Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milano_465

Dożyliśmy czasów, że mięso jest tańsze niż warzywa:o

Polecane posty

Gość milano_465

W sensie obiadów. U mnie (2 os.) obiad typu: kotlet z ziemniakami i surówką to obiad tani. No bo kotlety (schabowe, mielone, kurczak) to jakieś 6zł, ziemniaki 1zł, surówka z garmażerki 1zł. Razem 8zł. A obiady warzywne? Np. leczo - 30zł, a kiełbasę mam w zamrażarce. 20zł sama papryka, 8zł pomidory, 3zł ryż. Masakra. A starczy na 2 dni dla dwóch osób, bo to raptem 4 papryki i 4 pomidory. A jakbym cukinię chciała dodać to już kolejne 5zł (prawie tyle, co kotlety).

Gość u mnie papryka po 12zł
Ale cukinia czy pomidory są duuużo tańsze. Po prostu to nie sezon Jeszcze miesiąc temu papryka była po 5-7zł,więc nie generalizuj autorko.

Gość kawiorek szampon i turkawki
dozylismy także czasów gdy wstyd powiedzieć prawdę, bo natychmiast znajdzie sie stado mscicieli i mscicielek ktorym prawda uwłacza

Gość cooooo ooo
5-7zł, pierwsze słyszę:O nie wiem gdzie taka tania:O:O

Gość milano_465
No fajnie. U mnie papryka kosztuje 18zł/kg i 22zł/kg zielona, którą w ogóle ciężko dostać (w czwartym sklepie dopiero była). Pomidory 14zł/kg. Schab bez kości był w promocji 16zł/kg czyli mniej niż papryka:o Kiedyś warzywa były tańsze od mięsa bez względu na sezon. Poza tym sezon trwa raptem 3 miesiące.

Jeszcze miesiąc temu była w takiej cenie w Kauflandzie i Carrefourze. Poza tym warzywny obiad to np barszcz ukrainski. Hortex kosztuje 3zł.

Gość nie sprzątaj, a na meblach
nie wiem jak u innych, ale u mnie w zeszłym roku latem pomidory nie schodziły poniżej 4 zł :o Papryka? Taka za 7 czy 8 to taniocha z plamami albo podwiędła :o Strasznie warzywa są drogie, w zasadzie poza włoszczyzną można je uznawać za rarytas :o:O

Gość onabezogona29
w Netto naprawdę łADNE POMIDORY aczkolwiek sprowadzane 7,99, papryka czerwona 9,99. Tiaaaaa warzywa drogie , świat jest zły... a mrozone już warzywa się nie nadają? Skoro autorka biadoli o cenie papryki to dlaczego nie pokroiła jej w paski i nie zamroziła latem na zimę????

Kobieto gdzie Ty mieszkasz? Pomidory w promocji są po niecałe 4zł a normalnie między 5a 6 zł. Cukinia 3-4zł,a w promocji kupiłam ostatnio po 0.99zł za kg. nie wiem skąd masz te ceny?

Gość maiencia
W intermarche papryka czerwona chyba po 19,90,a zółta po 10,90, mix papryk (zielona czerwona zółta po 1 ) po 11zł. Nie wiem skąd takie różnice w cenach...?

Gość milano_465
Mieszkam we Wrocławiu. Wiadomo, że w promocji taniej, ale chyba nie o to chodzi, zeby biegać po różnych marketach i wyszukiwać promocji, nie? Kiedyś wyszło się do sklepów osiedlowych i za warzywa płaciło się grosze, a za mięso przepłacało. Dziś na odwrót. Barszcz ukraiński 3zł? Chyba z mrożonki, bo normalny o: mięso 5zł, włoszczyzna 5zł, pomidory 4zł, koncentrat 2zł, kapusta 7,50 młoda lub 4zł stara i nie chcą sprzedać połowy:) Wiadomo, że w dyskontach lub w promocji wyszłoby dużo taniej, ale zwróćcie uwagę, że teraz biegamy za warzywami w promocji po marketach, a nie za mięsem:o

Nie wiem skąd bo w Biedronce i Carrefourze też papryka po ok 12zł.

Gość ggtthg
ładne pomidory to ja kupuję we Fracu po 12 zł za kg , smak całkiem inny, czuc ze to pomidor

Gość milano_465
12zł za kilogram papryki to przecież dużo. U mnie dzisiaj pierś kurczaka była po 13zł/kg (promocja) a normalnie jest po 16zł/kg czyli niewiele więcej. I o to mi chodzi, że za kilogram papryki, cukinii czy pomidorów płacimy tyle, co za mięso.

To przecież napisałam,że barszcz HORTEX. Ja w ogóle nie latam za promocjami,bo nie mam na to czasu. jak jest promocja to kupuję,a zakupy robię w 3 wymienionych wcześniej marketach.

Gość milano_465
Barszcz hortex jest ohydny, w ogóle barszcz ukraiński z mrożonki to pomyłka. Już widzę, jak dwie osoby się tym najedzą.

tak, jedzcie pomidory z marketu za 4 zł i udawajcie, że są smaczne :D:D:D A ta mądralińska od mrożonek - sałatkę też z mrożonek robisz? Bo ja tam wolę świeże, chrupiące warzywa. Zresztą temat jest o tym, że taniej wychodzi zrobić obiad z mięcha niż warzyw i to jest niestety prawda, czy się komuś podoba czy nie. A jeżeli ktoś kupuje cały rok warzywa w markecie i szczyci się tym, że zajada się papryką z portugalii za 4zł - no to gratuluję świadomości nt tego, co jecie :o 🖐️

Gość nawet bym nie spojrzala
na pomidory za 4zł za kg na dzien dzisiejszy. Skad taka cena? Dobry POLSKI pomidor kosztuje 10-12 zl za kilogram (przynajmniej u mnie).

bo do warzyw nie da się dołożyć koniny jak do mięsa :D A tak na poważnie to też to zauważyłam. Najtaniej mi wychodzi obiad taki :ziemniaczki puree, pieczone udka i surówka (np. colesław lub mizeria). A dużo drożej jak np chcę zrobić sałatkę grecką.

Gość ggtthg
Dokładnie. ludzie się rzucają na pomidory za 4 zł a to szajs. DObry w smaku pomidor krajowy oscyluje w graniach 10 -13 zł za kg

Gość skąd takie ceny macie?
W jakiś chyba małych sklepikach kupujecie na zadupiu :O jedźcie raz w miesiącu do miasta to będą ione ceny. będzie papryka żółta, czerwona, biała, zielona i pomarańczowa. baaa nawet mango czy granata kupicie!

Dokładnie tak. Przecież w czerwcu czy na początku lipca pomidory (od rolnika!!!) kosztują 10-12 zł, dopiero w połowie lata można dostać jakieś np polne za 2.50 (ale one są albo małe, albo wgniecione, przeważnie mają skazy). Malinowe to drożyzna już np niezależnie od miesiąca w lecie. Najtańsza jest cała włoszczyzna, kapusta, ale już np kalafior latem u mnie kosztuje ok 10 zł (mała główka). Piszę z Łodzi i mówię o cenach z naszego największego targowiska, na które zjeżdżają się rolnicy, nie pośrednicy bazarowi. W tym roku też lepiej nie będzie, zobaczycie jak przez tę dłuższą zimę ceny skoczą do góry. Trzęsę portkami na myśl o kosztach ogórków gruntowych czy roślin strączkowych.

Autorko dobra jesteś :D mrożone warzywa be ale surówka z garmażerki za złotówkę ci smakuje. leję ze śmiechu :D

skąd takie ceny macie - gdzie mieszkasz?

Gość mama dziewczynki
Ja dzisiaj kupowałam na targu pomidory po 7,50 zł a ogórek szklarniowy 3,90 zł

Gość mama dziewczynki
latem na tym samym targowisku pomidory sa po 1 zł za kg a np kalafior 2 zl, brokuł 2 zł .Jestem z wielkopolski miasto 70 000 miesz .

Gość khiyugb
kalafior w lecie 10 zł? No nie przesadzaj...chyba przed sezonem.

Gość a ja mam jedno pytanie do
Ja dziś kupiłam kilo pomidorów, 1 brokuła, 2 pory, 2 duże selery, kilo marchwi i 3 papryki. Zapłaciłam 25zł. To jest mało niby?? Kupowalam na targu, nie w sklepie. Poznań. Nie wiem po co ktoś idzie w zaparte, że warzywa są tanie, skoro dziesięć osób na temacie potwierdza, że tak nie jest :o

Nie sprzątaj na meblach zapraszam do Skierniewic- pomidory malinowe na rynku są latem są po 4-6zł- ŁADNE! A kalafior po 3zł.

No fakt, kalafior tę dyszkę kosztuje koło czerwca, potem jest tańszy, przesadziłam ;)