Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronka mi nasikała?

Żółte plamki na ubraniach! co to jest ?! skąd się to bierze?!

Polecane posty

Żółte plamki na ubraniach! co to jest ?! skąd się to bierze?! To na pewno nie jest pot, nie powstaje pod pachami tylko np. na ramieniu (na białej koszuli która wisiała w szafie), na niebieskiej bluzce upranej tydzień temu dzisiaj zauważyłam te żółte plamki od wewntrnej strony przy szyi...wkurza mnie to..co to jest i jak to usunac? :O

Gość trutttutuu
też mam takie kropki na białej koszulce i nie mam pojecia skad jest ich kilka, jedne wieksze drugie mniejsze podejrzewalam ze to podczas prania sie robia

chyba masz rację, to może być zepsuta pralka?! :( cholera 😭

Gość niekoniecznie kwestia pralki
od ponad roku na białych ubraniach zauważam co jakiś czas nowe plamki wielkości 0,5 - 1mm średnicy, czasem kilka przy sobie, w kolorze jasno żółtym. nie mam pojęcia co to jest. zmieniałam proszek, miejsce suszenia itp., nie zauważam żadnych moli w półkach a kolejne ubrania są niszczone.. nie jest to napewno od pralki bo dużo rzeczy piorę ręcznie, ani od prasowania - bo plamy nawet na staniku i skarpetkach są, czy ktoś się z czymś takim spotkał?? jak temu zaradzić? załąmuję ręce, bo naprawdę niektóre ubrania są już nie do użytku, czasem są to 2-3 plamki przy sobie a czasem i 10, czasem 1, w miedzyczasie dochodzą nowe...

Gość trutttutuu
nie, nie sadze ze pralka jest zepsuta bo na innych jasnych rzeczach tego nie mam tylko na białych

Gość adelajdaaaaa
Tez kiedys myslalam, ze to sprawka owada ale potem pojawialo sie i na innych bialych rzeczach wiec to niemozliwe. Nie wiem skad sie biora te kropki i dlaczego nie da sie ich sprac.

Gość rzeszda
uzywacie w pralce detergentów typu płyn do płukania albo wybielacz ?

Gość adelajdaaaaa
wybielacza nie ale plyn do plukania zawsze

Gość rzeszda
a na innych ubraniach tez są tylko ich nie widzicie tylko na białych ? płyn do płukania zawsze zalega na bębnie po stronie zew i się psuje, może taki popsuty z korozją pod koniec prania sie dostaje

Gość adelajdaaaaa
no wlasnie tylko na bialych :/

Gość rzeszda
dla eksperymentu wypierzcie ręcznie i zobaczcie

Gość gość
początki grzybni od wilgoci najpierw jest żółte potem zrobi się szare i cuchnące.

Gość gość
pierzesz w arielu, uzywasz do tego lenora? ta kombinacja jest zabojcza dla automatow