Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powymieniac spostrzezenia

co jesc? warzywa i owoce sa takie drogie, wiec jak jesc zdrowo i syto?

Polecane posty

prawda jest taka ze taniej wyjdzie kupic makaron i sie napchac niz jesc warzywa i owoce. te ceny :O

Gość yyyKafeKrytykant
pomysl ile musisz zjesc tego makaronu napchasz sie nim, ale tylko na chwile, potem znowu bedziesz glodna i w ogolnym rozrachunku drozej ci wyjdzie

Gość jakieś dziwne rzeczy mowisz
półkilowa paczka makaronu kosztuje 3.50 a kg jabłek czy pomarańczy 3.00. Więc co jest tańsze? I po co się napychać? Żyjesz po to, żeby jeść czy jesz żeby żyć?

Gość zxczxzxcczx
A po co ci kg jabłek? Wiesz ile to jabłek? Z 12 średniej wielkości, pomarańczy jeszcze więcej. :classic_cool:

Nie ogarniam ludzi, którzy jedzą żeby się napchać. Ja jem kiedy jestem głodna i tyle, żeby się najeść. Nie pcham w siebie na siłe bo tak wypada czy trzeba.

makaron za 1,50 w lewiatanie czy tesco jablka na 1 kg wchodzi z 6 sztuk, nie 12..

zjem jalbko, zaraz bede znow glodna :( a inne owoce np winogrona czy sliwki,..drogie to wszystko, czemu tak :( z warzyw jedynie marchew tania, o cukinii to moge sobie pomarzyc

"NAPCHAC" - w sensie zjesc cos by nie byc glodnym ...

Gość gtyhuj
ja w ogole nie jem oowców bo maja duzo cukru tylko jem warzywa i zadnych kupnych soków-nie pije -bo to gówno sam cukier i chemia

Gość arabura
kg jablek to 12 sztuk?u mnie zawsze wychodzi 5 albo 6,drobniejszych 8. 2 zl to chyba nie tak dużo za kg jabłek.makaron jest dobry ale to same węglowodany i nic więcej.Pupa rośnie od tego

Gość gtyhuj
owoce sa drogie-a cukru i kalorii maja ze hoho-importowane owoce maja niska wartosc bo sa zrywane zielone, mrozone , transportowane tysiace kilometrów i pryskane chemikaliami-wole warzywa-taniej i zdrowiej-jasne warzywa tez sa pryskane nie jestem naiwna-ale lepiej kupic krajowe warzywo niz pryskany owoc z konca swiata

Gość jakieś dziwne rzeczy mowisz
czymkolwiek się "napchasz" zamiast zaspokoić uczucie głodu to i tak "zdrowo" nie będzie. Nie rozumiem zupełnie ludzi, którzy muszą się napchać :(

oj mowilam, ze "napchac" w sensie najesc do syta, i nie byc zaraz glodna :(

A kto karze Ci jeść SAME owoce i warzywa? Wszystko ale z umiarem :) Dziennie 1 jabłko, 1 pomarańcza, 3 marchewki, możesz jakiś sok w sokowirówce zrobić (buraki!!!), zjeść zdrową cebule, kapustę kiszoną. I masz wszystko :)

Gość a czy ogórki konserwowe ze
słoika maja jakąś wartość odżwczą?

Gość yyyKafeKrytykant
chcesz jesc zdrowo i dlatego wybierasz makaron? :D

Gość melikkadd
mnie smieszy gadanie-ze drogie odzywaianie jest drogie-jesli mówia to ludzie którzy tracą kase na soki , kolorowe napoje,,mrozona herbate wody smakowe,napoje energetyczne czipsy fastfudy lody czekolade, batony cukierki ciastka pączki , drozdzówki ,dzemy, kremy czekoladowe zelki lizaki-te rzeczy nie sa gratis a sa szkodliwe i zbedne w diecie-tacy ludzie daja kase swoim dzieciom na smieciowe zarcie , kolorowe napoje , słodycze , sami to kupuja--a np nie kupuja ciemnego chleba makaronu ryzu

Gość melikkadd
kiedys jadłam duzo słodyczy i owców-słodycze , cukier to był mój nałog-ale na szczescie sie uwolniłam -i teraz nie kupując ww produktów duzo oszczedzam a wczesniej tracilam tyle kasy-aha jeszcze jogurty oowcowe pilam, desery i koktajle mleczne-a to sam syf-naturalne sa zdrowe i tansze

Gość spoko loko
Siej kiełki. Bardzo zdrowe a do kanapki zawsze cos bedzie.

Gość erelika
słodycze, soki kupne napoje-to sam cukier i chemia-lepiej trzymac sie od tego z daleka a owoce mozna se darowac

Jeśli nie masz problemu z cholesterolem, możesz jeść jajka dość często. Poza tym ziemniaki, kapusta(kiszona też), ogórki kiszone, buraki, marchewka, jogurty naturalne, kasze. To nie są drogie produkty. Jak nie masz kasy, to gotuj sobie zupy. Są pożywne i niedrogie. A potem np z udek z zupy zrobić potrawkę. Na śniadanie jedz owsiankę, jajecznicę. Do południa nie poczujesz głodu.

nie kupuje nigdy napojow kolorowych ani sokow ani drozdzowek,slodyczy - nie lubie slodkiego smaku, nie wydaje tez na alkohol, nie pale... mimo wszystko taniej taki makaron niz warzywka no ale. wiadomo, ze tu na kafe najezdzaja wszyscy. sprobuje jesc mniej a zdrowiej, choc i tak narzekam na te ceny warzyw.

Gość gggrrrr
Ale to prawda - to, co zdrowe jest droższe. Co jest najtańsze w sklepach? Pieczywo, ziemniaki, makarony, zupki w proszku itd. Czyli nic superzdrowego ;/

Gość jfhsfdsjkfsd
wg mnie zdrowe jedzenie wcale takie drogie nie jest warzywa typu ziemniak, burak, cebula, czosnek, ogórki - nie są drogie poza tym fasola w puszce czy zwykła, ciecierzyca, kasza jęczmienna, gryczana - też niedrogie mintaj na wagę- filet z mintaja jeden niedrogi, a do duszonych warzyw (mrożona mieszanka kalafior brkuł marchewka -wcale nie takie drogie) zupy możesz gotować - na kości ze schabu - które są niedrogie, np. ugotujesz krupnik, na jednym udku takie delikatny rosół twaróg jest niedrogi przecież, kapusta kiszona

Gość jfhsfdsjkfsd
wiecie co, ta moda na "zdrowe" jest jedną wielką ściemą jest wiele rzeczy zdrowych, o których się zapomniało warzywa klasyczna włoszczyzna, buraki, kapusta, sałata, pomidory, cebula, czosnek do tego kasza jęczmienna i gryczana, pęczak makaron razowy nie jest jakiś niezdrowy i mega drogi też nie, poza tym nie trzeba jeść kg naraz, wystarczy garść jabłka nie są drogie pomarańcze i cytryna - kup sobie tani wyciskacz do cytrusów i codziennie z jednej pomarańczy i połówki cytryny szklanka świeżego soku- masz witaminy, niedrogo i smacznie poza tym wiele osób zapomina o takich rzeczach jak OWSIANKA NA MLEKU, która jest zdrowa a niedroga prostych potrawach, jak np. filet z mintaja czy dorsza i buraczki tarte, plus ugotowany ziemniak (który też ma wartości odżywcze, można go ugotować w minimalnej ilości wody, w skórce, którą się zdejmie po ugotowaniu (wtedy więcej tego dobrego,co kryje się zaraz pod skórką zostanie w ziemniaku) wg mnie moda na te mega drogie rzeczy to jeden wielki kit ja wracam do źródeł, jem jak u mojej babci się jadło, jak jadłam w dzieciństwie i mam się dobrze zbytnie kombinowanie z dietą, liczenie kalorii - spowalnia metabolizm i później jest się tłustym wystarczy jeść jak najmniej przetwarzane i będzie git

Gość sam grill ale bez alkoholu,
"warzywa typu ziemniak, cebula, czosnek, ogorek" akurat same gowniane warzywa wymieniacie, od ziemniaka dupa rosnie apo cebuli i czosnku sie smierdzi, nie ma az tam tyle witami, poza tym jak to sama cebule zrec?? popatrzcie na chleb, nawet ciemny czy ziasrnisty jest DUZO tanszy niz bialy, dobry chleb to 4-5 zlottych a w awiteksie najtanszy bialy jest za 2.

Gość sam grill ale bez alkoholu,
duzo drozszy mialo byc!

Gość jfhsfdsjkfsd - zgadxam sie
w 100% Dodam jeszcze jajka. Kapusta surowa i kwaszona. I mrozone zupy ( ja dodaje ziemniakii i zabielam jogurtem) A zamiast slodyczy suszylam sobie jablka( mogly byc te najtansze,w pasterki i na kaloryfer - dla mnie pycha) "warzywa typu ziemniak, cebula, czosnek, ogorek" nie gowniane, tylko najzdrowsze, d...rosnie nie po ziemnakach, tylko po sosach i tluszczach

Gość dunbergia
warzywa i owoce są drogie? chyba dziecko to napisało niektóre warzywa i owoce - owszem, ale większość nie