Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

15 tydzien ciazy , kto dolaczy ?

Polecane posty

Gość modernbarossa

czesc dziewczyny :) Jestem obecnie w koncowce 15 tygodnia , stworzmy miejsce na wspolne pogaduszki , miejsce spotkan , bedziemy sobie doradzac i wspierac sie :) Zapraszam :)

Gość tasia 600
ja mam 14 :)

Gość modernbarossa
Witam , ja samopoczucie ? jakie objawy amsz jeszzcez czyy wszytsko minelo ?

Gość tasia 600
Wczoraj mialam pierwsze Usg i jeszcze dzis jestem pod wrazeniem.Az sie poplkalam jak zobaczylam dzidziusia :) To takie piekne uczucie ,ze masz w sobie zycie.Tym razem nudnosci nie mialam zabardzo(bo to moja 2 ciaza)Tylko wymiotowalam raz i z rana.Nudnosci mialam tylko jak otwieralam lodowke,gotowalam i cala reszte mam obrzydzenie do kuchni,wiec co najmniej raz w tyg wychodze gdzies zjesc,maz gotuje w weekendy.A w tygodniu staram sie gotowac szybko i to na co mam ochote.Mam czeto problem ostatnio z migrenami i musze lykac 2 paracetamole po 500mg na raz.

Gość modernbarossa
oj , ja usg z przeziernoscia mialam doladnie 3 tygodnie temu i tu masz racje uczucie niesamowite . Moje malenstwo nei chcialo sie pokazac kim jets tylko zakrywalo sie raczka i sie smialismy ze po tatusiu nie lubi jak sie mu zdjecia robi : D ale odczucia neisamowite , nastepne usg mam 15 maja i az sie nie moge doczekac :) Objawow u mnie juz prawie wogole , no moze oprocz lekkich boli w podbrzuszu i ogromnych boli kregoslupa , ale to moze byc od przybierania masy bo zawsze bylam szczupla i to bardzoa tai nagly przyrost to obciaza mi kregoslup i cierpie , choc brzuszek tez juz dosc spory :)

Gość tasia 600
Ja tez nie poznalam plci,bo babka mowila ,ze zawczas.Mysle jednak ze miala podejrzenia ,ale nie sugerowala bo mogla sie mylic.Ja o dziwo przyrost wagi najwiekszy mialam napoczatku bylam wrecz zalamana na poczatku 2-giego m przytylam 4kg.Moja waga wyjsciowa 53kg.Ale potem waga mi sie utrzymywala i wrecz troche spadla dzis sie warzylam 56,700 a pod koniec tygodnia zaczynam 4 ty miesiac :) A brzuch bylo widac w pierwszym miesiacu ,bo normalnie mialam plaski.A teraz obserwuje i nie jest tak wielki w porownaniu z innymi.W bluzie to nawet nie widac ciazy.A na kiedy masz termin?

Gość modernbarossa
nie mamy pojecia jaka plec alłe ja cos przeczuwam ze synek ale mam nadzieje ze sie okaze na nastepnym badaniu . termin mam na 17 pazdziernika :) juz powoli zaczynam patrzec na rozne rzeczy dla maluszka , nie kupujemy oczywiscie jeszcze ale w lipcu czy w sierpniu trzeba bedzie zaczac zeby nie tak wszytsko od razu bo to niesamowity wydatek . A ty na kiedy masz termin ?

Gość Kakalalala
Ja mam termin na 28 pazdziernika :) A ja juz powoli kupuje,bo naraz to nie tylko wydatek ,ale i duzo.Jak widze cos w atrakcyjnej cenie to kupuje :)Ale wiekszosc zakupow pewnie latem bede robic.Cos a tam mam po pierwszym dziecku,ale i tak trzeba bedzie duzo kupic.Np nad nowym wozkiem sie zastanawiam i tu jest dylemat wiekszosc zbyt nowoczesnie wygladajacych sa niepraktyczne.Np siedzenie sie nie rozklada,albo za krotkie jest.A ja chce lekki ,wygodny w prowadzeniu,i praktyczny.

Gość tasia 600
kurcze najpierw mi inny nick jakis wyskoczyl teraz nie moge dodac wiadomosci

Gość modernbarossa
jak juz cos masz to oczywiscie masz lepiej , ja juz nawet wypatrzylam sobie wozek no i oczywiscie przekladany na spacerowe taki wydaje sie mi praktyczniejszy , wiele rzeczy raczej bedziemy na allegro zamawiac z racjii iz nie mieszkamy w polsce a tu takie rzeczy sa ogromnie drogie .. Wieksze rzeczy mamy zamiar kupic juz w czerwcu jak pojedziemy do Polski , ostatni raz przed porodem :)

Gość tasia 600
a gdzie mieszkacie my w UK

Gość tasia 600
a co z wysylka,za nia tez trzeba placic

Gość modernbarossa
Austria , dokladniej samiutenki Wieden . Nie moge neistety tu trafic na nikogo z tamtych rejonow :)ale no coz trzeba sobie radzic :) Z jednej strony nie moge sie doczeac az przytule babela mojego do serca ale z drugiej strony strasznie sie boje :)

Gość modernbarossa
tak oczywiscie ale to i tak nam taniej wyjdzie niz tutaj , moi rodzice mi zamowia my przlejemy tylko pienaizki i przechowaja dopoki nie przyjedziemy po to , ale chyba ze znajdziemy w jakims sklepie cos sensownego to nie bedzie cos sie zastanawiac :)

Gość tasia 600
Nie boj sie to wspaniale uczucie.Pamietam jak to bylo z moja pierwsza cora :)

Gość tasia 600
Tutaj wsumie ceny podobne do Polski,lozeczka tylko drozsze ,ale tak poza tym jest ok

Gość modernbarossa
napewno ten strach mi minie , Ale wiesz czy damy sobie rade jak to bedzie . Dla nas to malenstwo to cud , staralismy sie ponad trzy lata i juz nie wierzylam ze kiedykolwie sie uda :)

Gość tasia 600
Ja ze staraniem problemow nie mialam, ale moja znajoma 8 lat probowala i teraz maja synka.Napewno dacie rade instynkt ci podpowie.

Gość modernbarossa
tyle obiet daje sobie rade wiec wyjscia innego nie mam :) juz bym chcial zeby przynajmniej to usg bylo szybciej , jakos spokojniejsza jestem jak wiem ze z babelkiem wszytsko okej :) A mysleliscie juz nad imieniem ?

Gość pomarańczowy las
w ktorym tyg zacząl być widoczny wasz brzuch? - chociazby widoczny dla was. :)

Gość tasia 600
No tylko imiona nie beda polskie z racji tego ze tu mieszkamy :) Dla dziewczynki myslalam nad Adele,Tamara,Sophia,Arianna a dla chlopca mam tylko jedno na razie moze dlatego ,ze wiekszosc imion meskich mi sie nie podoba,albo zbyt zadkie.Myslelismy by nazwac Igor.A ty masz jakies pomysly??

Gość modernbarossa
jelsi bedzie chlopiec to Oskar ewentualnie Jas , a jelsi dziewczyna to wachamy sie miedzy Wiktoria , Maja a Ania :) Ale raczej stawialabym na Oskara i Wiktorie :)

Gość tasia 600
Ja juz pisalam,ze ja w pierwszym miesiacu zauwazylam roznice .Byl taki napompowany haha :) bo normalnie zawsze mialam plaski.

Gość tasia 600
Maja i Osskar dosc popularne imiona teraz.

Gość tasia 600
Ja mam dylemat bo bardzo mi sie podoba Sophia ,ale jest tak popularne ,ze masakra jakas :(

Gość pomarańczowy las
jetem w 7 tygodniu, i wlasnie juz widze ze ten brzuch zrobil sie taki nabity i jakby nieco twardszy od dolu. ;)) dziewczyny, gratuluje wam.. Sophia przepiekne ;) Oskara ja chcialam miec, ale mój mąż jest przeciw. pozdrawiam

Gość modernbarossa
mi sie podoba Kornelia ale moj partner nie chce sie za nic zgodzic na to imie :) A co do brzucha to praktycznie wygladal jakbym sie najadla za duzo ale jakies dwa tygodnie temu wywalilo mi go tak i z dnia na dzien jest wieszy taka pileczka , wloski na brzuchu zrobily mi sie takie czarne ze az wstyd koszulke podnoscic , a szwagier moj przyszly jest ta zafascynowany ciaza moja ze masakra , mowi ze to jest cid poczecia a potem narodzin :)

Gość modernbarossa
W 7 tygodniu to ja nawet nie wiedzialam ze w ciazy jestem :) zanczy wprawdzie testjuz zrobilam ale wolalam to potwierdzic u lekarza i tydzien pozneij stwierdzil zarodek odpowiadajacy wielkoscia na 8 tydzien z progiem bledu 2 tygodnie i pomylil ise o tydzien , ciaza byla tydzien starsza :)

Gość tasia 600
A ja sie dowiedzialam wczesnie bo z 5 dni do okresu jeszcze mialam, ale tak zle sie poczulam ,mialam omdlenia ,ze i bez testu bylam pewna,ze to jest to

Gość modernbarossa
to jest twoja druga ciaza wiec moglas podejrzewac i pewnym sensie ze tak powiem wiesz czym to sie je :D U mnie to byl szok , jak zrobilam test to wpatrywalam sie strasznie dlugo w niego i nie moglam uwierzyc , bylam przekonana ze jakis trefny byl a, a jak uslyszalam pierwsze bicie serdzuszka tomyslalam ze sie poplacze :) i juz wiedzialam ze zarty sie skonczyly :)