Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona z kłopotem

HEMOROIDY po ciąży. Co robić, jak leczyć?

Polecane posty

Gość ona z kłopotem

Witam! Myślę, że znajdą się doświadczone osoby i będą w stanie doradzić. Po ciąży pojawiły się u mnie hemoroidy. Dotychczas nie były zbyt dokuczliwe ale od niedawna jest gorzej. Przy wypróżnianiu nieźle krwawią, czasem brudzą bieliznę. Wiem że powinnam iść z tym do specjalisty ale zanim pójdę do lekarza po skierowanie i zanim doczekam się wizyty to potrwa. Co mogę stosować doraznie? Znacie jakieś skuteczne maści? Błagam o poradę!

Gość mama drugi raz
zależy czy karmisz piersią bo jeśli karmisz to jest tylko jedna ziołowa maść w aptece kurcze wypadła mi nazwa z głowy.. zaraz poszperam w sieci i ci napiszę a jak nie karmisz to sprawa prosta polecę ci maść posterisan lub czopki proctoglywenol.. ja po porodzie miałam hemoroidy wielkości pestki od sliwki.. strasznie cierpiałam ale z uwagi że karmiłam to tylko ziołowa maść i nasiadówki z kory dębu..

Gość i po problemie
Mialam ten sam problem. Doswiadczona polozna polecila mi FITOLIZYNE. Standardowo stosuje sie ja do picia - ja smarowalam nia hemoroidy. Po kilku dniach mialam je z glowy. A bolaly tak,ze usiasc nie moglam i poplakiwalam. Aaa..karmilam piersia.

Gość dobry jest
żel prorectal zapłaciłam za niego niecałe 21 zł, ale to tylko doraźna pomoc-niestety :(

Gość dobry jest
mama drugi raz - a czy wyleczyłaś je po porodzie? jeśli tak to jak? ja jestem teraz w ciąży i niestety już go mam (narazie jest mały) więc po porodzie pewnie będzie dużo większy i zaczęłam profilaktycznie stosować żel prorectal i czopki (po uzgodnieniu z lekarzem) ale co potem, pewnie czeka mnie jakiś zabieg bo przecież od samych czopków on nie zniknie.Jak to było u Ciebie?

Gość olalalalalala
hemorectal czopki dobre naprawde a tanie :)

Gość mama drugi raz
teoretycznie wyleczyłam znaczy od porodu to drugiej ciąży nie miałam po wyleczeniu ale teraz czasami mam zaparcia i boję się że jeszcze przed porodem będę miała znów.. mi głównie pomogła ta maść ziołowa i nasiadówki z kory dębu ale fakt jakieś 2-3 tygodnie minęły zanim zaleczyłam..a po karmieniu poprawiłam czopkami proctoglyvenol bo miałam wrażenie że jeszcze coś tam mam.. byłam u chirurga prywatnie bo stwierdziłam że jak mam kilka razy do internisty iść i wywalić kasę na leki które nie pomogą to lepiej raz zapłacić prywatnie i dostać diagnozę.. ale zabieg nie był potrzebny a tak jak siedziałam był ból a jak stałam nieprzyjemne ciągniecie do ziemi czułam..

Gość ona z kłopotem
nie, nie karmię już. Dziecko rodziłam w 2011r. i jak dotąd wiedziałam że jakieś hemoroidy mam ale nie sprawiały cierpienia. Teraz to się zmieniło... :(

Gość dobry jest
czopki hemorectal też stosowałam (na noc) ale rano przy wypróżnianiu miałam straszne krwawienie, gdy przestałam je używać to i krwawienie ustało.

Gość dobry jest
mama drugi raz - jak czytam o hemoroidach to zastanawiam się jak to z nimi naprawdę jest, ja mam jednego na zewnątrz, który krwawi bardzo rzadko i nie boli i ciężko mi uwierzyć, żeby zniknął po stosowaniu czopków-przecież on się sam nie wchłonie, nie zmniejszy, no chyba że się mylę.Ale Ty napisałaś że miałaś wielkości śliwki i on się schował po leczeniu samymi czopkami?

Gość zorganizowana mama..
ja poszłam do lekarza rodzinnego. dostałam receptę na czopki posterisan H. ogromna ulga była już po 3 dniach.

Gość Chin j.
To jak wy sex uprawiacie? A anal?

Gość 24latka:):):):)
Serio? To po ciąży? Ja nic nie mam. A jak wy seks uprawiacie? Czy nie uprawiacie? Pokazuje ie sie tak przed mężem? Nie wstydzicie sie?

Gość dobry jest
no cóż, gdybym miała wybierać mieć tą dolegliwość albo nie to oczywiste co bym wybrała, na chwilę obecną pozostaje mi tylko leczenie, a facet musi to zaakceptować, poza tym jeśli się z kimś jest i kogoś kocha to się niczego nie wstydzi.na stare lata on może mieć jakąś chorobę i wtedy to ja będę musiała być wyrozumiała tak jak on teraz

Op z chęcią sie dowiem, to nie jest złośliwe ani nic. Tylko za 5 lat planuje drugie dziecko i sie zastanawiam. Bo dziecko dzieckiem ale jeszcze jest współżycie.

Auprawiacie sex?

Gość dobry jest
przy takiej dolegliwości anal odpada jeśli o to chodzi, a hemoroidy powstają zazwyczaj w trakcie i po ciąży (zaparcia+duży wysiłek podczas porodu)

Gość dobry jest
przy takiej dolegliwości anal odpada jeśli o to chodzi, a hemoroidy powstają zazwyczaj w trakcie i po ciąży (zaparcia+duży wysiłek podczas porodu)

Gość dobry jest
tak seks uprawiamy

Tez jeszcze niedawno mialam ta dolegliwosc i wyleczylam sie czopkami HEMOROL. tanie i bardzo skuteczne bo tylko one mi pomogly.

Gość dobry jest
ja teraz stosuję żel prorectal i zacznę czopki procto emorect bo wiem, że w ciąży można je stosować, a te hemorol można?

Gość dobry jest
już wiem, że nie można (przeczytałam info na stronie tego leku)

Ojeku współczuje, Moj tata sp miał ta dolegliwość. Ja nie miałam. A rodzilam naturalnie.

Gość sjhsdd
Czopki posterisan i masc tej samej firmy super pomagaja

Gość mnmnmnmn
maść i czopki avenoc polecam.

Gość avenoc masc
mialam i nic nie pomogl a jest stosunkowo drogi.

Gość aaaaaaaaartttttttttttttttttttt
Miałam po porodzie i cierpiałam 2 tygodnie. Rana szyta po nacięciu nic nie bolała ale tyłek - masakra!!! Nasiadówki z kory dębu oraz potem jak napar się wystudził moczyłam wate i wyciskałam nad ubikacją w to miejsce. Oprócz tego czopiki posterisan oraz maście: protecto-glynewol (jakos tak) oraz Aesculan! bardzo brudzący ale wszystko razem przynosiło ulge. Nasiadówki robiłam 2 razy dziennie od koniec raz dziennie. Mam spokój, ale hemoroidy są, wiszą wokół odbytu, ale nie bolą i nie mam odwagi iść do lekrza :(