Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja 25

Starania 2013 w uk

Polecane posty

Gość Nadzieja 25

Witam wszystkie forumowiczki przebywam obecnie w uk i z mężem staramy sie o dzidziusia. Poszukuje innych starających sie o raz juz zafasolkowanych do wymiany informacji swoich zdań odczuć przeżyć abyśmy mogły razem sie wspierać i przejść przez to wszystko. Mam nadzieje ze ten post bedzie dla nas wszystkich przydatnych pozdrawiam i zapraszam piszcie. Wiem ze tutaj wszystko wyglada inaczej niż w Polsce:)

Gość Nadzieja 25
Czekam na nowe wpisy.:)

tez mieszkam w uk, to moje drugie dziecko ale pierwsze ktore sie tutaj urodzi corcia urodzona w Polsce wiec mam porównanie:)

Gość Nadzieja 25
Gratuluje Nikola 25 trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie.:)

Gość Nadzieja 25
Gratuluje Nikola 25 trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie.:)

Gość Nadzieja 25
Przepraszam za pomyłkę Nikola 2008 jeszcze raz trzymam kciuki. Jak oceniasz opiekę tutaj bo ja mam pewne obawy. Mam doświadczenie co do mojej kuzynki.

Hej :) Ja jestem na końcu 35 tc :) Fakt opieka jest zupełnie inna, bazuję tutaj na spostrzeżeniach koleżanek i rodziny z Polski ,a także lekarza z mojego rodzinnego miasta :)

Gość Nadzieja 25
Witam Mysza 91 gratuluje i trzymam kciuki za ciebie. Jestem ciekawa jak to wszystko tutaj wyglada. Mam małe rozeznanie tutaj ale chyba najlepsze doświadczenie ma sie na samej sobie. Mam pewne obawy co do GP naczytalam sie trochę o rożnych GP oraz o opiece tutaj. Ogólnie chciałabym już być w ciazy i oczekiwać na naszego maluszka ale niestety muszę jeszcze czekać:(

Gość tasia 600
Ja jestem teraz w 14 tc ,dzis mialam pierwsze Usg,to moja druga ciaza w Uk. :)

Na początku byłam przerażona tym,że początek ciąży jest tak lekceważony , dopiero po 12 tc zaczęto się mną interesować , ostatnie usg miałam w 21 tc ( jeśli jest wszystko ok i ciążą rozwija się prawidłowo to robią tylko dwa ) ale co 2 tygodnie jeżdżę do położnej lub GP, na przemian można powiedzieć,przywyczaiłam się już do tej opieki :) A kiedy chcecie zacząć się starać ;>?

Gość Nadzieja 25
Hejka widzę ze nas przybywa i bardzo dobrze. My rozpoczęliśmy wlasnie starania. Mam nadzieje ze uda nam sie szybko zafasolkowac.

hej:) jak oceniam opieke tutaj? w sumie to jestem srdenio zadowolona,malo badan malo usg,choc ja mialam w sumie 6 ale z reguly sa tylko 2, dla nich tutaj prawie wszystko jest normalne;) w poniedzialek ide na cc wiec zobaczymy jak bedzie z opieka w szpitalu;) choc nie powiem ze slyszalam duzo dobrych opinii ale tak czy siak jestem przerazona niby wiem co mnie czeka bo przez to juz przechodzilam no ale polska to polska;) z badan ktore mi robili to tylko na hiv kile,hemoglobina i jeszcze na cos nie pmietam juz...potem jeszcze z 2 razy mi krew pobierali ale na co to nie mam pojecia,krzywej cukrowej tez robionej nie mialam

i jeszcze jedno co mnie tutaj przerazalo to to ze ciaza dopiero sie zajmuja od 12-go tygodnia a tak to albo ciaza sie utrzyma albo nie:o u mnie bylo tak ze w 5 tc zaczelam plamic potem zalalo mnie krwia wiec pojechalam do szpitala a tam stwierdzili ze to normalne ze tak sie zdarza,ledwo udalo mi sie scan wyludzic bo kazali czekac na dalszy ciag wydarzen. tydzien pozniej mialam scan na ktorym sie okazalo sie ze ciaza jest blizniacza jeden zarodek byl mniejszy ale to znowu bylo ''normalne'' nikt mnie nie poinformowal zeby sie nie cieszyc z blizniat narazie bo nie wiadomo czy je utrzymam,a my zwariowalismy wielkie zaskoczenie wiec musielismy sie pochwalic wszystkim:) no ale plamilam dalej 2 tyg pozniej pojechalam na scan gdzie dzidzius byl juz jeden,troszke bylo smutno no ale cieszylismy sie ze jest ten jeden maluszek:)

Gość Nadzieja 25
Nikola wlasnie tej opieki sie tutaj obawiam dużo tez zależy od tego na kogo sie trafi. Ale myśle ze bedzie dobrze. Teraz musimy próbować zajść w ciążę a dalej będziemy sie martwić. A co do Twojego CC bedzie dobrze napewno bede trzymać mocno kciuki za ciebie w poniedziałek. A w jakim szpitalu będziesz mieć CC.? Jeśli można wiedzieć? Pozdrawiam wszystkich

Gość Nadzieja 25
Tasia a jak u ciebie z ta opieka. Zadowolona jesteś? Jak mija ci ciąża? Dobrze sie czujesz?

Gość tasia 600
Ja jestem zadowolona tak owszem moze i maja inna opieka,co nie oznacza gorsza.Powiem tak jak ciaza przebiega prawidlowo nie ma powodu biegac co 5 min do ginekologa.Ja pszy pierwszej ciazy w 6 tyg troche zaczelam plamic i zadzwonilam na NHS 24 i tego samego dnia mialam wizyte w szpitalu u ginekologa.Zbadal mnie dokladnie,sprawdzili mi krew Usg ,wykluczyli ciaze pozamacicna i poronienie.Lekarz powiedzial,ze matka jest dobrze zamknieta i nie mam czym sie przejmowac bo nie ktorym kobieta zdarza sie to bez powodu.Badania tez tu robia dobre zauwaze ,ze nie ktore z nich sa nawet w Polsce platne a tu nie.Pobieraj krew i badaja co tylko sie da, my wynikow nie widzimy jak sa ok.Ale jak zobaczylam liste to bylam w szoku.Nie mowiac o badaniach na syndrom downa podczas Usg(oczywiscie jak wyrazisz zgode).Jak nie ma potrzeby to usg 2 wystarcza.Ale znowu podczas pierwszej ciazy w 8 tyg mi nie urosl brzuch i bylam na badaniach co tydzien w szpitalu.Sprawdzali ruchy dziecka,czy wody plodowe sa ok,i usg.Dziewczyna a jak ciaza przebiega ok to tylko sie cieszyc.

Gość ciężarówkauk
witajcie chętnie się dołącze, jestem w 6 tyg wg obliczeń, na razie tylko ciąża potwierdzona testami domowymi, objawami i oczywiście brakiem miesiączki, jeszcze u lekarza nie byłam, obecnie jestem mam 2 dzieci a to będzie kolejne.

Gość Nadzieja 25
Gratuluje ciezarowkauk i życzę dużo szczecia:) dzięki tasia za twoja odpowiedz i opis twoich spostrzeżeń. My niestety narazie jesteśmy na etapie starań trzymajcie kciuki za mnie i męża za powodzenie:) trzymam za was wszystkie kciuki za szczęśliwy przebieg ciąży i rozwiazanie:)

Gość Nadzieja 25
Witam wszystkie forumowiczki. Co u was słychać? Jak zdrowko? Moze macie jakies infoacje którymi chcialybyscie sie ze wszystkimi podzielić np jak wyglądały wasze starania czy bralyscie jakies witamimki lub czy robilyscie jakies badania? Pozdrawiam trzymajcie sie:)

Gość tasia 600
Witaminki haha :) Nie no ja wiem ,ze nie ktore biora przed to dobrze ,ja bralam dopiero jak sie dowiedzialam.A tak sie zlorzylo ,ze za pierwszym i drugim razem zachodzilam w ciaze na wczasach :)Chyba zmiana klimatu tak sluzyla i zazwyczaj tak szybko ,ze nawet nie zaczelam sie przygotowywac :) A na wczasach wiadomo i winko i piwko i nie pilam w duzych ilosciach ,ale zawsze cos pilam.I wczesnie sie dowiadywalam o ciazy za pierwszym razem tydzien przed spodziewana i drugi 5 dni przed.Tak jak mam tydzien okresu i dowiadywalam sie wczas nie jest zle.Ale jakies piersze 2 tygodnie ciazy zawsze mialam stycznosc z alkoholem :)

Gość zuz-anna
witam dziewczyny... my staramy się o drugie dziecko już 7 miesięcy... za pierwszym razem zeszło nam rok ale nie miałam takiej chcicy na dziecko jak teraz:D wtedy stwierdziłam że jak będzie to będzie, a teraz chcę jak najszybciej żeby różnica wieku między maluchami nie była za duża... zaczęłam już nawet łykać olej z wiesiołka i robić testy owulacyjne... za 2 dni mam dostać okres więc czekam niecierpliwie co to będzie... szczerze mówiąc to już mam ochotę się testować, ale obiecałam sobie że wytrzymam przynajmniej do dnia spodziewanej miesiączki....

Gość Nadzieja25
Witaj zuzanna my staramy sie o pierwszego maluszka i tez juz bym bardzo chciała ale trzeba cierpliwości testuj kiedy bedzie na to czas i podziel sie z nami wiadomościami.

Gość zuz-anna
niestety znowu się nie udało:( kolejny miesiąc starań przed nami...