Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss nobody

Rozwarcie przed porodem-ułatwia poród?

Polecane posty

Gość miss nobody

Hej dziewczyny,piszę do tych które także przed porodem miały rozwarcie.Chciałam się dowiedzieć jak to właściwie jest.Ja jestem w 38tc i mam rozwarcie na 2 cm.No i co dalej...czy jak nadejdzie godzina zero to będzie mi łatwiej?Wszystko pójdzie szybciej a ból będzie mniejszy no bo już te 2 cm mam?Czytałam,że dla niektórych mam katorgą było dojść do 3-4 cm żeby dostać znieczulenie a ja mam już dwa i zupełnie nic nie czuję.Jak to było u was ? :)

Gość jeszcze nie zjadlam
chyba nie jestem typowym przypadkiem ale od 24tc mialam 1cm, w 8 miesiacu juz 2. W dzien porodu cos mnie brzuch pobolewal, napinal sie ale nic regularnego. Pojechalam do szpitala a tam 8 cm :P Gdyby nie to ze maz mnie praktycznie na sile zawiozl to bym pewnie w domu urodzila bo w zyciu bym nie powiedziala ze to juz ;)

Gość fdvsdfvsdfv
Niestety to postępy w rozwarciu w trakcie porodu są ważne a nie wielkość tego rozwarcia wcześniej. Ja miałam właśnie takie na 2 cm na parę tygodni przed porodem, a w dniu porodu niewiele większe i niewiele się zmieniało. Rodziłam 10 godzin aż potrzebna była cesarka właśnie z powodu zbyt... małego rozwarcia i spadku tętna u dziecka.

Gość juka___juka
rozwarcie przed porodem nie ma znaczenia.

Nie miałam wcześniej, jak akcja się zaczęła dojechałam do szpitala z około 7cm, po 5 minutach już pełne, główkę było widać, urodziłam, w kwadrans. Znajoma około miesiąc z krążkiem chodziła bo miała kilka cm, rodziła kilka godzin

Gość miss nobody
a powiedzcie to były wasze pierwsze porody,czy już kolejne?