Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laylha

Małżeństwo aranżowane - koszmar, czy rozsądna miłość ?

Polecane posty

";yffgi Znam jedno małżeństwo, które pobrało się bez miłości. Poszczęściło im się, bo miłość przyszła z czasem ale nie sama, obydwoje się mocno starali. Mają dobre spokojne życie, a mną targają namiętności i guzik z tego mam. Także szczypta pragmatyzmu w tych sprawach nie zaszkodzo na pewno, a może nawet kopiasta łycha." xxxx stram sie splycic temat bo nie chce sie zaglebiac w to czym i dla kogo jest milosc;-) chodzi mi o to, ze milosc - w przypadku zakladania rodziny - moze miec znaczenie np, w 49%, nie koniecznie 95% - poza tym nikt nie mowi - o tym ze malzenstwo ma byc zawarte z kims na kogo patrzec nie mozemy;-) sadze ze wspolna wizja przyszlego zycia - zgodna wizja - powinna stanowic posdtawe - zwykle bywa tak, ze ludzi tak bardzo zgadzajacy sie ze soba w podtswowych kwestiach - sa blisko siebie mentalnie - a stad krok do lubienie i kochania sie;-)

Gość :):):):):)
ROR MNIE NIE INTERESUJE IDE WYPEŁNIĆ PITA

[zgłoś do usunięcia]Kotka 33 Jedno jest pewne!!! Nie ma tam wpadek jeśli o ciąże przed ślubem. Kobiety nie są tak rozwiązłe jak w innych krajach. Szkoda, że młodzi nie mogą poznać się przed ślubem. Uważam, że taka ich kultura i trzeba to uszanować" xxx tam - to znaczy gdzie?;-) bo wiesz kobiety nie sypiaja przed slubem z facetami - ale w zamian wieksozsc facetow ma za soba seks homo (z powodu braku dostepnosci kobiet przed slubem;-). Oczywiscie, nie wszyscy. ale zawsze cos za cos;-)

Gość Bubble Shooter
Ror-na innym temacie sama pisalas, ze seks jest bardzo wazny. Ja nie wyobrazam sobie malzenstwa, gdzie mielibysmy wspolne cele, lubilibysmy sie, bez milosci jak przyjaciele i czekali az uczucie przyjdzie. Dla mnie akurat milosc idzie w parze z seksem.

[zgłoś do usunięcia]Bubble Shooter ROR-ale milosc i dazenie do wspolnych celow sie nie wykluczaja, wrecz sa pozadane I na tym malzenstwo polega, oczywiscie nie ma malzenstw idealnych, ale od tego sa kompromisy." xxxx masz racje - ze tak jest, ale nie zawsze tak jest. Np. sa kobiety ktore chca np. tradycyjnej rodziny - czyli chca sie zajac dziecmi i domem - do tego potrzebny jest mezczyna ktory dobrze zarabia, a one z milosci, jak twierdza, wybieraja "janka muzykanta" i potem placza ze musza pracowac i ze winny jest "system";-) xxx Wiele babek teraz bierze slub niby z wielkiej milosci, a tak naprawde pojecia nie maja, jakie plany i marzenia ma ich partner, nie widza wad, bo boja sie samotnosci, bo maja juz swoje lata-" xxxx to sa panie ktore wypieraja rzeczywistosc - bardzo populrny model;-) boja sie bo wiedza ze nie potrafia zrealizowac swych planow wiec udaja ze odnosza sukces;-)

"Bubble Shooter Ror-na innym temacie sama pisalas, ze seks jest bardzo wazny. Ja nie wyobrazam sobie malzenstwa, gdzie mielibysmy wspolne cele, lubilibysmy sie, bez milosci jak przyjaciele i czekali az uczucie przyjdzie. Dla mnie akurat milosc idzie w parze z seksem." xxxx ja nien napislam ze seks jest bardzo wazny - tylko ze jest wysoko na mojej indywidualnej liscie priorytetow. Znam malzenstwa dla ktorych wazniejsze jest wzajemne poczucia bezpieczenstwa bez namietnosci i tez sa bardzo sczzesliwe - najawaznijesze to byc z partnerem ktory ma taka sama wizje priorytetow. Natomaist uwazam ze dobry seks nie musi byc uprawiany z milosci - tak wiec sa malzenstwa np. zawierane na zasadzie wspolnej wizji przyszlosci + dobry seks, i tez jest ok. nawet jesli motylkow nigdy nie bylo;-)