Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edrftgyhujikdf

Pytanie do mam bardzo ważne

Polecane posty

Gość edrftgyhujikdf

Mam pytanie: moja córka ma 2,5 roku. Na dole czaski nad szyją znajdują się dwie wypustki, prawa i lewa. Zauważyłam, że córka ma z prawej strony trochę większą tą wypustkę. Moglibyście sprawdzić czy Wasze dzieci mają mocno wystające i symetryczne te wypustki? Ja to zauważyłam jakieś 3-4 miesiące temu i jakoś o tym zapomniałam. Teraz znów poczułam i dzisiaj jadę z Nią na 15 do pediatry. Mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże. Córka jest drobna i może trochę panikuję, bo rozwija się prawidłowo, ma energię, szybko się uczy, ale to moje pierwsze i jedyne dziecko i muszę mieć pewność, że wszystko jest OK.

Gość majka@@@
mój synek tak ma że z prawej ma większą ale on ma pół roku mi mówiła lekarka że to od ułożenia w brzuchu i od leżenia ogólnie jak niemowlę takie małe jest mało ruchliwe i wybiera jedną stronę- np.mój synek ma asymetrię lekarka mówiła że to powinno z wiekiem się wyrównać ale może trochę zostać i taki być kształt czaszki w tym miejscu myślę że u ciebie tak jest i że to nic złego:)

Gość edrftgyhujikdf
Bardzo dziękuję za odzew :) U mojej małej zawsze te wypustki były duże i Pani doktor nasza mówiła, że to wina tego, że jest szczupła, więc wszystko czuć przez skórę bardziej, ale teraz dodatkowo asymetria. Trochę się martwię, ale nie ma tam żadnego guza czy innych anomalii, ale jest wyczuwlnie powiększona, więc się zamartwiam.

Gość ZaszłamPrzyTabsach
Syn 3 latka 3 miesiące i ma równe. Ale takiemu dziecku wszystko dopiero się rozrasta więc może będzie OK:) Spokojnie. Nie wydaje mi się, żeby to zagrażało życiu dziecka. A jak nie to nie ma sensu się denerwować niepotrzebnie. Daj znać po.

Gość edrftgyhujikdf
Może pomoże jeszcze jakaś mama? Będę wdzięczna.

Gość edrftgyhujikdf
Może jeszcze jakas mama pomoże?