Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepłodnaaa

Nię będę miała dzieci..???

Polecane posty

Gość niepłodnaaa

5 lat temu zaczęłam się odchudzać, mało jadłam dużo ćwiczyłam czasem się głodziłam, nie schudłam dużo bo może maksymalnie 4 kg ale raz przytyłam dwa a raz schudłam więc praktycznie cały czas jestem na diecie. Straciłam okres na jakiś rok czasu. Przez ponad 4 lata stosowałam anty po których okres normalnie występował, zrobiłam przerwę i już prawie 3 miesiąc nie mam okresu. Wczoraj byłam u ginekologa i po badaniu USG stwierdził że na okres się nie zapowiada, podejrzewa zespół PCO.. Mam zrobić badania hormonów żeby to potwierdzić. Mam 20 lat i nie za bardzo wiem co to oznacza i na czym to w ogóle polega ?? Czy nie będę miała dzieci ? Jak to się leczy i czy są szanse na to że ten okres będę miała ?? Jakieś dwa lata temu miałam miesięczną przerwę od tabletek i wtedy okres dostałam, ale podobno nie wyglądały te jajniki za dobrze i miałam brać je nadal. Więc czemu tym razem okresu nie dostałam ?? Była któraś w podobnej sytuacji ??

Gość niepłodnaaa
możecie mi jakoś pomóc ?

Musisz po prostu udać się do specjalisty, nie pytaj nas, bo tylko się naczytasz dziwnych rzeczy. Porób badania, interesuj się tym, nie zaniedbaj i powinno być ok. Ja też mam za sobą takie głupie nastoletnie odchudzanie, lata antykoncepcji, ale u mnie jest wszystko ok, bo zawsze dbałam o regularne badania itd.

Gość niepłodnaaa
.

Gość PCO to zespół policystycznych
jajników, kobiety z tą przypadłością zachodzą w ciążę, ale często jest to bardzo utrudnione i wymaga stymulacji owulacji

Gość niepłodnaaa
to jest choroba do końca życia ?? czy nie ? i czy spowodowane to zostałło odchudzaniem ? czy nie koniecznie ?

Gość padłam
zostało to spowodowane odchudzaniem, nieracjonalnym, żeby się odchudzać trzeba być zdrowym! ale do rzeczy: zajście w ciąże graniczy z niemożliwym, wtedy gdy przez rok nie miałaś okresu była szansa na ratunek, ale ty miałaś to w dupie, bo przecież fajnie nie mieć okresu. A lekarz jest tylko od tabletek. Po miesiącu bez okresu mogłaś udać się do lekarza. Teraz jesteś bezpłodna. Prawdopodobnie wytną ci jajniki.

oj nie straszcie dziewczęcia.... nie słuchaj, idź do dobrego lekarza, a nie konowała, ogarnij się, bo to Twoja przyszłość...

Gość Vicky90
I po co ją straszycie i wypisujecie bzdury? Autorko, nie jesteś niepłodna, ale zajście w ciążę może być dla Ciebie trudniejsze niż dla innych kobiet. Poczytaj trochę o PCO, udaj się do dobrego lekarza. Jeśli szukasz dobrej porady przez internet to najlepiej pytać na specjalistycznym (medycznym) forum. Kafeteria nie jest najlepszym miejscem.

Gość i po co to
będziesz miała dzieci, tylko może się okazać, zę będziesz wymagała stymulacji, ja leczyłam PCOS ponad 10 lat ale żebym zaszła w ciąze potrzebowałam stymulacji i dzięki takiej stymulacji teraz jestem drugi raz w ciązy :)

Gość niepłodnaaa
do lekarza chodzę prywatnie, jutro idę pobrać krew żeby zrobić te badania hormonów przepisała mi luteinę na wywołanie mam ją brać 3 dni i tydzień czekać na okres, a za dwa tygodnie mam iść do niej z wynikami badań zobaczymy co wtedy powie.. Trochę o tym czytałam, ale za dużo z tego nie rozumiem, niby chodzi o to że miesiączki są nie regularne i że nie dochodzi do owulacji, że niby jakieś owłosienie, problemy z cerą nadwagą.. Ja mam wagę w normie, problemów z cerą jakiś bardzo dużych nie mam z owłosieniem również więc nie wiem.. Może to nie jest wina odchudzania, przecież wiele kobiet na to choruje i wcale się nie odchudzały

Gość niepłodnaaa
?

Gość niepłodnaaa
.