Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katjja

Brak pracy

Polecane posty

Gość ToJestOgromnyProblem
Autorko: do pracy w księgarni w wielu miejscach wymagają wyższego wykształcenia :-(

Gość ToJestOgromnyProblem
Zaczyna się sezon, więc szukaj pracy gdzieś w miejscowościach wypoczynkowych: kawiarnie, budki z lodami na plaży itp.

Gość wqeqweqwwq
ja mam wrazenie, że w duzych miastach jeszcze cieżej, bo tu na kazdą oferte typu sprzatanie jest po 200 chetncyh, a na buirowe po 500-1000... powinien byc zakaz zatrudniania ludzi ze wsi w miastach, potem nawet miastowi nie maja szans

jescze ciezej???? ja jestem z malego miasta tu tez jest na jedna ofeerte 100-200 osob tylko ze ofer ze sto razy mniej

Gość wqeqweqwwq
bo nieraz jacyś nieswiadomi ludzie piszą, że to nieprawda, z ejest bezrobocie, bp, np. szukają kogos do sklepu, i brak chetnych a płacą 1400 czy nawet więcej. I potem zawsze okazuje się, że szuka na totalnym zadupiu na np. scianie wschodniej... Nawet kiedyś czytalam artykuł, że np. w bydgoszczy jest o 70 % łatwiej o prace niz w POznaniu, bo jest tam na kazde ogloszenia mniejsza liczba ludzi

zamiast czytac pierdoly zobacz jak to jest!!! ja jestem z zadupia wiec codziennie widze rrealia te PRAWDZIWE

Gość wqeqweqwwq
no ni eprzeprowadzam sie do małego miasta, ale od roku w POznaniu nie moge znalezc nawet sprzatania, nawet dorobic , niczego, tylko sie powiesic. jak widze jak ci ludzie idą do pracy, to zachodzę w głowe, jakim cudem ja znalezli

haha w zyciu ci nie uwieze... w poznaniu gdzie jest tyle firm sa fabryki itp :D to u mnie jest totalny chlew poprostu ogromne blokowisko i troche sklepow

Gość też szukam w Poznaniu
przeglądam wszystkie ogłoszenia, nawet do sprzątania wymagają rok doświadczenia i oczywiście orzeczenia, większość ogłoszeń jest dla studentów/ osób z orzeczeniem/ rencistów albo wymagają żeby któs miał DG

Gość uwierz.............
to uwierz... w Poznaniu nie ma eldorado z pracą ...

bo trzeba sie zgaszac i tak mimo ze sie nie ma doswiadczenia i kwalifikacji!!!!!!!!!!!! niewiecie o tym

Gość uwierz.............
oczywiście: student albo niepełnosprawny a reszta ? reszta niech spierdala...wiem co mówię ryje ogłoszenia od dawna ...sposobem może byc startowanie do firm które się nie ogłaszają ale takich które też nie zajmują się wyzyskiem inwalidów..na szczęscie takie są ale trzeba otro szukac

Gość uwierz.............
doświadczenie bywa przeszkodą...za wysokie kwalifikacje ...takie teksty też padają pracodawcom w dupach się poprzewracało z powodu kryzysu ... tyle w temacie

niema zadnego kry\zysu to lada wymowka rzadu i biurokracji... no a ty jak sobie to wobrazasz??? ze ogloszenia ogldac bedziesz??? hahaha widac ze wielkomiejskie :D

Gość uwierz.............
słuchaj koleżko... pierdzielisz trzy po trzy ... to raz a dwa: ja już znalazłam pracę nie raz bez znajomości w czasie kilku tygodni do kliku miesięcy ..znam rynek pracy w poznaniu bardzo dobrze więc łaskawie nie osmieszaj się ... z twoich postów wynika że tylko ty masz problem w swoim zadupiu a tu inni ci mówią że nie tylko u ciebie albo to przyjmiesz to wiadomości albo nie... pozdrawiam

Gość uwierz.............
co do kryzysu to on jest ... jeśli nie realny to w głowach pracodawców i to wystarczy by mniej zatrudniac wpadłeś na to ?

w poznaniu to i moze w takich miastach poprostu JEST PRACA nie to co tu tutaj polowa moich znajomych tak samo bezrobotna a jesli uznac wszelkich studencikow na wyjezdzie to 3/4 znajomych to bezrobotni pozostala garstka pracujacych hmmmm w sumie nie mam nawet jednego przykladu kogos kto znalazl prace sam nie przez kogos no chyba ze liczyc jakies akwizytorsktwo czy kredyty ale to nie jest praca wg mnie jak i zreszta wiekszosci ludzi

Gość wqeqweqwwq
wszędzie jest praca, ale po pareset osób na miejsce jedno, tepaczko. CAla wielkopolska składa cv do POznania, to jakie szanse na znelezienie pracy? Takei same jak we wiosce 30 km od POznania, bo osoby z takich wsi tez szukaja własnie w POznaniu...

Gość malvvvinek89
hmmm, wiecie co? mnie tak straszyli tą pracą, wszędzie słyszałam, że nie znajdę, że kryzys, że bezrobocie, że 1754293 osób na jedno miejsce pracy, ble, ble, ble... obroniłam się w styczniu, w lutym wysłałam chyba 20 cv, oddzwonili niemal wszyscy, byłam na 8 rozmowach, 5 chciało mnie przyjąć! studia mam beznadziejne, pedagogika na prywatnej uczelni, licencjat:D złożyłam podania do prac biurowych, do biblioteki, na recepcje do hotelu... pracuje w firmie, która odzyskuje podatki zza granicy, bardzo mi sie praca podoba, jest to malutka firma 15 osób... w sumie KAŻDA koleżanka, z którą studiowałam znalazła prace- jedna w prywatnym przedszkolu, druga w centrum handlowym na takim placu zabaw dla dzieci, następna jest przedstawicielem w firmie odzieżowej...a to 4 miesiące od skończenia szkoły! Śląsk- a dokładniej Zabrze i Gliwice

Gość wqeqweqwwq
taaak. baju, baju... ale pomarzyc warto... :p moja koleznaka po pedagogice szukała pracy 3 lata przez 8 godzin dziennie. w końcu ktoś z rodziny ją gdzies wpakował po znajomosci

Nie jestem cukiernikiem od pieczenia ciast jestem cukiernikiem przemysłowym mogę pracować w dużej fabryce np. jak Odra czy Wawel.

heh przyjedz na to zadupie to sie zalamiesz bez zarobku owych 20 zl za "grabienie lisci" hahahhha

Gość malvvvinek89
dla mnie BAJU BAJU to jest to- nie ma pracy, nie ma pracy, chory kraj, bezrobocie, kryzys możecie nie wierzyć, nie bede Wam wklejała ani dyplomu uczelni ani umowy o prace...żadnych znajomości nie mam, bo mama jest salową a tata kierowcą, więc nie mieliby możliwości wkręcenia mnie gdziekolwiek... nie mówie, że praca leży na ulicy, ale warto porozglądać się po malutkich firmach, które nawet nie ogłaszają się w necie, czy gazecie. Czasem na szybie wisi ogłoszenie:) I można wziąść prace pierwszą-lepszą, wazne aby gdzieś się zahaczyć! ja NA PRAWDE nie rozumie tego marudzenia. dodam więcej mam brata, 17 lat uczy się w technikum i już ma załatwioną prace na wakacje! trzeba chodzić, pytać się, dowaiadywać jak ktoś odpala internet , nie wychodzi z domu to ja sie nie dziwie, że pracy znaleźć nie umie;/ wększość tych ogłoszeń to pic na wode, często dają takie ogłoszenie bo MUSZĄ dać dla ściemy, a już mają kogoś na to stanowisko... ubierzcie się ładnie, bierzcie teczke z wydrukowanymi CV , uśmiech i do boju! ja weszłam do biurowca, pochodziłam po pokojach :D w dwóch mnie nawet kawą poczestowali i zostawiałam CV i własnie tak znalazłam prace!

Gość Co za bzdury, matko
Tak, praca leży na ulicy, a wszyscy po pedagogice zarabiają krocie,a jak idą składać CV to są częstowani kawą.