Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAmelki5

Do mam, które przebiły uszka swoim córeczkom - zapięcie angielskie

Polecane posty

Gość mamaAmelki5

Czy takie kolczyki powinny przylegać dookoła dokładnie czy od dolu ma być mala przestrzeń? Córka sie uparła i idziemy przebić uszka, ma 5,5 roku i takie też kupiłam kolczyki z zapięciem angielskim - były małe, potem nieco większe, które polecono mi w sklepie. W domu przyłożyłam do ucha i okazuje się, że będa od dołu odstawały tzn nie będą przylegać do opuszka ucha, nie wiem czy nie powinny być krótsze ale nie wiem też czy szybko takie uszko urośnie?

Gość mamaAmelki5

Gość nie rozumiem,..,.,....
One nie mogą być nieruchome, muszą się przesuwać (uszko będzie się łatwiej goić). A tak z innej beczki... Piszesz, że 5,5 letnia córka uparła się aby mieć kolczyki. Niby nic takiego. A jakby mocniej uparła się na maleńki tatuażyk w kształcie np.. motylka. Mamy XXI wiek, tatuaż to też żadna ekstrawagancja. Na pewno ślicznie by wyglądała.

Gość hmm, myslalam ze w POlsce
tylko Cyganki dzieciom uszy przekłuwają.

Gość mamaAmelki5
Pozatym wszystko dla ludzi, nawet tautażyk oby tylko odpowiednio do wieku :)))

ja juz w tym wieku tez chyba mialam kolczyki. tatuaze dla dzieci: najwiekszy debilizm o jakim slyszalam, mam nadzieje ze to byla ironia

Gość mamaAmelki5
Fieodora- oczywiście, że ironia ;)

Jak najbardziej zapięcia angielskie są najlepsze. Miałam różne kolczyki dla mojej córeczki od kółeczek, po wkręcane z zabezpieczeniem aby nie wbijały się w ucho, po zwykłe zapięcia. Jedyną wadą zapięć angielskich jest odpinanie się ich czasami, ale każde kolczyki mają jakąś wadę. Moja córka zgubiła naprawdę już wiele kolczyków, dlatego proponuję srebrne, nie złote (szkoda pieniędzy) Pewnie będą zjedzona, ale moje dziecko ma przebite uszy odkąd skończyła 7 miesięcy, teraz ma 8 lat. Proponuję krótkie kolczyki. Na początku kosmetyczka da kolczyki, więc na razie tamte będzie nosiła, szybciej się ucho goi. Możesz przemywać spirytusem, ja często przemywam perfumem, aby pozbyć się zarazków. Sprawdź sobie na allegro rivoli kolczyki z kamyczkami swarovskiego, naprawdę śliczne są i niedrogie.

Gość dewfwewe
musza odstawac, musi byc przestrzen, my przebijalismy coreczce uszy jakis miesiac temu, i dostalysmy wskazowki jak przemywac, no i wlasnie jest pokazane na zdjeciu ze kolczyk nie moze byc scisniety, uszko trzeba przemywac specjalnym plynem 3 razy dziennie, i przekrecac 2 razy dziennie, ja przekrecalam kilka razy bo mala na poczatku bolalo i miala lekko spuchniete jedno ucho, ale to przez jakies 2 dni, od tego czasu wszystko ok, Cyganka nie jestem;) a uszy mialam przeklute w wieku 2 lat;] tyle samo ma moja corka, i zyjemy;]

Gość tinakita
"perfumem" ? przebijac 7 mesiecznemu dziecku uszy, wies tanczy i spiewa

Gość ,jnhbvcdxsdfghnj
spirytus tez:) wódą jej lepiej przemyj:) a poważnie to Octenisept ew. rivanol do przemywania przekłuć(takie małe zboczenie zawodowe mam wybaczcie)

Gość cozaludy
A ja nie znam małej dziewczynki oprócz swojej corki, która nie miałaby przebitych uszu, właśnie średnia 8 mcy.

Gość gość
jak można nazwać dziecko Amelka... fuj najgorsze imię świata