Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milano_465

Dożyliśmy czasów, że mięso jest tańsze niż warzywa:o

Polecane posty

Gość co ijsijdiw
Jak jeździsz do najtanszego marketu w warszawce i obkupujesz sie tam w pomidory po 4 zł za kg to gratuluje, ja bym takich nie tknęła. Nawet nie wiecie co jecie. Dobry pomidor kosztuje trochę więcej....

Gość nie sprzątaj, a na meblach
O, mam przyjaciółkę w Skierniewicach, może ją zatrudnię do robienia mi zapasów :D No to w takim razie pozazdrościć cen, naprawdę.

Gość co ijsijdiw
Nie sprzątaj na meblach zapraszam do Skierniewic- pomidory malinowe na rynku są latem są po 4-6zł- ŁADNE! A kalafior po 3zł. xxx ładne to moze są z wierzchu, ale cena mówi swoje. dobry pomidor nie kosztuje 4 zł z kg, nie ma w ogole takiej opcji

Gość pisze ze skierniewic, a innych
wyzywa, że zakupy robią na jakimś zadupiu, hahahahhahahahahahhah żart dekady :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość hmmmmmm ????
a ile niby kosztuje dobry pomidor? i czym on się różni w zimie od tego za 4 zł ?

przede wszystomkim dobry pomidor to pomidor szklarniowy albo tunelowy. A takiego za 4zł/kg nie wyhodujesz, nikt by się nie zabierał za uprawę takiego warzywa, gdyby założył taką cenę z góry. Pomidor za 4zł to pomidor posadzony na sztucznych nawozach, gdzie rośnie jak szalony, w zabójczym tempie. Dlatego kosztuje mniej - produkcja jest masowa, plony są większe.

Gość Pffffffff...
Przynajmniej teraz "wegetarianie" nie beda pierd0lic ze oszczedzaja na zarciu ;] A czego wy oczekujecie, skoro podatki coraz wyzsze, oplaty z kosmosu za nic (czekam na podatek od powietrza). Rolnikow uprawiajacych warzywa aby pozniej je sprzedac mozna policzyc na palcach, bo ludzi NIE STAC zeby wogole uprawiac :D POLSKA "Kochajmy narod, nie pytajmy co kraj moze zrobic dla nas, tylko pytajmy co my, mozemy zrobic dla kraju" ahahahaha I tak co nasze, to niemiec wpierdoli, a my musimy zadowolic sie chinskim. AMEN!

P.s. I właśnie dlatego zimą NIE MA dobrych pomidorów. Są gówna za 4zł, które w środku są żółte, niczym nie pachną, leje się z nich woda, a jak pokroisz je w plastry, miąższ wypada ci na deskę do krojenia. TYM się właśnie różni zimą DOBRY pomidor, od pomidora za 4zł. zZimą DOBREGO pomidora nie znajdziesz nigdzie.

Gość tzn wg projektu oczywiście,
pytanie "czym się różni dobry pomidor od pomidora za 4zł zimą" jest tak samo mądre, jakbyś się zastanawiała czym się różni truskawka z lipca, od truskawki ze środka lutego :o:o Inteligencją to ty nie grzeszysz, co?

Gość milano_465
Ten co "leje ze śmiechu", nie zlej się czasem. Chodzi mi o SMAK. Smak kupnej surówki jest ok, ale smak zupy z mrożonki to tragedia, bo warzywa są rozmokłe i wstrętne.

Gość dlatego nalezy jesc to co akur
at rosnie

Gość skąd takie ceny macie?
Dlatego napisałam LATEM! A teraz to kupuje się białą kapustę i robi z niej surówki.

Gość skąd takie ceny macie?
Rozmokłe to mogą być truskawki :O a warzywa takie jak papryka, kukurydza, fasola, marchew, seler, por, cukinia i wiele, wiele innych nie zmienia swojego smaku. więc milion razy lepiej kupić o tej porze mrożoną paprykę niż świeżego pomidora buraku :O

Gość amira kułbaszek
ja zaczelam kupowac taskie male koktajlowe pomidorki. wczoraj kupila opakowanie 250g w kauflandzie za 2zł. i sa pyszne. do kanapki.

Gość różowy smok :)
Czym się różni pomidor za 4 zł od tego droższego? To pytanie w stylu mniej więcej: czym się różni szynka 7 zł za kg od tej 35 zł za kg

Gość Pffffffff...
Smak surówki jest ok! jak ktos lubi faszerowac sie "warzywkami" - śfieszymi" - z prochem :D to ja juz wole te "rozpaplane" warzywa zamrozone, niz mase zwana sałatka z "chinskimi witaminkami", o ktorych nie trzeba wspominac w etykietce, bo Exxx500 nie jest szkodliwe jak to UE ujela :D

Gość milano_465
Pomidor za 4zł nie ma smaku. Surówek nie robię, bo niestety nie mam malaksera. Jak kupię to na pewno zacznę. Szatkowanie kapusty czy ścieranie warzyw na tarce to jednak kupa roboty i bałagan w kuchni, już wolę kupić gotowca. Zresztą i tak zazwyczaj jako "surówkę" jadamy kiszone ogórki, ew. kupne buraczki.

Gość autorka to jakiś rolniczyna :\
I chce sztucznie zawyżyć ceny :O spindalaj stąd.

Gość ghgfhgthgtrf
dajcie spokoj, niech dalej wpieprzają te pomidory za 4 zł i myślą że są smaczne i zdrowe, a ta wyżej od teorii spiskowych to pewnie z PiSu :)

Gość milano_465
Ta, rolniczyna... Mieszkam w centrum Wrocławia, a na wsi byłam ostatnio w dzieciństwie:o Daruj sobie.

Oho, i zaczęło się wyzywanie. Nawet na takim temacie, jakie to jest cholera żałosne :o:o Narazie 🖐️

Gość oj tammmm oj tam
Dla mnie czy pomidor kosztuje 12 zł czy 4 zł to zima wszystkie sa do bani.

Gość Jesli ktos chce robić leczo
na przedwiosniu i dziwi się, że wychodzi drogo to chyba nie ma pojęcia, kiedy rosną warzywa:D Przeciez teraz warzywa są drogie i niesmaczne. Najgorszy moment na robienie potraw warzywnych. Leczo robi sie w sezonie, czyli późnym latem, jesienią. Jesli chce sie je miec zimą, wiosną to trzeba wyprodukowac więcej i zapasteryzować

Gość a ty czytałeś temat od początk
u czy tylko ostatnie 4 posty? :o Bo właśnie jest mowa o tym, że nawet w ezonie warzywa są droższe niż jeszcze np 2 lata temu :o

Gość to gdzie ty te zakupy robisz?
Skoro tyle we Wrocku płacisz? I do wszystkich DEBILEK -O TEJ PORZE ROKU CZY KUPICIE POMIDORKA ZA 4 ZŁ CZY ZA 12 TO BĘDZIE TO SAMO GOWNO! POMIDORY KUPUJE SIĘ LATEM GŁUPIE KROWY.

Gość Wiem co myślę ,wiem co robię
Niestety....u mnie malinowe pomidory są po 13-16 za kg.Kupuje bo uwielbiamy na kanapeczki. A mięso tanie. np w promocji za 10zł łopatka bez kości= miele sobie sama 1kg i mam na 2 obiady 2-3 dniowe na pulpety... a owoce i warzywa? masakra..

Gość Wiem co myślę ,wiem co robię
co do tematu-umnie mą nie bylo takich pomidorow zimą-sa dopiero od 2-3 tygodni te malinowe dobre. i kupuje od pani znajomej w warzywniaku pod blokiem.

Gość vghvbhbhjj
głupią krową to jesteś ty, w dodatku niedouczoną!! usłyszałas parę słów prawdy i od razu agresja. kupuj dalej te pomidory za pare groszy i faszeruj się chemią, może na kremie zaoszczedzisz haha

Gość milano_465
Mieszkam niedaleko pl. I Maja (czy Jana Pawła, jak kto woli) we Wrocławiu i tu są takie ceny. I oczywiście wiem, że gdybym pojeździła po marketach czy poszła do Biedronki to pewnie dostałabym taniej te warzywa (choć w Biedronce kawałek stąd papryka jest po 14zł/kg). Załozyłam wątek, żeby pokazać, że jeszcze 10-20 lat temu szukało się promocji na mięso, a obiad typu: schabowy z ziemniakami i surówką to był obiad niedzielny, drogi. A dzisiaj robię schabowe czy mielone jak kończą mi się pieniądze, bo są tanie. Leczo, łazanki czy zupa jarzynowa robię jak mam pieniądze, bo taki obiad to koszt 30-40zł, no chyba, że poświęcę czas na łażenie po sklepach i szukanie promocji, ale z reguły tego czasu nie mam, bo pracuję do późna. Wierzę, że w małych miastach czy na wsiach ceny są niższe, ale też mięso jest tańsze. Chodzi mi bardziej o relację warzywa-mięso, bo ja płacę za głowke młodej kapusty więcej niż za 4 kotlety schabowe. i tak, wiem, że jest poza sezonem, ale sezon obecnie trwa jakieś 3 miesiące. Raptem 1/4 roku.