Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaamaaa199

mój facet nie rozumie mojej nerwicy

Polecane posty

Gość aaamaaa199

Nie wiem co robic. Od półtora roku mam ciężką nerwicę a mój facet w ogóle mi nie pomaga, jeszcze bardziej dołuje. Jesteśmy ze sobą długo i myślalam, że zdążył się już przyzwyczaić, ale nie on ciągle tylko każe mi się wziąć w garść. W wakacje ślub a ja nie wiem czy jeszcze chce tego ślubu, zawiodłam się na nim, myślałam że mnie wesprze

Gość erererewrewrewre
bo faceci tak maja ja nei wiem czy mam nerwice czy co ale biore leki uspokajające i moj maz tez mi mowi ze przesadzam ze co mi w zyciu brakuje i takie tam oni maja inna psychike

Gość nono ni
jak Cię teraz nie wspiera to co to będzie po ślubie...

Gość aaamaaa199
ja też brałam leki, ale lekarz kazał odstawić i znowu kiepsko się czuję, przez to nie pracuję, bo boję się, że nie dam sobie rady. No ale kto inny ma mnie wesprzeć jak nie najbliższa mi osoba:(

Gość erererewrewrewre
bo ktos kto nei jest chory kto nie czuje tego co my nie zrozumie nas oni nie widza problemu to co dla nas jest problemem dla nich nie

Gość erererewrewrewre
a jaka masz nerwice? jak sie to objawia? jakie leki bierzesz?

Gość aaamaaa199
nerwica lękowa, brałam ssri i fluanxol to postawiło mnie na nogi. Po 8 mies lekarz kazał odstawić

Gość aaamaaa199
ja mam kołatania serca, przspieszone tętno, ból głowy i uczucie dławienia w gardle najczęściej

Gość erererewrewrewre
a jakie mialas objawy po czym to lekarz stweirdzil? czy był to zwylky rodzinny? wiesz pytam bo ja mam od rodiznnego wypisany lexotan a potem sedam- ja mam takie baridzj stany lekowe bolesci brzucha i biegunke jak tylko sie zdnerwuje a wystarczy błacha rzecz i od razu sie zaczyna czasami nic sie nei dzieje a ja np pomysle ze cos mogloby sie stac pomysle o czym nieprzyjemnym i od razu-nogi jak z waty mdlosci serce w gardle , nie jem nic i mam biegunke wystarczy ze ktos do m nie dzowni a ja juz mysle ze cos sie stalo i od razu czuje brzuch

Gość aaamaaa199
psychiatra mnie leczy. A mi przy byle czym tętno skacze ponad 150/min i nie da się nad tym zapanować. Po lekach było lepiej, ale teraz zaczyna się znowu;/ a mój facet twierdzi, że ja to bym go najchętniej zamknęła w pokoju i zeby całymi dniami ze mną siedział. On mnie nie rozumie;( a jestesmy razem 8 lat.. Jakby on był chory to ja na pewno bym się tak nie zachowywała jak on:(

Gość erererewrewrewre
a od czego ci sie to robi? jak sie czyms zdenerwujesz czy jak?

Gość aaamaaa199
po prostu ciągle mam wewnętrzny stres bezpodstawnie o swoje zdrowie. Tylko czekam, kiedy mi się zacznie coś dziać, jestem nerwowa

Gość jedną nogą w rowie
erererewrewrewre bo faceci tak maja To nie jest kwestia płci tylko osoby! x Rada "weź się w garść", jest o kant dupy potłuc, co powie każdy psychiatra i terapeuta. To niestety tak nie działa. Ludzie zdrowi, bez tego rodzaju problemów, nie mają o tym pojęcia, że problemy z psychiką (pomijam ostre psychozy, schizofrenię) nie są wprost zależne od dotkniętego nimi człowieka. Znam to z autopsji i obserwacji innych osób. Należy też zrozumieć, że dla zdrowego jest nie do pojęcia, że nerwica, fobia, depresja mogą być tak wyniszczające i demolujące życie, że wręcz uniemożliwiają normalną egzystencję. Ale bez zrozumienia osoby chorej, to nic z tego nie będzie. Obawiam się jednak, że są osoby impregnowane na zrozumienie tych kwestii.

Gość erererewrewrewre
tzn czyli ty sie boisz ze na cos zachorujesz? tak zrozumialam

Gość jedną nogą w rowie
Jakaś terapia? Psychiatra sugerował?

Gość aaamaaa199
ja się boję, tego że znowu zrobi mi się taki atak lękowy gdzie serce bije 180 a ja nie umiem tego opanowac

Gość kozak27
amaaaa ja mam takie same jak ty objawy,możemy pogadać,też biorę leki,ja mam elicea i w razie potrzeby atarax

Gość aaamaaa199
chodziłam na terapię i to nie jedną. Tyle kasy na to poszło a Poprawy nie widziałam

Gość trdsf
ile macie lat?

Gość aaamaaa199
kozak27 ja tez brałam eliceę 8 miesięcy i lakarz kazał odstawić twierdząc, że juz bedzie wszystko dobrze.

Gość aaamaaa199
ja mam 22 lata

Gość erererewrewrewre
to chyba wolałabym miec takie powody jak ty bo mi wystarczy ze ktos cos zlego mi powie, albo powei ze zle cos zrobiłam, albo maż kloci sie z moja mama-nawet nie kłoci tlyko wyraza swoje zdanie na jakis temat a moja matka oczywiscie jest inengo zdania-ja juz mam lęki, brzuch mnie boli z nerwow, nei moge tego sluchac

Gość rgtfvbrftghfrt
jak już przed ślubem tak się zachowuje to kopnij go w zad

Gość arek.
Wiem co czujesz, czasami też mam poczucie że dużo roboty mam, wtedy aby się odstresować sobie w piątek chlapnę 4 piwa na lepszy sen...Może tego spróbuj? Wiesz, odstresowuje, uspokaja, a raz w tygodniu 4 piwa na piątek wieczór nie czyni z nikogo alkoholika. Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę.

Gość kozak27
ja się właśnie panicznie boję,ze po odstawieniu leków będzie cyrk,teraz jest duża poprawa(biorę miesiąc),czuję,że żyję,widzę ogromną różnicę w sobie,odeszły okropne zawroty głowy,szczękościsk,kołatania serca ale lęk jeszcze jest,duży dosć.

Gość aaamaaa199
wolałabym bolący brzuch niż serce które słysze w uszach

Gość kozak27
autorko a po jakim czasie po elicea odeszły ci całkiem objawy?

Gość jfhsfdsjkfsd
a chodzisz na psychoterapię? jesteś pewna, że robisz wszystko by się pozbyć nerwicy? nie chcę być niegrzeczna, ale to nie jest tak, że on ma akceptować wszystko BO MASZ NERWICĘ sama mam nerwicę i nie pozwalam sobie na pewne zachowania i nie traktuję nerwicy jako wymówki, staram się coś z nią zrobić i właśnie wziąć w garść myślę, że jako typowa osoba z nerwicą zbyt skupiasz się na sobie i zapominasz o swoim facecie on też ma problem, ma kobietę z nerwicą i czy Ty akceptujesz to, że on może się czuć niekomfortowo? pomagasz mu?

Gość aaamaaa199
Ja po lekach czułam że żyję, objawy zmniejszyły się do minimum a teraz wszystko wraca;/ już nawet nie wspomnę o objawach odstawiennych

Gość aaamaaa199
ja staram się przez to nie ograniczać, staram się robić to co on chce, nawet nie wiesz ile mnie to kosztuje, a on w ogole nie stara sie mnie zrozumiec:(