Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to_ja_ida98

Nie będę karmić piersią

Polecane posty

Gość to_ja_ida98

bo chcę zachować ładny biust. Moje piersi są prześliczne, a biust po karmieniu to wiadomo jak wygląda. Dlatego karmić nie zamierzam. Zresztą w jakiś sposób obrzydzałoby mnie to - piersi są dla mnie obiektem seksualnym i tyle. Oczywiście ludzie uznali mnie za egoistkę, ale w sumie co mnie to. Jak inne kobiety chcą się oszpecić, to proszę bardzo - ja nie zamierzam. To samo zresztą z porodem - pochwa ma zostać taka, jaka jest, dlatego będzie cesarka. A potem laser na bliznę. Ale poród nie wywołuje takich kontrowersji jak karmienie mm. Są podobne mamy?

Gość out out out
sa, nie karmiłam, miałam cc, wyglądam zajebiście:)

Gość musztardas
W którym trymestrze Jesteś?

Gość goraca jak rura wydechowa :P
Ja tez nie karmilam piersia,to twoj wybor i nikomu nic do tego

Gość to_ja_ida98
trzeci trymestr, a co?

Gość to_ja_ida98
dziecka nie będę nosić na rękach, bo nie chcę połamać paznokci, nie będę mu zmieniać pieluszek - bo śmierdzą. nie będę wozić wózkiem bo to w sumie wiocha pchać przed sobą taką landarę. a i wogóle po ch.... mi dziecko - do lodóki sobie włożę.

Gość ja karmilam 3 miechy
ale mam male piersi wiec zostały fajne, nie flaki, ale cc tez chciałam, a po blixnie już nie ma sladu, cycki fajne jedrne, brzuch plaski:P

Gość to dopiero 13tc
Moje też są bardzo ładne i strasznie się o nie boję, ale nie wiem jak to będzie. Jestem dopiero w 13tc.

Gość no i???
to_ja_ida98 - wiesz o tym ze wcale nie musisz karmić żeby mieć rozstępy na biuście? sama ciąża często zmienia piersi .

Gość basssia
A ja pokarmie max do pierwszych urodzin, potem ide na operacje podniesienia biustu. w sumie juz od jakiegos czasu o tym myslalam.

Gość to_ja_ida98
Mi na szczęście dużo nie zmieniła:) Poza tym bardzo dbam o siebie, w ciąży stosuję kremy na rozstępy, robię masaże, poza ty jak tylko dojdę do siebie po cesarce zamierzam dużo ćwiczyć (jak przed ciążą), więc źle na pewno nie będzie:) Pewnie, że jakieś się pojawią, ale a pewno biust nie będzie wyglądał jak po karmieniu.

Gość to_ja_ida98
A napatrzyłam się na basenie i siłowni na piersi kobiet po ciążach i jest dramat. One się wydają jakby puste w środku i sutki są okropnie porozciągane. Ja chyba bym w depresję wpadła, gdyby coś takiego przytrafiło się moim piersiom, to straszne oszpecenie.

Gość fdsfsd21
karmienie tak bardzo psuje wygląd piersi? Pytam, bo zaciekawiło mnie to, w ciąży nie jestem ale w przyszłości mam taki zamiar, moje piersi są małe i jędrne, ciekawe co by z nich zostało po karmieniu

Gość moja byla tesciowa
To raczej ciaza zle wplywa na wyglad piersi. Jesli po ciazy sie nie popsuly, karmienie tez im wiele nie zaszkodzi.

Gość bgfh
Jestem w 3 miesiacu ciazy. Wiem, ze mam zamiar nawet zaplacic 2 tys aby tylko miec cesarke. Nie bede karmila piersia Dobrze sie z tym czuje:)

Gość yukki
mam mały i ciągle jędrny biust, mimo tego, że mam 37 lat i karmię 2 lata. Autorka pewnie w to nie uwierzy. A ja nie wierzę w to, że są takie puste lale dla których wygląd biustu to powó do depresji. Biust zmienia się bardziej pod wpływem ciąży niż samego karmienia i nie zdiw się jak ci "zwiśnie" jak tylko zaczniesz gubić kilogramy

Gość bgfh
powody? 1. nie chce miec peknietego krocza 2 nie chce miec rozklepiochy 3 nie chce miec hemoroidow 4 nie chce wyc z bolu 15 godzin 5 nie chce zastanawiac sie te 15 godzin czy przypadkiem lekarze nie doprowadza do niedotlenienia dziecka i odejscia zielonych wod plodowych 6 nie chce karmic dziecka piersia bo odrzuca mnie to i nie chce aby dziecko gryzlo moje sutki 7 uwzam ze mleko matki nie jest w niczym lepsze od mleka ze sklepu wiele dzieci karmionych jest butelka i maja rewelacyjne zdrowie:)

Gość do bgf
w innych kwestiach poza wartością mleka matki też jesteś tak niedouczona? To pytanie retorycznie - nie odpowiadaj :P

Gość kolezanka nie karmila bo
tez chciała oszczedzic piersi(chory egoizm),a flaki i tak miała po ciazy.a ja karmilam ponad 2 lata i moje piersi do jej to dzien a noc.takze jak widac kochane juz ciaza zmienia ich wyglad.

Gość to_ja_ida98
To nie jest mój rok urodzenia:) Dlatego, że chcę ładnie wyglądać od razu kojarzę się z przygłupem i pustą lalą? Bez przesady. Zamierzam być fajną, wesołą, roześmianą mamą, ale nie będę się poświęcać. Z dzieckiem będę spędzać bardzo dużo czasu. Bardzo je kocham, choć jeszcze się nie urodziło. Ale kocham też męża, kocham siebie i zamierzam znależć w tym wszystkim złoty środek. Dziecku nic się nie stanie z powodu karmienia butelką. A chyba lepsza atrakcyjna i szczęśliwa mama niż sfrustrowana cierpiętnica.

Po prostu szkoda słów na takie "kobiety"... I wiecie co jest najgorsze? Że takie poza kafeteryjnymi prowokacjami istnieją naprawdę

Gość to_ja_ida98
Oczywiście, że istnieją, mają się świetnie, są szczęśliwe i ich dzieci również:) Faktycznie tragedia, że dziecka piersią nie nakarmię, już nie przesadzaj.

no pewnie, po cholerę dziecku przeciwciała ;)

Gość do hgg
nom, bo tylko te co rodza naturalnie i karmia cycem do 3 roku zycia, sa prawdziwymi matkami :P:P a co do mleka matki zgadzam sie jak najbardziej Moja kolezanka karmila dziecko piersia i dziecko ciagle choruje na grype ,wada wzroku minis 5 w wieku 10 lat, zeby slabe natomiast tez znam sporo dzieci karmione butelka, ktore ani razu w zyciu grypy nie mialy :P:P:P

Gość do hgg
dla mnie wieksza tragedia jest matka karmiaca cycem do 3 roku zycia, wyjaca z bolu przy porodzie , mdlejaca ,swiadomie odmawiajaca znieczulenia mimo ze juz prawie zdycha z meczarni ,nakladajaca czapke dziecku przy 20 stopniach i chodzaca za dzieckiem krok w krok niz wesola mamuska ,ktora poza dzieckiem takze dba o siebie i wlasne samopoczucie :)

Gość do do hgg
piersią nie karmi się po to żeby dziecko nie miało katarku ale co ty możesz o ty wiedzieć.

miliony badań potwierdziły że mleko matki jest najlepszym pokarmem, wszystkie światowe organizacje zdrowia to mówią, lekarze, położne, no ale przecież panienka poprzez fakt zaciążenia już uważa że pozjadała wszystkie rozumy. Z chwilą zapłodnienia stała się mądrzejsza od całego świata

Gość to_ja_ida98
Fajnie. Chcesz to karm, ale daruj sobie terror laktacyjny, bo i tak nikogo nie przekonasz:)

terror laktacyjny? mądrość nauki, medycyny nazywasz terrorem? Dobreee ;D