Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedron 96

Co na tegoroczną komunię

Polecane posty

Gość biedron 96

Od kilku ostatnich lat pojawia się tendencja do kupowania co raz droższych prezentów na komunie. Tradycyjny zegarek czy zwykły rower już nie wystarczają, bo bardziej wypada kupić laptop albo jakiś inny gadżet, czasami nawet za kilka tysięcy. Jaki sprzęt polecacie tablet, netbook? Jakie potrzeby ma taki siedmiolatek co do parametrów? Czy lepiej kupować coś przyszłościowego?

Gość gigi gigi
tradycyjnie - laptop, quad, 5 tys w kopercie

Gość cynka75
niektórzy rodzice to już wariują, mnie naprawdę to dziwi, że ważniejsze są prezenty, wielka uroczystość, a w prezencie to nawet operacja plastyczna....a wg mnie powinno być skromne przyjęcie, bo przecież to przeżycie duchowe!!! http://szkola.wp.pl/kat,121278,title,Operacja-Komunia,wid,15506124,wiadomosc.html

Gość ja damą, a ty rycerzem
Ludzie przesadzają z tymi prezentami, po co 8-latkowi tablet czy jakaś inna pierdoła tego typu? Albo nie wiadomo jakie sumy, które i tak wydadzą rodzice a dziecko nic z tego nie będzie miało. Najlepiej kupić jakaś pamiątkę typu łańcuszek, kolczyki czy jakąś książkę. Coś co zostanie na lata.

Gość Babcia z zasadami.
Kiedyś już o tym pisałam.Ludzie szaleją z prezentami na komunię.Gorzej gdy dziadkowie mają nędna emeryturę.Ja zaczynam składać dla najmłodszej wnuczki która ma komunię w przyszłym roku.Może na jakiegoś tableta uda mi sie ofłożyć? Tylko martwię się, czy znów nie będzie w modzie samochód na prezent komunijny?1