Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem co i jak

o co chodzi: sab simplex a bobotic

Polecane posty

Gość sama nie wiem co i jak

Dlaczego sab simplex jest niby skuteczniejszy? Ta sama substancja czynna,prawie ta sama ilosc. Tylko dawkowanie simplexu jest wieksze,wiec moze jakby dawac wiecej bobotica to tez ten sam efekt by sie osiagnelo?zamowilam 2 buteleczki,nie wiem czy nie na darmo przeplacilam. Moze plus tego taki,ze moj niemowlak boboticiem plul a ten chetnij spija z lyzeczki. Macie jakies doswiadczenia?

Gość swsdsdsdsd
Moja siostra magister farmacji też jest pod wielkim wrażeniem fenomenu sab simplex. Razem z koleżankami kropka w kropkę porównywały skład obydwu i jest dokładnie to samo. A każdy kto przyjedzie do apteki twierdzi, że sab simplex działają, a te drugie nie...

Gość Stosowałam oba
I to prawda że simplex bardziej pomaga. Podobno mają w składzie alkohol dlatego nie jest dopuszczony do sprzedaży w PL. No i słyszałam że polskie leki mają zapisane mniejsze dawki bo my, polskie matki mamy tendencję do dawania większych dawek.

Gość Stosowałam oba
I to prawda że simplex bardziej pomaga. Podobno mają w składzie alkohol dlatego nie jest dopuszczony do sprzedaży w PL. No i słyszałam że polskie leki mają zapisane mniejsze dawki bo my, polskie matki mamy tendencję do dawania większych dawek. A na kolki super jest kateter windii - nie dajesz dziecku żadnych kropli, reakcja natychmiastowa. Poczytaj sobie o tym.

ja tez duzo naczytalam sie ze bobotic jest takze skuteczny,a mozna go kupic u nas,sab simplex juz niestety nie.Wielu wydaje sie ze to co z zza granicy musi byc lepsze i moze sama swiadomosc dziala na twierdzenie ze lepsze :D

Gość nesnesitelna
Ja dawałam bobotic w większych dawkach i efekt był porównywalny.