myślę, że troszkę sobie panikujesz z tym śluzem :)... nie zawsze jest taka sama ilość, nie co miesiąc wszystko musi wyglądać dokładnie tak samo. W zasadzie, to niby jest to dość skuteczna metoda (jak na metody naturalne) określania w przybliżeniu kiedy ma się dni płodne, ale w którymś poście pytasz, czy przy śluzie, który nie ma konsystencji tego płodnego można zajść w ciążę - ja bym odpowiedziała, ze wszystko jest możliwe i na pewno nie stwierdziłabym, że skoro śluz "niepłodny" to mogę iść na całość. U mnie obecnie w zasadzie nie zauważam śluzu ani nie czuję owulacji. Jakiś rok brałam tabletki anty, teraz odstawiłam (nie miałam skutków ubocznych, ale po prostu nie miałam z kim uprawiać seksu, więc po co je łykać) i chociaż mam inne objawy tego, że jestem w fazie owulacji (lepszy nastrój itp.) to akurat śluzu praktycznie nie mam (najwyżej plamka ciągnąca na majtkach). Przed przyjmowaniem tabletek miałam śluzu dużo, wyraźnie więcej niż w inne dni, był naprawdę nie do przeoczenia. To wszystko jest zmienną sprawą - kup test owulacyjny, bo naprawdę na samym badaniu śluzu można się na pewno nieźle przejechać. A poza tym, to bardziej by mnie zainteresowała u Ciebie ta wydzielina po seksie.. Chyba, że stosujesz jakieś specyfiki plamnikobójcze? może to ma jakiś związek.. albo źle na gumki reagujesz? z ginekologiem to chyba jednak wypadałoby skonsultować.

Gość Mam problem1
Mam podobny problem. Od paru miesiecy staramy sie o dziecko. Zawsze obserwowalam swoje cykle i owulacje potrafilam wyznaczyc bezblednie miedzy innymi na podstawie sluzu, jednak od paru m-cy w ogole nie zauwazam typowo plodnego rozciagliwego sluzu. Sluz mam i w polowie cyklu jest go duzo ale jest bialy i lejacy jak mleko, zupelnie sie nie ciagnie. Czy to moze oznaczac ze owulacja u mnie nie wystepuje?

Gość gość
Ja też w spodziewanych dniach płodnych miałam biały, dość gęsty śluz. Zaczęłam się martwić, że nie mam owulacji itd. Aż dokonałam pewnego odkrycia, które potwierdza, że śluz płodny często miesza się z tym białym lub występuje trochę głebiej. Otóż po już dość długiej nieobecności mojego męża (pracuje za granicą) zebrało mi się na hmmm..:) Samo-pieszczoty :) I nagle poczułam na palcach coś lepkiego. Był to piękny śluz płodny, pięknie się rozciągał między palcami i był pięknie przeźroczysty :) Także to, że go nie widać na bieliźnie bądź zaraz przy wejściu do pochwy, nie oznacza, że go nie ma :)

Gość gość
Moja droga, śluz wynikający z podniecenia jest niejednokrotnie błędnie uznawany za plodny. Obecność tego wynikającego z podniecenia, nie oznacza dni płodnych!

Gość 19Paullaa91
Owulacja moze być później i szybciej niż zwykle. A na ogół samo badanie śluzu to słaby wyznacznik owulacji. Niektore kobiety maja śluz płodny ze tak powiem tylko w srodku a na zewnątrz trudno go zaobserwować. Jeśli chcecie mieć pewność ze owulacja była to ginekolog musiał by patrzec czy do owulacji doszło. A ogólnie polecam badanie szyjki, testy lub lepiej mikroskop owulacyjny no i powinno sie mierzyć temp. Ale minimum dwie rzeczy np śluz + szyjka powinno sie obserwowac

Gość gość
Śluz płodny to nie jest śluz wynikający z podniecenia.