Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekająca na odpowiedź

gramy w słoiczkach przełożone na ml....

Polecane posty

w schematach żywienia porcje warzyw podawane są w ml, tymczasem słoiczki to gramy. Zakładam że w przypadku cięzkich warzyw 130 gram marchewki to nie 130 ml wody. Jak to przekładacie, czy mniej więcej na oko mierzycie? Chodzi mi o rozpuszczenie kaszki w marchewce i teraz nie wiem jak się za to zabrać...no i chyba zrobię to na oko właśnie :)

Gość prinncessaofpersia
jak chcesz kaszke w marchewce rozpuszczac????

Gość szatyyyyyyynka27
wprowadzasz gluten tak bo nie rozumiem o co chodzi z ta kaszka w marchewce

tak, chodzi o łyżeczkę kaszki z glutenem

Gość szatyyyyyyynka27
ja robilam tak mi lekarka mowila ze nie ma znaczenia ile obiadku wiec dodawalam lyzeczke zrobionej juz kaszki bobovity do obiadku i dawalam dziecku

Gość prinncessaofpersia
przestan sie bawic w przeliczanie na gramy, dawaj ok pol lyzeczki na poczatek i bedzie git :)stopniowo zwiększaj i tyle.

no też tak myślę robic, ale tak sie zastanowiłam bo ciągle ml, ml w schematach a tu gramy :) oczywiście łyżeczkę wrzucać proszku, nie zrobionej kaszki?

Gość szatyyyyyyynka27
zrobionej!!!!

Gość jak to wszystko pogodzić
Zrobionej!! Ugotowanej. Gdzie w proszku :)

Gość prinncessaofpersia
ugotowanej wczesniej w wodzie

bez sensu..jak podają 1 łyżeczka kaszki na 100 ml, to myślałam że rozpuszczam jedną łyżeczkę w 100 ml..... bez sensu, jak ugotować 1 łyżeczkę kaszki? :D zresztą mam taką kaszkę rozpuszczalna w ciepłej wodzie, nie trzeba gotować....

Gość szatyyyyyyynka27
Proste podgrzewasz wczesniej zagotowana wode (troszke)sypiesz kaszke,żeby byla normalna gesta taka jak do jedzenia i pozniej łyzeczke dodajesz do obiadku.

Gość Zielona zebra
oczywiscie że chodzi o proszek...... dzisiaj są błyskawiczne kaszki, których nie gotuje się osobno! poniżej wypis ze strony, przypadkowo znaleziony..... xxxxxxxxxxxxxxxxx Ponieważ gluten ma być podany w przecierze warzywnym, najpierw trzeba wprowadzić zupkę warzywną, np. przecier z marchewki. Stopniowo zwiększaj ilość podawanego przecieru, aż maluszek dostanie całą zawartość słoiczka. To zajmie około tygodni. Gdy dziecko zjada już nieco więcej niż połowę słoiczka jarzynki, możesz dodać zalecaną dawkę produktu glutenowego. Wygodnie jest korzystać z gotowych kaszek glutenowych. Wystarczy do ciepłej zupki dodać odpowiednią ilość suchego proszku kaszki.