Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy czy

kurde test owu może wykazać ciąże czy nie? Ktoś wytłumaczy jasno???

Polecane posty

Gość czy czy

tak czy nie?

Gość vbgfhbgfhgf
Jak test owu moze ciąże wykryc kretynko?

Gość czy czy
jest pełno innych wątków że sie tak zdarza!!!! Nie ubliżaj mi wywłoko

Gość czy test na inteligencję może
wykazać ciążę?

Gość czy test na prawo jazdy może
wykryć ciążę? :classic_cool:

Gość chyba nie wiessz
Co tak reagujecie? Macie @? głodne jesteście? facet was zostawił? Testy owulacyjne są nastawione na wykrywanie hormonu LH, a testy ciążowe hCG. W związku z tym, że te hormony są do siebie bardzo podobne (hCG ma dodatkowo jeszcze tzw. betę, której poziom właśnie bada się, aby wykryć ciążę) testy owulacyjne nie są wstanie rozróżnić pomiędzy LH i hCG, więc wykrywają oba. Więc, w teorii, tak test owulacyjny MOŻE wykryć ciąże, ALE testy owulacyjnie nie dają nam jednoznaczej odpowiedzi, ponieważ linia MUSI być tak samo ciemna lub ciemniejsza, więc w przeciwieństwie do testu ciążowego druga linia NIE musi oznaczać ciąży. Nie muszę chyba wpominiać, że test owulacyjny wykonany w trakcie cyklu może pokazać po prostu owulację, a nie ciąże... Generalnie nie polecam takiego testowania, bo zastanawianie się czy druga ciemna linia na teście owulacyjnym jest wystarczająco ciemna, aby stwierdzić ciążę, to jest trochę jak ruska ruletka: uda się, albo się nie uda. Wiem, że niektóre kobiety chcą zaoszczędzić na testach ciążowych (długie staranie o dziecko i comiesięczne testowanie to są naprawdę koszty!) i używają testów owulacyjnych zanim będą używać droższych testów ciążowych. Osobiście nie polecam, ale odpowiadając szczerze na pytanie muszę stwierdzić: tak, testy owulacyjne są w stanie wykryć ciążę. i co?????????????

Gość niesamowite jakie....
A właśnie że może!!!!! Ja zrobiłam w 23 dniu i był pozytyw a potem za tydzień ciążowy i też pozytyw!!!!