Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka-wroclaaaw

ile pieniedzy za opieke nad 2ka dzieci?

Polecane posty

Gość majka-wroclaaaw

ile zaproponowac mojej cioci za 10h dziennie opieki nad dwojka maluchów - 4letnie i roczne - dzieci bardzo grzeczne, 4 latek zupelnie samodzielny - opieka u niej w domu - ja dowożę posiłki ile miesiecznie w takich warunkach?

Gość Eileene
To zależy od wielu rzeczy. Np. ile zarabiasz nawet godząc się z dobrego serca może sobie wymyślić jakąś kwotę - zaproponujesz za mało, będzie jej przykro, zaproponujesz za dużo, będzie jej niezręcznie). Zależy też gdzie mieszkacie i jak tam się kształtują ceny. Moja kuzynka za opiekę nad dwójką 4,5-letnich płaci 800 zł, ale to prowincja, ani jej nie stać na to żeby płacić więcej, ani ta dziewczyna co przychodzi nie ma innego wyjścia. W wawie kumpel za 10h dziennie z 2-latkiem płaci 1800. Z jednej strony ciocia "powinna" oczekiwać mniej, z drugiej najlepiej byłoby zaproponować coś adekwatnego do sytuacji i okolicy minus 100-150 zł.

Gość cfmendbwdsk,dzaW
Ja mam dwójkę pod opieką. 2 latka i 4 latkę. Ale to po znajmości - dzeci koleżanki. Mam je 3 razy w tygodniu po 9 godzin. Płaci mi 10 zł za godzinę

Gość majka-wroclaaaw
za opieke dorywczą płacę jej teraz 10 z l na godzinę mieszkamy na "prowincji" raczej, pod wrocławiem. Do miasta ok 25 minut Nasza sytuacja materialna jest raczej taka sobie (nie jestesmy bogaci) a cioci tez nie jest zła (wujek pracuje, ciocia nie, mieszkaja ze swoja dorosłą córka która normalnie zarabia

Gość bchdsbchdsbhjc
a ile Ty być wzięła za odpowiedzialność przez 10 godzin nad 2 czyichś dzieci?

Gość paksndbcisblanbs
Ja myślę, że w takim razie 10 zł jest odpowiednie. Zresztą zapytaj czy jej to pasuje.

Gość hmmmmmm ????
10 zł za godzinę .

Gość majka-wroclaaaw
wiesz przeciez ze to ile bym wziela nie ma znaczenia, chodzi o to ile oferuje sie na rynku. Nawet kasjerka w biedronce moze uwazac ze wycenia swoją pracę na minimum 5000 zł ale niestety realia sa inne. Niestety nie mam pojęcia ile zaoferować cioci w roli niani :( myslalam ze moze ktos ma jakies doswiadczenia.

Gość majka-wroclaaaw
10 zł za godzinę to ok 2200 zł miesiecznie!

to jest ciężka harówka! za małe grosze przyjdzie ktokolwiek, ktoś kto ma umiejętności i się ceni ni pojdzie za mniej niz 2300 do dwojki dzieci

Gość majka-wroclaaaw
my mieszkamy "na wsi" powiedzmy. Ok pol godziny drogi od miasta. Warszawa to inna bajka

Gość kiskakiikk
nie ma nic gorszego niż oferowanie pracy komuś z rodziny.. Jak już chciałaś być dobra dla cioci to trzeba było powiedziec: szukam niani, oferuje tyle i tyle, jakbyś chciała to wole płacić tobie niż obcym. A nie zaproponowalas i teraz sie zastanawiasz. Bez wzgledu na to ile zaplacisz to ciotka i tak bedzie czuła się wykorzystywana i bedzie miala wrazenie ze obcym bys dała więcej. No chyba ze dasz jej 10+ za godz:)

Gość nie nie nie!!!
ale to jest 2 dzieci !! to duza odpowiedzialność .

Gość dużo nie dostaniesz...
teraz kazdy malo kasy ma a jak nie ty to inna sie znajdzie. Mi kiedys zaproponowali w stolicy Polski za dwójkę dzieci 3 zł myślałam ze to żart,ale facet na poważnie :O

Gość dużo nie dostaniesz...
Za jedno czasami dają 2000zł(rzadko) to za dwójkę powinno być więcej,ale każdy zna realia, i nawet mogą 1500 zaproponować....

Gość Powiem Ci ze.......
kochaj siebie>>> stuknij sie w łeb 1500 zł to normalna stawka w tym wypadku a jako że to ciocia 1300 Zatrudniałam nianię w Poznaniu do jednego dziecka, przyjeżdzała do mnie do domu, miała 1200 za 9h dziennie. Jak dałam ogłoszenie to 1500 było MAKSYMALNA kwotą którą ktoś proponował za opieke nad dzieckiem, z dojazdem na przedmieścia. Jeśli dowozisz cioci dzieci do domu to tym bardziej jest to dla niej korzystne

Gość majka-wroclaaaw
Dałam ogłoszenie tak jak ktoś pisał. To chyba jedyny sposób by sprawdzić jak się stawki kształtują

Gość polla303
10 godz dziennie to dużo. Myślę,że ok 1500-1800 zł powinnaś płacić. Trzeba brać pod uwagę,że to 2 dzieci.

Gość xvzvzxxvz
u nas na mazurach biorą 1000zł za dwójkę dzieci ok 9 godzin, jezeli jedno to nawet taniej. na prowincji. i jak tu miec dzieci, skoro to tak drogo. np 2000 w warszawie?

Gość bchdsbchdsbhjc
dowóz do domu dzieci to dla mnie byłby minus a nie plus, niech rozrabiają u siebie a nie u mnie, jak zechcą coś przekąsić to nie z mojej lodówki itd.

Gość Miasto 60 tys. mieszk.
Ja opiekuje sie dzieckiem-dostaje 350/m-c zaa 5-6 godzin dziennie, z czego 1-2 godziny dziecko spi. Dziecko samodzielne-samo zje, pojdzie d toalety. tyle, za matka dziecka prauje za najnizsza krajowa i wiecej dac nie moze. A ja-szukam pracy, wiec dobre i to, skoro siedze w domu. U nas maks. za 1 dziecko daja 500 zl opiekunkom, bo matki malo zarabiaja. Ostatnio nawet spotkalam se z ogloszeniami, ze 350 za 10 godzin dzienie, nawet jedna liczy, ze ktos sie 2 dzieci zajmie za 400 zl-taaka kwote oferuje w ogloszeniu.

Powiem Ci ze....... myślę, że ty powinnaś się stuknąć w głowę. za mniej niż 10 zł/h przyjdzie osoba, która jest zdesperowana i musi mieć pracę na teraz. i jest to osoba, która niekoniecznie wie co robi. być może nigdy nie miała dziecka w ręku. rozumiem, że jest kryzys, ale chyba nikogo nie obchodzi, że mamusia mało zarabia. fakt, w warszawie są inne stawki, ale dzięki bogu! 2500 za 2 dzieci uważam za dobrą, ale adekwatną do 10godzinnej pracy. To jest ciężka harówa! Trzeba mieć oczy dookoła głowy przez ten czas. W PL coraz niższe stawki, 10 zł/h kilka lat temu było nie do pomyślenia, dzisiaj jest rajem. Dla ludzi coraz częściej 6zł/h to normalna stawka, za 2-3 lata będziemy się godzić na pracę za 3zł/h. Ale narzekajmy, że w kraju jest fatalnie... Jeżeli pozwalamy, żeby nas obsrywali, to nie narzekajmy potem, że tak jest