Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acne derm

Przebarwienia na twarzy

Polecane posty

Gość acne derm

Witam, stosowałam masę różnych środków, mikrodermabrazję, ktoś na tym forum polecił mi acne derm. Mija już 6 tydzień i brak efektów. Tak się zastanawiam, czy słońce/solarium coś pomoże (wyrówna koloryt), czy tylko pogorszy sprawę? Proszę, poradźcie.

Gość acne derm
No HELP!!!

Acne derm? Brzmi jak środek na trądzik. Jeżeli masz przebarwienia po pryszczach, zabiegi kwasami powinny coś zdziałać. Kremy z wit C też wybielają, podobno olejek herbaciany też. Lepiej tego nie opalaj, przebarwienia mogą sciemnieć jeszcze bardziej. Od czego masz przebarwienia?

Gość acne derm
Od ciąży (7 lat), a od roku na czole od słońca

Gość fyuz
tonik cytrynowy, pietruszkowy, maska z aspiryny...wiele jest domowych i tanich sposobów

Gość rewryzt
A stosowałaś może taki krem- thiospot ??? Bo dostałam próbki i jestem ciekawa czy mi pomoże na plamy po trądziku

Gość acne derm
Nie, wiele różnych kremów na przebarwienia, ta na czole wyskoczyła mi rok temu i tak sobie jest. A mnie wkurza niemiłosiernie. Acne ktoś mi tu polecił i rezultatów brak. Tak sobie pomyślałam (ponieważ bardzo szybko się opalam), że może stosując krem z filtrem 50+ i opalając się jakoś ten koloryt wyrównam...

Gość acne derm
Co to maska z aspiryny? Sama zrobię?

Czy przebarwienia występują symetrycznie? Kiedyś używałam Avene D-pigment, poradził sobie u mnie z plamami, ale długo trzeba go stosować. Jeśli masz te plamy z powodu hormonów, absolutnie nie możesz opalać twarzy. Musisz stosować wysoki filtr.

Gość Przeciez mirena to tez hormony
.

Gość Acne derm pomaga na przebarwie
nia, ale po długim stosowaniu. 6 tyg to nic, czasami po pół roku są efekty, czasami jeszcze dłużej. Słońce i solerium chwilowo wyrówna koloryt ale w efekcie plamy będą jeszcze ciemniejsze, czyli jak zejdzie ci opalenizna to beda duzo bardziej widoczne niz teraz.

Gość Teraz zaczyna sie lato wiec
już silnych kwasów nie mozesz, bo tez mogą byc przebarwienia, jesienią spróbuj kwasu glikolowego, teraz ewentualnie kwas migdałowy bo jest słaby i w połączeniu z filtrami przeciwslonecznymi nie powinien wyrządzic krzywdy.

Gość No i padło pytanie jakie to
przebarwienia? Posłoneczne, potrądzikowe, po jakichś ranach, obrazeniach?

Gość acne derm
Po słońcu, ciążach

Gość acne derm
Co nieco poczytałam na temat przebarwień. Powiedzcie mi, czy teraz (kres wakacyjny) mam sobie dać spokój z wszelkimi eksperymentami i tylko smarować twarz kremem z blokerem? Mam w domu jakieś kwasy i to nieszczęsne acne derm, a nie wiem, czy mogę używać.

Gość acne derm
no, dziewczyny, help

Gość xxxxxlala
????

Gość acne derm
Może ktoś w takim razie podpowie, czy mogę stosować na twarz samoopalacz?

Gość odgrzewany kotlet
samoopalacz? jak najbardziej tak ze słońca, solarium lepiej zrezygnuj bo sprawiają że przebarwienia robią się ciemnobrązowe i koniecznie stosuj bloker

Gość jaq
ja też miałam przebarwienia na twarzy ale od kwasów właśnie :( także zalecam ostrożność, bo kwasy to żaden wspaniały wynalazek. ja przbarwienie zlikwidowałam laserem. wcześniej długo stosowałam acne derm, skinoren, kremy na przebarwienia, thiospot, i inne. generalnie kremy rozjaśniły przebarwienia, ale nie zlikwidowały. ja jestem bladolica więc i tak było je widać. zdecydowałam się na laser. za jednym zamachem zlikwidowałam przebarwienia i naczynka. no ale laser to też ie teraz. wszystko na jesień. teraz jak chcesz to polecam flavo c. jest to serum o szerokim spektrum działania. i koniecznie bloker. flavo raczej na noc tak przy okazji, ale są dziewczyny co kładą i na dzień mimo że jest slońce.

Gość 25z?
Też walczyłam kilka lat z przebarwieniami na twarzy a póżniej same znikły...

Gość uiuywwe
smaruj sobie buzie cytryną

Gość acne derm
Dziękuję Wam za odpowiedzi, chyba kupię samoopalacz, krem z filtrem +50 już używam.

Gość gość
Witajcie, to ja autorka. Jestem po 2 zabiegach laserem IPL, rzeczywiście, efekty są widoczne. Teraz moje pytanie: czy rzeczywiście konieczne są minimum 3 zabiegi? I czy to prawda, że przebarwienia wracają?

Gość gość
Może dziś jest tu ktoś z podobnym problemem lub znający odpowiedx na moje pytanie?

Gość gość
unikaj opalania jak zarazy

Gość gość
Może dziś jest tu ktoś z podobnym do mojego problemem??

Gość gość
No, laseczki, żadna nie usuwała przebarwień laserem?

Gość gość
dużo zależy od tego, jakie one są, ale laser na pewno będzie jednym z lepszych rozwiązań, najlepsze efekty. A jak któraś miałaby ochotę się poddać takiemu zabiegowi zupełnie za darmo to tutaj http://www.marekwasiluk.pl/casting-triclinium/ macie wszystkie szczegóły.

Gość gość
to w twoim przypadku chyba tylko laser. Mi na moje przebarwienia nie pomagały żadne maści ani nic i zdecydowałam się na zabieg w http://www.naturalnepiekno.eu/ i to była najlepsza decyzja w moim życiu