Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepłodnaaa

Nie będę mogła mieć dziecka ??

Polecane posty

Gość niepłodnaaa

5 lat temu zaczęłam się odchudzać, mało jadłam dużo ćwiczyłam czasem się głodziłam, nie schudłam dużo bo może maksymalnie 4 kg ale raz przytyłam dwa a raz schudłam więc praktycznie cały czas jestem na diecie. Straciłam okres na jakiś rok czasu. Przez ponad 4 lata stosowałam anty po których okres normalnie występował, zrobiłam przerwę i już prawie 3 miesiąc nie mam okresu. Wczoraj byłam u ginekologa i po badaniu USG stwierdził że na okres się nie zapowiada, podejrzewa zespół PCO.. Mam zrobić badania hormonów żeby to potwierdzić. Mam 20 lat i nie za bardzo wiem co to oznacza i na czym to w ogóle polega ?? Czy nie będę miała dzieci ? Jak to się leczy i czy są szanse na to że ten okres będę miała ?? Jakieś dwa lata temu miałam miesięczną przerwę od tabletek i wtedy okres dostałam, ale podobno nie wyglądały te jajniki za dobrze i miałam brać je nadal. Więc czemu tym razem okresu nie dostałam ?? Była któraś w podobnej sytuacji ??

Gość niepłodnaaa
był ktoś w podobnej sytuacji ??

Gość skarga paulinki
adopcja jest dostepna dla każdego ... po przejsciu odpowiednich procedur oczywiscie

Gość to znowu ja///
Spokojnie z PCO mozna zajsc w ciąże. Ja mam PCO i sie właśnie staram o dziecko. Znam sporo przypadków kobiet z PCO które zachodzą w ciąże. Moze to byc trudne ale nie musi. Inną sparwa jest twoje odchudzanie. Jesli nie dostarczasz organizmowi odpowiedniej ilości składników odżywczych i witamin to okres sie zatrzymuje

Gość niepłodnaaa
a to jak to wygląda u ciebie ?? jak to się leczy?? okresu wcale nie masz ?? czy masz raz na jakiś czas ?? i jak wygląda starzenie się, podobno gdy się nie ma okresu to się starzeje jest to prawda ?? i jak ten okres u mnie będzie wywoływany ?? będę całe zycie brała tabletki anty ?

Gość ,xn ckxz
moja siostra ma pco i bardzo nieregularne okresy (czasem 3 miesiace nie ma, potem ma :okres" 2 dni, potem znowu 2 miesiace nie ma itd.) i zaszla w ciaze od razu przy pierwszym cyklu staran wiec nic straconego.

Gość niepłodnaaa
tylko że ja wcale nie mam, a to dość duża różnica.. jak ta twoja siostra się leczy ??