Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alicja Donnikova

oto dlaczego geje jednak nie powinni adoptować dzieci - kij w mrowisko

Polecane posty

Gość raport Regerusa
w Teksasie to się nie zgadza , 30 % to jeszcze może bym uwierzyła ( chociaż amerykanie w takich stanach są wbrew pozorom i opiniom o lużnych amerykanach, dużo bardziej purytańscy i wierni , niz polacy )

Gość bajka przyszłości
"Bajka...przyszłości" Pewna Pani z pewną Panią miały sobie Krzysia, Pokochały Go ogromnie Krzysiu,dawaj pysia...! A że panie się kochały, amorami zajmowały, mały Krzysio w czasie nudów ujrzał mnóstwo damskich "cudów". Wyrósł Krzysio wyzwolony, z matek piersi wykarmiony, wszedł w dorosłe,swoje życie o miłości marząc skrycie. Spotkał chłopca prześlicznego, zauroczyl go Pan pEdzio, tak się w sobie zakochali, że rodzinkę zmontowali. Chcieli bardzo mieć potomstwo, lecz natura to co dała, nijak im nie zapewniała, Bo to akta durna bajka, że Krzyś z żoną mają... jajka :(

Gość kafeMoniiiii
generalnie bardzo mało jest związków homoseksualnych - trwałych. Statystycznie o wiele krócej trwają niż związki heteroseksualne. To są oficjalne dane, takie są fakty. Dlatego też nie powinni adoptować, zaraz będzie wymiana na nowego partnera itd. Są bardziej nietrwali uczuciowo niż hetero.

"kafeMoniiiii generalnie bardzo mało jest związków homoseksualnych - trwałych. Statystycznie o wiele krócej trwają niż związki heteroseksualne." xxxx oki zalozmy ze tak jest - to dzieci adoptuja ludzie a nie statystyki, to po pierwsze;-) ogolnie zwizakow homo w populacji jest po prostu mniej - wiec zonglowanie statystykami nie bardzo ma sens;/ xxxx To są oficjalne dane, takie są fakty. xxxx to nie sa ani dane ani fakty - bo nie cytujesz zadnego zrodla. Rownie dobrze moge napisac ze grube matki mniej kochja wlasne corki niz szczuple matki o niengananje figurze

Gość kafeMoniiiii
te 13% zdrad w małżeństwie, to wiadomo, że chodzi o oficjalne zdrady, które po prostu wyszły na jaw :). Skoro więcej zdrad wyszło w homo, to wynika z tego, że było ich też więcej. Mogę powiedzieć jak jest w mojej rodzinie, gdzie wszyscy z tego, co wiem są hetero :D. W starszym pokoleniu (rodzeństwo moich rodziców) na sześc małżeństw to w jednym była zdrada i małżeństwo się rozpadło. W moim pokoleniu na 7 małżeństw póki co nie było żadnej zdrady o której by ktokolwiek wiedział. Jak inaczej tworzyć statystyki? Można by jeszcze zastosować anonimowe ankiety, ale w tych mogą kłamać. Jedyne pewne informacje to te oficjalne.

"te 13% zdrad w małżeństwie, to wiadomo, że chodzi o oficjalne zdrady, które po prostu wyszły na jaw " ­ sugerujesz, że w takich badaniach ludzie podpisują się pod ankietami imieniem i nazwiskiem? :D ­ musicie mieć naprawdę zryte berety, skoro nie możecie uwierzyć w to, że sporo ludzi jest jednak sobie wiernych.

Gość bajka przyszłości
Raport amerykańskiego socjologa Regnerusa wywołał burzę. To jednak nie jedyne badanie, wskazujące na negatywne skutki wychowywania dzieci przez pary homoseksualne. Powstały w 2005 roku "Raport o rozwoju dziecka w parach jednopłciowych" Hiszpańskiego Forum na rzecz Rodziny pokazuje wyraźnie, że dzieci wychowywane przez homoseksualistów doświadczają boleśnie takich problemów, jak niska samoocena, skłonność do nałogów (zwłaszcza narkomanii), problem z określeniem własnej tożsamości płciowej, podatność na choroby psychiczne, skłonność do podejmowania przygodnych kontaktów seksualnych, a co się z tym wiąże, podwyższone ryzyko zachorowalności na choroby weneryczne. Statystyczne dane mówią, że zaledwie 1,7 proc. homoseksualistów ogranicza swoje kontakty seksualne do jednej osoby. Wielu z nich przyznaje się do kilkudziesięciu, a nawet i kilkuset partnerów w ciągu całego życia. Nie ma więc wątpliwości, że w tęczowym domu dochodzić może do niezdrowych dla rozwoju dziecka przetasowań partnerskich, co w znaczącym stopniu odbija się na poczuciu bezpieczeństwa emocjonalnego dziecka. O ile oddanie dzieci na wychowanie parze gejów budzi większy opór społeczny, o tyle wychowywanie dzieci przez parę lesbijek wyda się być dla opinii społecznej łatwiejsze do przełknięcia. Jednak jak pokazują badania, to właśnie w domach lesbijskich częściej dochodzi do molestowania dzieci. Statyki wskazują również na to, że osoby odczuwające skłonności homoseksualne były w dzieciństwie wykorzystane seksualnie. Dotyczy to 90 proc. lesbijek i 75-85 proc. gejów. Oddanie dzieci na wychowanie homoseksualistom, nakręca więc spiralę nieszczęścia. Niedojrzałość emocjonalna i psychiczna dotyczy również gejów. Amerykański psychiatra dr Edmund Bergler, który przez lata zajmował się leczeniem homoseksualistów wyliczył kilka fundamentalnych cech w zachowaniach homoseksualistów. Aby znaleźć usprawiedliwienie swoich odmiennych od większości działań, sami prowokują ataki przeciw sobie, by zaraz potem uznać je za niesprawiedliwość, z którą muszą się boleśnie zmagać. Manifestując frywolność swoich życiowych postaw, próbują przysłonić depresję i poczucie winy. Ich skrajny narcyzm wyraża się często w wyniosłości i pogardzie dla reszty świata. Homoseksualiści odmawiają uznania przyjętych norm seksualnych, zakładając, że w zamian za ich "cierpienia" przysługuje im prawo do „taryfy ulgowej" w kwestiach moralności. Zdaniem dr Berglera homoseksualiści są nie tylko niewiarygodni, ale mają także mniej lub bardziej psychopatyczną osobowość. Amerykański psychoanalityk dr Irving Bieber, znany na świecie z jednych z największych i najbardziej pogłębionych badań nad homoseksualistami, określił ich jako „przepełnionych gniewem i goryczą ludzi o niskim poczuciu odpowiedzialności". Obserwując działalność środowisk LGTB trudno nie podzielić tych opinii. Grupy zbuntowanych aktywistów, manifestujących usilnie własną orientację seksualną, jako najważniejszy i dominujący element ich życia, wyglądają dość groteskowo. Podczas, gdy dla reszty społeczeństwa wachlarz spraw, o które należy się wspólnie troszczyć, objąć obywatelskim staraniem i podjąć jako istotne dla przyszłości narodu, nieustannie się poszerza, homoseksualiści wciąż koncentrują się swojej wąskiej odmienności, próbując wmówić społeczeństwu, że ich dyskryminuje. Frustracje środowisk homoseksualnych przybierają coraz bardziej wyszukane formy. O możliwości leczenia homoseksualizmu nie wolno mówić głośno, co pokazał bojkot ubiegłorocznej, międzynarodowej konferencji w Poznaniu.

Gość jkjkjkjdkjdkk
bajka przyszłości jeszcze jakbyś wspomnniał , NA CO ?, leczył homoseksualistów ten doktor berger , było by fajnie

Gość raport Regerusa
'Szereg badaczy próbowało znaleźć biologiczną przyczynę pociągu płciowego do osób tej samej płci. Media promowały sugestię, że „homoseksualny gen został już odkryty (Burr 1996 ), ale mimo szeregu prób żaden z szeroko reklamowanych wyników (Hamer i in. 1993 LeVay 1991 ) nie został naukowo potwierdzony (Gadd 1998). Szereg autorów poddało te badania szczegółowej recenzji i stwierdziło, że nie tylko nie dostarczają dowodu istnienia genetycznej podstawy pociągu płciowego do osób tej samej płci, ale nawet autorzy tych doniesień tego nie twierdzą (Byne i Parsons 1963 Crewdson 1995 Goldberg 1992; Horgan 1995 McGuire 1995 Porter 1996; Rice i in. 1999 ). Gdyby pociąg płciowy do osób tej samej płci był determinowany genetycznie, należałoby się spodziewać, że identyczne bliźnięta będą miały podobne preferencje seksualne. Jest jednak długi szereg raportów o identycznych bliźniakach, które nie posiadają identycznych preferencji seksualnych (Bailey i Pillard 1991 Eckert. i in. 1986; Friedman i in.1976; Green 1974; Heston i Shield 1968; McConaghy 1980; Rainer i in. 1960; Zuger1976). Historie określonych przypadków często ukazują rolę czynników środowiskowych, które wpłynęły na rozwinięcie się różnych układów zainteresowań seksualnych u identycznych bliźniaków, co wspiera opinię, że pociąg płciowy do osób tej samej płci jest rezultatem współdziałania szeregu różnych czynników środowiskowych (Parker 1964 )." Idźmy dalej. Na podstawie badań jak i prcy z homoseksualistami stworzono katalog przyczyn jakie mogą leżeć u podstaw tych skłonności: "W historiach indywidualnych osób doświadczających pociągu płciowego do osób tej samej płci, często występuje jeden, lub kilka z poniżej wyszczególnionych faktów: Alienacja w stosunku do ojca we wczesnym dzieciństwie, ponieważ ojciec był odbierany jako ktoś wrogi lub daleki, gwałtowny lub alkoholik (Apperson i McAdoo 1968 17 Bene 1965 18 Bieber i in. 1962 19 Fisher i Greenberg 1996 20 Pillard 1988 21 Sipova i Brzek1983 22 ). Matka nadopiekuńcza (wobec chłopców) (Bieber T. 1971 23 Bieber i in. 1962 24 Snortum et al. 1969 25 ). Matka potrzebująca i oczekująca wiele (od chłopców), (Fitzgibbons 1999 26 ). Matka emocjonalnie niedostępna (dla dziewczyn) (Bradley i Zucker 1997 27 Eisenbud 1982 28 ). Rodzice, którzy nie zdołali ukierunkować identyfikacji z własną płcią, (Zucker i Bradley1995 29 ). Brak zabaw „z bijatyką (u chłopców) (Friedman i Stern 1980 30 Hadden 1967a 31 ). Brak identyfikacji z rówieśnikami tej samej płci (Hockenberry i Billingham 1987 32 Whitam 1977 33 ). Niechęć do sportów zespołowych (chłopcy) (Thompson i in.1973 34 Bailey i in.1993 35 ). Brak koordynacji ręki i oka i w konsekwencji dokuczanie przez kolegów (u chłopców) (Fitzgibbons 1999 36 Newman 1976 37 ). Wykorzystanie seksualne lub gwałt (Beitchman i in.1991 38 Bradley i Zucker 1997 39 Engel 1982 40 Finkelhor 1984; Gundlach i Riess 1967 41 ). Fobia społeczna lub ekstremalna nieśmiałość (Golwyn i Sevlie1993 42 ). Utrata rodzica z powodu śmierci lub rozwodu (Zucker i Bradley 1995). Oddzielenie od rodzica w krytycznym okresie rozwojowym (Zucker i Bradley 1995). W niektórych przypadkach, pociąg płciowy do osób tej samej płci lub homoseksualna aktywność towarzyszą pacjentom z innymi zidentyfikowanymi schorzeniami psychologicznymi, takimi jak: silna depresja (Fergusson i in.1999 43 ), myśli samobójcze (Herrell i in. 1999), ogólny niepokój, nadużywanie środków chemicznych, zakłócenia zachowań u młodzieży, „graniczne (borderline) zakłócenia osobowościowe (Parris i in.1995 44 Zubenko i in. 1987 45 ), schizofrenia (Gonsiorek 1982 46 ), patologiczny narcyzm (Bychowski 1954 47 Kaplan 1967 48 ). W niektórych wypadkach zachowanie homoseksualne pojawia się później w życiu jako reakcja na przeżycie traumatyczne takie jak aborcja (Berger 1994 49 de Beauvoir 1953) czy głęboka samotność (Fitzgibbons 1999)." a więc nie jest czymś wrodzony , tylko nabytym jak alkoholizm ( przykład bliżniaków ) a to jest do leczenia , czego z kolei nie nie akceptują środowiska tęczowe , gdyż to im nie pasuje .

ach ;-) widze mam fanatyka raporcikow;-) urocze;-)

Gość jkjskjSkjadkk
do tego co tam wypisuje te dyrdymały primo nie produkuj siębo nie sądzę , że ktoś wogóle czyta twoje wypociny , a sekundo nie ma żadnych dowodów , że homoseksualizm w jakikolwiek sposób jest zalezny od wychowania , to bzdury , nie musisz odpowiadać :)

Gość ror no bardziej jednak
obiektywne sa raporciki niż Twoje usłyszane od sasiada czy kuzyna ciotki :D

poza tym do zrodla to kazdy zajrzy sobie wedlug potrzeb;-)

Gość raport Regerusa
jest dość istoty temat , to wrzuciłam coś co się publikuje na poważniej , aby nie bić piany wiadomo że środowiska homo nie są zainteresowane czytaniem tego ;)

to co jest istotne - to kazdy sam decyduje w zaciszu wlasnego sumienia, a ty po prostu zasmiecasz watek jakims cytowaniem powiesci science-fiction;-) nie wiem , moze to robisz dlatego ze czyujesz sie zagubiona i brakuje ci argumentow?;-)

Gość jkjskjSkjadkk
nie jestem środowiskiem homo i też nie jestem zainteresowany nikt o zdrowych zmysłach nie leczy homoseksualizmu , każdy to wie wiem też ,że pomimo tego ,że widzę wschód i zachód słońca to wiem ,że nie ma czegoś takiego , bo to ziemia się kręci a nie słońce i co gorsze nie umiem tego udowodnić :)

Gość jkjskjSkjadkk
i co więcej , na pewno znajdę w internecie fakty , które udowadniają , że ziemia jest płaskim dyskiem wspartym na trzech krokodylach jak się uważa homo za zboczenie to znajdzie sie niejednego profesora , który to udowodni

Gość raport Regerusa
w raportach jest zawarta odpowiedż na temat topiku rzeczywiście homo są bardziej agresywi , jak widzę na przykładzie topikowicza :D to zresztą też jest w raportach ;)

"aport Regerusa w raportach jest zawarta odpowiedż na temat topiku rzeczywiście homo są bardziej agresywi , jak widzę na przykładzie topikowicza to zresztą też jest w raportach " xxx te rapoty to pewnie pisal jakis kolo co lata pop miescie w czarnej sukni;-) ;-) ;-) a ktory to ten agresywny topikowicz-homo?;-)

jak mi wskazesz tego agresora-topikowiczowksiego - to go od razu diablem poszcuje i pieklem postrasze, to spokornieje nam;-)

Gość raport Regerusa
no widzisz , coś ci pokazać , a ty od razu o sukienkowych ;) czyli jesteś ksenofobem :D autorzy raportów mają nazwiska i stopnie naukowe

[zgłoś do usunięcia]raport Regerusa no widzisz , coś ci pokazać , a ty od razu o sukienkowych czyli jesteś ksenofobem" xxxx a jaki widzis zwiazek pomiedzy byciem ksenofobem a zartami z sukienkowych? Ksenofob to niechec do wszystkiego co obce narodowo, nie muisz dziekowac za wytlumaczenie slowa - lubie pomagac slabszym;-) xxxx autorzy raportów mają nazwiska i stopnie naukowe xxxx jasne, ze maja;-) te stopnie naukowe to pewnie z ksenofobii maja?;-) ;-) ;-)

Gość yjhteuje5
To w takim razie w ogóle faceci nie powinni mieć dzieci!!! Bo są zwyrodnialcami w 95%

Gość a polaczki niech sobie ujadaja
to co jest i bedzie we francji przyjdzie i do polski i chcac nie chcac bedzie musiala to zaaprobowac inaczej skonczy jak ukraina czyt. kraj gdzies na szarym koncu z ktorym nikt sie nie liczy.

Gość raport Regerusa
ksenofob , to ktoś kto ma nieuzasadnione uprzedzenie wobec jakichś grup społecznych , narodowościowych , zawodowych - pogardliwa nazwa 'sukiekowi ' świadczy o ksenofobii ja nie mam uprzedzeń co do związków homo , ale do wychowywaia dzieci w takich zwiazkach , ponieważ raporty dostarczają argumentów przeciw oczywiście mogło by być to jeszcze wielokrotnie przebadane zanim rządy jakichś państw zatwierdzą ustawy o wychowywaniu dzieci w takich zwiazkach tu obowiazuje zasada dobra dziecka , a jeżeli jest tak , jak w raportach , to niestety nie powinno to być zatwierdzone .

"raport Regerusa ksenofob , to ktoś kto ma nieuzasadnione uprzedzenie wobec jakichś grup społecznych , narodowościowych , zawodowych" xxxxx zawodowych;-) ;-) ;-) to dopiero pojechalas;-) xxx ja nie mam uprzedzeń co do związków homo , ale do wychowywaia dzieci w takich zwiazkach , ponieważ raporty dostarczają argumentów przeciw " xxxx jasne;-) a ja nie mam uprzedzen do doroslych panow co sie nosza w czarnych kieckach - o ile nie maja stycznosci z nieletnimi chlopacami;-) xxxx tu obowiazuje zasada dobra dziecka , " xxx tutaj sie akurat zgodze;-)

Gość raport Regerusa
zawodowych także w szerszym pojęciu jako uprzedzenie , czyli tworzenie negatywnych stereotypów wobec zawodów np. aktorów , księży , policjantów , grabarzy , lekarzy ........

"raport Regerusa zawodowych także w szerszym pojęciu jako uprzedzenie ," xxxxx tiaaaaa , jasne;-) a kryptologia to nauka o trupach;-)) ;-) tak to jest gdy uzywa sie slow ktorego znaczenia sie nie rozumie;-) pomijajac juz ze w PL GUS nie klasyfikuje czlonkow sekt jak grup zawodowych;-) xxxx "czyli tworzenie negatywnych stereotypów wobec zawodów np. aktorów , księży , policjantów , grabarzy , lekarzy ........" xxx nie wrzucaj pomyslencow do kategorii zawodowych - z tej grupy zarowno grabarz, policjant, lekarz jak kator placi podatek od przychodu ze swojej pracy;-)

Gość odwieczne prawo natury
______Żabawny limeryk________ Żabo, nie zbliżaj się do bociana! Możesz zostać przedmuchana. A mało kto o tym wie, że bocian żaby nie zje. To stereotyp, znany banał.

Gość baranekk...
a ja sobie przypomniałem taką historię Będąc młodym barankiem usiadłem sobie pewnego majowego południa w okolicach wrocławskiego PDtu na ławeczce, leniwie rozkoszując się słoneczkiem , zerkając od czasu do czasu na przechodzących ludzi , którzy spacerowali , podążali pośpiesznie za czymś albo udawali się do pobliskiej publicznej toalety , często parami .... pomyślałem sobie : oho dowieżli do PDtu ....i zaczyna się odwiedzanie toalety , po dwóch , albo po trzech ... przysiadł się ktoś (mniej więcej rówieśnik) - głupio się uśmiechnął , a póżniej sobie tak raczej niespokojnie siedział , jakby oczekując kogoś ....fajnie grzało , nawet nie myślałem aby dać się wciągnąć w jakiś 'wyścig szczurów ' za deficytowym napojem chmielowym , za dostanie którego niektórzy nawet i poćwiartować by się dali ...spoko i luzik :) przysiadł się ktoś następny - tak ze dwadzieścia lat starszy mniej więcej , spokojnie sobie siedział , chociaż czasami tak jakby zaglądał w moja stronę , jakby szukając kogoś , a także może przyglądając się mi ( oczywiście piękny byłem zarówno z przodu , jak i z profilu ) . ...w pewnym momencie położył rękę na moim udzie i rzucił - jakie piękne spodnie ! ...zbaraniałem jeszcze bardziej :( nagle dołączył się niespokojny sąsiad z lewej - a co w tych spodniach !?!?! coś mi zaświtało , nagle mocno kiełkując i przebijając nieświadomość błogą docierając nagle do sedna ...zapytałem odważnie : tu tyle pięknych wiosennych kobiet chodzi , a wy nic ??? ...zasmucił się starszy gość z prawej , spuścił nieco z tonu , wycofał rękę i po dłuższej chwili odpowiedział ...wiesz , mi tyle złego kobiety w życiu uczyniły ....że nie chcę :( podnieśli się obaj z ławki i poszli sobie ....właśnie gdzie ...? 'nie jest to więc dziedziczne , czy obciążone genami ' ...tak sobie pomyślałem wtedy a póżniej po prostu omijałem ławeczkę i te okolice boczkiem , boczkiem , nie chcąc sprawiać zawodu i cierpień