Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania24tc

słabsze ruchy płodu

Polecane posty

Gość ania24tc

Witam, Jestem w 24 tygodniu ciazy, do tej pory wyczuwałam ruchy dziecka dosc intensywnie i mocno oraz czesto dawał o sobie znac juz od 17 tygodnia, niestety od 3 dni ruchy dziecka znacznie osłabły. Wyczuwam je bardzo delikatnie jak dotkniecie motyla, czy powinnam sie zgłosic na pogotowie? pozdrawiam

Gość mama na plusik
To chyba po 28 tygodniu powinno się zgłaszac na ip .....teraz mozesz jeszcze nie czuc.Obawiam sie ze jak powiesz ze jestes w 24tc to cie wysmieja bo niektóre kobiety dopiero w 22 zaczynaja cokolwiek czuc. ale jak bardzo sie martwisz to jedz na ip i powiedz ze czulas a od 2 dni wcale nic nie czujesz-to cie zbadają i uspokoja.

Gość też czasami wyczuwam słabsze
ruchy dziecka i nie zgłaszam się z tego powodu na pogotowie... Po prostu dziecko się odwraca pewnie tyłem i dlatego ruchy nie są tak wyczuwalne. Ważne, że w ogóle się rusza

Gość mama sierpień 2012
nigdzie nie jest powiedziane że dziecko ma kopać 24/h ;) ja miałam małego leniuszka 😍 w ciągu dnia niedużo było go czuć, za to kiedy kładłam się spać to urządzał sobie w brzuchu plac zabaw :D zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i delikatnie postukaj w brzuch - może się odezwie? U nas zawsze działała czekolada i sok pomarańczowy - po kilkunastu minutach się zaczynała zabawa :P

Gość warto odkładac co miesiąc
mi rozsnie kopie, ale ostatnio był tutaj podobny temat. Dziewcyzny pisały, że tez tak miały. Raz dziecko kopało intensywnie a potem przez kilka dni bardzo słabo. Myśle, że najważniejsze to sie nie martwić ale jeżeli si,e martwisz to zadzwoń do swojego ginekologa

ja ostatnio przez 4 dni tylko czasami czulam ruchy maluszka i akurat mialam wtedy wizyte to zapytalam lekarza czy mam sie tym martwic wiec powiedzial ze nie i to normalne. od wczoraj po poludniu maly daje tak popalic ze chyba wcale nie spi bo nawet w nocy strasznie sie wiercil i kopal. wiec nie ma co panikowac bo wazne ze ruchy czuc nawet slabe :)

Nie ma sie co denerwowac odrazu! spokojnie! jezeli tka wczesnie odczulas kopniaki maluszka a teraz odczuwasz je mniej to znaczy ze macica Ci sie rozrasta i zajmuje coraz wiecej miejsca! malsuzek ma coraz mniej miejsca na tkaie swobodne kopanie. Tez tak mialam przez pewnien okres, ze malo czulam ruchy dziecka, pozniej dlaa mi tak popalic ze nie moglam w nocy spac :) spokojnie, wszystko przyjdzie w porze!