Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleszkaola

Wino w ciaży...Czy to przestepstwo?...

Polecane posty

Gość bo lampka wina jest zdrowa
a piwo dobre na nerki ..i owszem jest to zdrowe ale napewno nie dla kobiety w ciąży i jej dziecka. Ciąża wyklucza alkohol.

Nie,no złamują mnie niektóre z was :( Nie czytacie gazet, nie oglądacie tv, że nie wiecie o szkodliwości picia alkoholu i palenia tytoniu w ciąży? Maleństwo w brzuchu mamy jest całkowicie zdane na swoją matkę. Musi znosić wszystko co mamusia sobie ubzdura. Takie maleństwa nie mają możliwości radzenia sobie z alkoholem,ponieważ ich organizmy nie produkują enzymów trawiących alkohol! To tak jakby tobie mamusiu ktoś kazał wypić litr gorzały! Jakbyś się po tym czuła? Dziecko czuje się po alkoholu fatalnie. To samo papierosy. Wyobraź sobie,że ktoś cię zamyka w bardzo małej ciasnej przestrzeni np. do worka plastikowego i albo wpuszcza ci świeże powietrze albo dmucha do środka dymem tytoniowym. Co byś wolała? Gdy kobieta pali w ciąży,to dzieciątko jest NIEDOTLENIONE. Musi szybciej oddychać,żeby dotlenić serduszko i resztę organów ale jego malutkie serce, nie jest jeszcze na taki wysiłek gotowe. Zamiast spokojnie rosnąć,całą energię zużywa na walkę o tlen. Dlatego dzieci palaczek rodzą się mniejsze, słabiej rozwinięte i z problemami oddechowymi. Po alkoholu natomiast,mogą się urodzić z tzw FAZ, poczytajcie co to takiego. Smutne :( skoro już w ciąży, gówno was obchodzi komfort i zdrowie dziecka,to co będzie jak się już urodzi? Zaczną się nieprzespane noce, kolki, ząbkowanie itp i co? Dacie dziecku w ryj?

Gość ldjaschaukhsda
e tam nie pierdolcie bo zle substacje nie przenikaja do dziecka,jest ono calkowicie chronione od tego co szkodliwe

Gość ldjaschaukhsda
ja pilam za kazdym razem jak bylam w ciazy i dzieci mam zdrowe

Gość potrzebujaca!!!!
zero alco w ciazy.....dla wlasnego skarba to chyba nie jest jakies wygorowane poswiecenie ;/ a jesli jest to chyba ktos tu ma problem i AA wita

Gość aszelika14l
ldjaschaukhsda ja pilam za kazdym razem jak bylam w ciazy i dzieci mam zdrowe Napewno sa zdrowe i mądre tak jak ty

Myślałam, że napiszesz, że zdarzyło Ci się wypić lampkę wina, raz no może dwa i masz wyrzuty sumienia. Ale jak przeczytałam, że pijesz lampkę codziennie to mi ręce, nogi i cycki opadły. Aż mi brak słów na Twoją głupotę.

Jeszcze raz się włączę do dyskusji. Po pierwsze, założycielka tego tematu chyba chciała się upewnić, że to co robi jest zupełnie normalne ale okazało się że nie. Skoro taka jest pewna, że nie szkodzi swojemu dziecku,pijąc w ciąży, to po co pyta na forum? A poza tym ja tu widzę wpisy, które są chyba tylko prowokacją. Nie wierzę, że można wierzyć, w brak szkodliwości alkoholu dla dzieci. Tych w łonie mam i tych już urodzonych. Tak myśli tylko PATOLOGIA !!!

Gość lkaccvvx
na stos z toba!!!!!!!!! jakbym cie znala to bym cie gdzies podpierdolila,serio...jestes zerem

Gość nie mogę spać dziś bo noc
poczytaj o FAS I FAE! i o skutkach, zebyś za kilka lat nie płakała,że dziecko tepe, ma adhd skupic się nie może itp itd :o oraz INNE!

Te, które wierzą w brak szkodliwości alkoholu podczas ciąży, to absolutne debilki, którym nigdy nie powinno być dane zostać matkami! Alkohol, tytoń i narkotyki to trzy trucizny, które przenikają do dziecka w brzuchu. Powyżej któraś się chwali, że urodziła dzieci zdrowe, a piła. Akurat... Czasami skutki widać później, jak dziecko ma kilka lat, idzie do szkoły. Wiele takich dzieci słabo lub późno się rozwija, ma wielorakie zaburzenia, źle się uczy itp. itd.!!!

Gość nie mogę spać dziś bo noc
moja stara piła w ciąży i widzisz jaka jebnięta jestem! nie idź to drogą! :O